kimi napisao/la:
Timek razumem ,ali oni to rade SVAKE godine po bar 2 puta...
Dakle ili su nesposobni ili neko krade pare debelo!
Nmg da verujem da niko ne sljivi 5% za to ...
Slažem se Kimi. Naša indolendnost im omogućava da rade šta hoće i troškare kako hoće. Asfaltiraj, kopaj, zatrpaj pa ponovo... Meni je najružnije npr. ulice oko Železničke koje su sređivane pre jedno petnestak godina a koje su naknadno sečene i krpljene radi novih cevi za svaku novu zgradu koja bi došla. Tu ima i dosta toga povezanog sa neplanskim tempom gradnje gde umesto da se sruše sve kuće u ulici i onda izgrade zgrade i prateća infrasturktura i to stoji onda 20-30 godina, radi se stihijski. Sruši se 2-3 kuće izgrade zgrade, pa se sredi ulica pa se onda opet ruše kuće, pa buši ulica ponovo itd...
Apropo toga:
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Novosadani-rad...-izadu-na-ulice.html
Ja sam se ZIG-u žalio na rasvetu i to su kao sredili (a i nisu samo su popravili kablove koji su pokvareni). Nisu zamenili pregorele sijalice. Zvaću i JKP Stan, biću dosadan.
Takođe sam im pisao da zaliju pukotine na novim putevima koji su napravili pre par godina i popucali su (Bulevar Kralja Petra 1, Temerinska, par raskrsnica sređenih 2010 itd...) Na to mi još ništa nisu odgovorili. A pitanje je i da li će. Valjda je njihovo pravo da ne odgovaraju na zahteve. Iako smatram da bi se tim zalivanjem pukotina produžio vek trajanja ulica za bar 5 godina. Možda je nekome u interesu da nastanu rupe da bi se više para razbacivalo?
I na kraju kad već spominjemo loše stvari - Ulica Jovana Subotića. Ubedljivo najveća bruka u skorijoj istoriji ZIG-a. Ulica rekonstruisana 2008. godine sa svom infarsturkturom danas je potpuno ruinirana (Industrijska je isto potpuna bruka). Dakle nije izdržala ni 5 godina. Put invest i ZIG bi trebali da odgovaraju za to ali nikada neće jer kod nas je valjda garancija na urađene puteve 2 godine što je potpuno suludo i dozvoljava potpuni fušeraj.