Današnja debata o oblakoderima me je podstakla da vam predstavim nešto što sam ranije malkice otkrio, sad je skoro gotovo.
Bratislava ima svoje moderne nebodere - Panorama city koje su dve najviše stambene kule u Slovačkoj uskoro će proći tehnički prijem i primiti svoje stanare. Ovaj multifunkcioni objekti se nalaze blizu obala Dunava, nove zgrade Slovačkog narodnog pozorišta i tržnog centra Eurovea.
Kule su trouglog oblika impozantne visine od 33 spratova, gde se sa poslednjeg pruža jedinstven pogled ne samo na Blavu već ja mislim da se po lepom vremenu videti i do Beča. Osim što je sa njih ovakav pogled, kažu da ove kule postaju nova landmark grada.
Ukupna visina zgrada je 108 metara i u svakoj od njih se nalazi 303 stana raznih struktura od apartmana, preko jednosobnih do četvorosobnih, uz koje je na raspolaganju 928 parking mesta (po meni nedovoljno). Stanovi zauzimaju ukupnu površinu od 41 884 m2.
U okviru projekta se nalaze i prodavnice, kancelarije, restorani, barovi, uslužne delatnosti.
Planira se da park između zgrada bude gotov do jeseni i u njemu bi trebalo da se nalazi dečje igralište, fontana i nadstrešnica za bicikle
Ovaj projekat je delo španskog arhitekte Rikarda Bofila, a investitor projekta je J&T Real Estate.
Fotografije se vidi odakle su preuzete, a njihov izvor je TASR.