SSJ5 napisao/la:
A to rade da bi bila iluzija da se nesto radi u gradu. Ipak ne mogu uraditi to za 10 dana i onda ne raditi nista cele godine. Ovako tri meseca njakaju to, ljudima se cini kao da se radi nesto.
Slažem se. Mislim da generalno JKP Put ne zna da radi posao. Da li ne dobijaju pare, ili ih traće ili su neradnici ne znam. Sve što naprave ili je ofrlje ili ne traje dugo. Doduše ajd ova raskrsnica se radi malo temeljnije...
Put invest se popravio od svojih očajnih početaka (pogledajmo samo nesrećnu ulicu Jovana Subotića) i možda bi uradio bolji i brži posao od JKP Put. Moje pitanje je da li uopšte više ima putarskih preduzeća od ova dva ili su sva uništena? Sećam se da je pre desetak godina radio Partizanski put (loše odrađen Temernski put) kao i Bačka put (dobro odrađena ulica Novosadskog Sajma sa tim što je asfalt standardno savitljiv i jeftin).
Takođe ono što je nedopustivo za grad sa toliko bulevara kao NS jeste da nijedno preduzeće nema veliki Virgen koji može da skine jednu saobraćajnu traku u trenutku. Već idu sa onim malecnim koji služe za popravku asfalta na bickilističkim stazama. Prošle godine su na Bulevaru Vojvode Stepe koristili taj jedan veliki (Bogu hvala) inače bi rekonstrukcija trajala 3 godine. Mada mislim da je taj bio iznajmljen.
I još jedno pitanje. Vidim da su nabavili ono čudo za zalivanje pukotina na asfaltu. Malo su krenuli da ga koriste na najbitnijim pravcima (Bulevar Evrope, Most Slobode, Hadži Ruvimova), ali su posle toga prestali. Ima dosta ulica koje su rađene pre 3-10 godina i kojima bi trebalo zalivanje (u dobrom su stanju ali su se stvorile pukotine), međutim to se uopšte ne zaliva već se pušta da propada. Predpostavljam da to nije skup posao, ali izgleda nekome nije u interesu da se sačuvaju te ulice od daljeg propadanja (npr. Bul Kralja Petra 1.)