jel moze neko upucen da mi pojasni ovu raskrsnicu. svako jutro je koristim vec nekoliko godina u ovom obliku od kad je preuredjena ali i dalje je ne razumem.
vozila koja dolaze iz Venizelovsove (desno) i idu ka Hladnjaci, nemaju konfliktih tačaka sa vozilima koja idu u suprotnom smeru, a razdvaja ih program semafora na razlicite polovine ciklusa.
Dakle vozila koja iz pravca hladnjace idu u Venizelovsovu cekaju otvaranje semafora isto kao i vozila koja iz Temerinske idu ka hladnjaci (polzaj kamere), te zatim cekaju da citav niz automobila iz Temerinske prodje. Tj zasto beli auto koji mi dolazi u susret sa slike i skrece levo, ceka na otvaranje kao i ja, a pravac otvoren? Mogu da pretpostavim da je zbog jos jedne dodate trake za tranzit na levo..ali nisam siguran, trebali su onda za svaku traku naznaciti skretanje na semaforu
A da ne pominjem auta koja idu od Hladnjace u Temerinsku pravo, takodje cekaju semafor iako im se putanja ne ukrsta ama bas ni sa kim.. Doduse tu crveno svetlo traje svega 10-15ak sekudni.
Mislim da je ovo ubedljivo najlosije osmisljena raskrsnica u gradu.