I dalje je malo nejasno ko, kad i šta.
Kopanjem po Wikipediji sam našao da su u periodu od aprila 1941. do kraja rata Novi Sad i čitava Bačka pripadali Kraljevini Mađarskoj. Mađarska država se nazivala Kraljevina Mađarska u periodu od 1920. do 1946. godine, nakon čega su braća Rusi blagotvorno uticali na političku situaciju u zemlji i doveli do promene uređenja i naravno naziva zemlje.
Sa engleske strane na Wikipediji:
In April 1941, Hungary joined Germany and Italy in the invasion of Yugoslavia. Hungary was allowed to annex the Bačka (Bácska) region in Vojvodina, which had a Hungarian relative majority, as well as the regions of Prekmurje and Medjimurje, which had large Slovenian and Croatian majorities, respectively.
Elem, ovde se može videti
administrativna podela Kraljevine Mađarske između 1941. i 1944. godine, gde je jasno pokazano da je Bačka pripadala njima. Mapa je odlična.
Znači, ako se držimo toga, ispada da čovek i jeste preminuo u Kraljevini Mađarskoj, jer je ona silom prisvojila navedeno područje.
Druga je stvar što bi mi na to trebalo da gledamo malo drugačije, recimo kao na "privremeno okupirani deo teritorije legitimne Kraljevine Jugoslavije". Verovatno neko upućeniji ima više informacija o tome, a mene iskreno mrzi da kopam po netu i knjigama...