Кад испред зграде није уређено НОВИ САД - Телевизији Нови Сад обратили су се Новосађани, станари дела Булевара Краља Петра који више од деценије имају проблем са неуређеном површином испред зграде. ...
Екипа РТВ их је посетила и забележила како то изгледа.
Cini mi se da je, usled manjka parking prostora za stanare, jedino resenje da se napravi podzemna garaza ispod Trga Carice Milice sa obe strane M.Gorkog, a ovde dozvoli ulazak samo sa propusnicama. A to je SF i pitanje da li je i onda ostvarivo na fer nacin...
Poslednja izmena: 22 avg 2016 20:15 od kasko.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Cini mi se da je, usled manjka parking prostora za stanare, jedino resenje da se napravi podzemna garaza ispod Trga Carice Milice sa obe strane M.Gorkog, a ovde dozvoli ulazak samo sa propusnicama. A to je SF i pitanje da li je i onda ostvarivo na fer nacin...
Drago mi je da imamo isto razmišljanje. Jako mi bode oči taj trg. Legao bi podzeman, a čak i jedan (možda i dva, al teško) nadzeman nivo samo tako. Deo bliži SPENSu bi mogao da se podzemno proširi ispod platoa ispred stepeništa velike sale SPENSa. U mojim SF razmišljanjima imam i podzemno-nadzemni parking i na Trgu galerija.
Pre više od dva meseca (možda i tri) se urušilo jedno ležište za podzemne kontejnere na uglu Gogoljeve i Tolstojeve i Grad je to opravio, tj sanirao. Ali nije završio tu je dovežen neki pesak sve stoji nakaradno i neuredno.
Čekam mesecima da to završe ali nema vajde
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Позоришни трг ругло Новог Сада НОВИ САД - Упркос томе што је још пре десет година најављено да ће Позоришни трг у Новом Саду бити реконструисан, то се још није догодило. Степениште је у све лошијем стању, а у корак га прате и бехатонске плоче на Тргу слободе и у Дунавској улици. ...
Прилаз једној од најзначајнијих културних установа Новог Сада представља ругло града. Мермерне плоче од којих су степенице направљене су изломљене, а газиште је или без мермерних делова или је закрпљено бетоном.
Треба поменути и то да је зграда СНП-а поправљана, а да је трг остао руиниран, иако се годинама у градским плановима спомиње уређење тог дела центра.
Процена је да је за ове радове потребно издвојити око 150 милиона динара, што је Сратегијом развоја града до 2020.године и предвиђено. И у том документу стоји да би реализација ових радова требала да буде готова до 2018.године
Када се крене са Позоришног трга ка Тргу слободе, затиче се слична слика. Бехатонске плоче око споменика Светозару Милетићу налазе се у лошем стању, те уколико непажљиво газите, може доћи до повреде.
И у Дунавској улици, која је једна од главних тачака на туристичким мапама града, проблем са бехатоном. Плоче стоје поређане поред рупе која је на средини те улице.
На наше питање да ли ће и када почети обнова простора испред Српског народног позоришта упућено Канцеларији за односе са јавношћу Новог Сада, добили смо одговор да то није у њиховој надлежности, већ Завода за изградњу града, одакле до емитовања овог прилога нисмо добили одговор ни на питање везано за степениште испред СНП-а, ни на питање када ће се вратити бехатон у првобитно стање у Дунавској улици.
Kej je postao još jedno ruglo grada, zahvaljujući našoj divnoj omladini koja ima viška energije (pogotovo kada se stuče 1/2 l vinjaka za par sati) i policijskom bolenju one stvari da se prošetaju istim tokom noći sa barem dve patrole. Već smo bili svedoci prevrnutih Toi - toi - ja, razvaljenih kanti za otpatke, razvaljenih klupa, slomljenih drva. Ako se ovakve stvari ne budu sankcionisale, možemo očekivati mnogo gore stvari (ne smem ni da pomišljam šta sve mladim mozgovima na vinjaku može još da padne na pamet). Sve u svemu, ogromna društvena jadnost...
Redovno se tamo rekreiram ali u najvećoj sramoti grada - neopisivom smradu kanalizacije. Umesto da pwru pare od placa kod Spensa sa njima su mogli napraviti centralni prečistač voda.
A gde su sad ovi komunalci sto vijaju babe ispred pijace. Ne smeju da dodju da gospodi naplate kazne ... Cisto da se razumemo, i ja sam vozac, ali ovo je vec cista bahatost ...
Ne branim ovo, ali kada će se napraviti neka garaža? Naći parking se pretvorilo u rulet. Kako npr. parkirati u Avgusta Cesarca ako imaš auto ali nemaš garažu (pretpostavka je da nema garaže za svaki stan u zgradi)?
Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.
S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.