Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 17 nov 2012 13:37 #821

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
sandman napisao/la:
da li neko moze da kaze, ako zna, sta se nalazi u delu te albus zgrade stp je iznad kafica? da li su to stanovi ili kancelarije?

U principu stanovi, ali se jedan broj sigurno koristi kao poslovni prostor.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: sandman

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 17 nov 2012 21:51 #822

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Stavicu ovo ovde ako je ok. Iskopao iz licne arhive mog oca.

Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Buck, limanac, Steve McQueen, ranko su ns, Yokai, SZPDNEVEN

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 00:28 #823

• sasko
  • sasko's Avatar
sta se desava sam tom zgradom ima li planova za nju moglo bi od nje da se napravi kao u bg stefan braun zgrada tj zgrada gde je klub stefan braun :)

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 04:14 #824

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Super fotke,ima jos neko slika ?

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 10:12 #825

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
sasko napisao/la:
sta se desava sam tom zgradom ima li planova za nju moglo bi od nje da se napravi kao u bg stefan braun zgrada tj zgrada gde je klub stefan braun :)

Nista se ne desava, problem oko vlasnistva i niko nece/ne moze da se prihvati renoviranja. Republika kojoj je prepisana nema interesa, grad ne moze nista dok ga ne vrate u vlasnistvno, tj. nema smisla da tudje sredjuje, pat pozicija i birokratija, a nama ruglo i mrtav kapital :bash: Od gore je fantastican pogled, dusu dalo za restoran/klub :okay:

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 11:44 #826

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1209
  • Primljenih Zahvalnica: 639
bilo bi dobro da postoji zakon koji bi rekao da ukoliko neki objekat stoji duze od 5 godina u bilo kojoj fazi gradnje, izgradnje, renoviranja i nista se ne preduzima, da grad oduzima to i prisvaja i ponovo daje na prodaju. ne samo zbog ovoga vec i zbog onog skeleta u cara lazara, postanske stedionice i mnogih drugih.
Poslednja izmena: 18 nov 2012 11:44 od sandman.

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 12:51 #827

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Postoji nešto slično, iskopaću ako to ne uradi neko pre mene.
Jedini problem je što za Radnički konkretno nisu razrešeni imovinsko-pravni odnosi (ako ne grešim). U takvoj situaciji, rekonstrukcija može da se odloži i na 50 godina.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 15:09 #828

• sasko
  • sasko's Avatar
sandman napisao/la:
bilo bi dobro da postoji zakon koji bi rekao da ukoliko neki objekat stoji duze od 5 godina u bilo kojoj fazi gradnje, izgradnje, renoviranja i nista se ne preduzima, da grad oduzima to i prisvaja i ponovo daje na prodaju. ne samo zbog ovoga vec i zbog onog skeleta u cara lazara, postanske stedionice i mnogih drugih.
o da i to ne samo za ns nego za sve gradove srbije ;)

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 15:17 #829

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Čuo sam jednu strašnu priču, ali je vezana za Bačku Palanku, (a verovatno i za mnoga sela u Vojvodini) da su se kolonisti iz Bosne posle 2ST useljavali u Nemačke kuće i da su, prvi put videvši drveni parket sve povadili i koristili kao potpalu. Isto tako su prvi put videli i kamine pa su vatru palili nasred sobe, jer je izvadjen drveni parket, jel.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: montana

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 15:23 #830

• sasko
  • sasko's Avatar
da i da su ovce pojili na wc soljama :)

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 15:25 #831

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Pa da, to je stara prica, i razbijali plocice da se ne klizu koze u kupatilu...

Predlazem film "Granica" na tu temu i inace odnosa u Vojvodini odmah posle rata, malo se teze nalazi ali zakopajte po terrentima i rapidserbiji, vredi pogledati :)
Poslednja izmena: 18 nov 2012 15:27 od limanac.

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 16:20 #832

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
limanac napisao/la:
Pa da, to je stara prica, i razbijali plocice da se ne klizu koze u kupatilu...

Predlazem film "Granica" na tu temu i inace odnosa u Vojvodini odmah posle rata, malo se teze nalazi ali zakopajte po terrentima i rapidserbiji, vredi pogledati :)

Daj makar neki IMDB :) :yes:

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 16:28 #833

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 16:48 #834

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Otis Driftwood napisao/la:
Čuo sam jednu strašnu priču, ali je vezana za Bačku Palanku, (a verovatno i za mnoga sela u Vojvodini) da su se kolonisti iz Bosne posle 2ST useljavali u Nemačke kuće i da su, prvi put videvši drveni parket sve povadili i koristili kao potpalu.

to je delimično tačno. Videli su drveni patos. Povadili su patos i stavili parket.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 18:00 #835

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Mislim da su to gluposti. Malo mi je neshvatljivo da nisu znali šta je parket i čemu služi... Nije baš da su iz Kragujevca došli. :troll:

Najbolja mi je priča sa lupanjem kaljevih peći uz reči: "Neću spomenik u kući!". :lol:

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 18:28 #836

• sasko
  • sasko's Avatar
ma koliko god da su bili nerazvijeniji planinski krajevi mislim da su to price ovdasnjih seljaka kako bi oni kao bili izmad ovih sto su dosli sa strane ;)
seljacka posla :)

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 18:39 #837

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
pa i ta Bosna je bila u toliko oplakanoj Austrougarskoj. Bosna je bliža Evropi geografski u odnosu na Vojvodinu.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 19:12 #838

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
FUTOG napisao/la:
Mislim da su to gluposti. Malo mi je neshvatljivo da nisu znali šta je parket i čemu služi... Nije baš da su iz Kragujevca došli. :troll:

Najbolja mi je priča sa lupanjem kaljevih peći uz reči: "Neću spomenik u kući!". :lol:

Nisu to gluposti jer mi je baš to pričao momak čiji su roditelji bili u toj koloniji u Bačkoj Palanci.

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 19:35 #839

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Otise, pusti te bapske priče. Jedni su tada bili siromašniji, a drugi bogatiji i to je to. Svi su znali šta su klaviri, parket, kaljeve peći...

Ta ista "seljačka" Bosna danas ima 50% veće plate od Vojvodine, tako da nemamo pravo da se podsmevamo. ;) Treba da se zapitamo šta se sa nama desilo, ali to je debeli off....

Odg: Istorija grada, stare slike, priče i sećanja 18 nov 2012 19:49 #840

• sasko
  • sasko's Avatar
to su ti one price o tome kako vojvodjani su bili gospoda a ostatak srbije tadasnje seljaci
mene iskreno te price nerviraju...
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru