Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 10 jan 2012 18:39 #181

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
:wallbash: Kako nekog moze toliko da bas briga, ipak je to javni prostor?! Nazalost nema nikakve sluzbe/komisije da bi ovakve ispade sankcionisala, a nuzna je, bahatosti i nemara na svakom koraku...
Poslednja izmena: 10 jan 2012 18:44 od limanac.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 10 jan 2012 22:01 #182

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1241
  • Primljenih Zahvalnica: 1666
auuuuuuu pa ovo nema stavrno nigde u svetu :gaah: :suicide:

Naličje grada 11 jan 2012 03:53 #183

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Tuča ispred šalter sale policije

Jutros ispred šalter sale novosadske policije došlo je do tuče.

Policija je podnela prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira protiv trojice Novosađana: Nenada P. (18), Nemanje P. (21) i Aleksandra B. (21), piše Novosadska televizija.

Oni se terete da su jutros oko 9 sati, fizički i verbalno napali jednog mladića, koji je čekao u redu izvan šalter sale.

Protiv Nenada P. biće podneta i prekršajna prijava jer je, prilikom intervencije policajaca, kod njega pronađen kuhinjski nož.
Izvor: Radio 021

Naličje grada 12 jan 2012 18:35 #184

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Ovi su mi favoriti u više kategorija.

Naličje grada 12 jan 2012 18:45 #185

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
U ovu skolu ide brat od jednog mog druga. Uopste ne izgleda da je toliko losa.

Naličje grada 12 jan 2012 18:51 #186

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Elitni brat, pretpostavljam.

Naličje grada 12 jan 2012 19:32 #187

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Wow! :ohmy:

Naličje grada 12 jan 2012 19:33 #188

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Ja sam zavrsio tu skolu :D

Naličje grada 12 jan 2012 19:34 #189

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1209
  • Primljenih Zahvalnica: 639
elitni brat elitni odredi :D

Poslednja izmena: 12 jan 2012 19:35 od sandman.

Naličje grada 12 jan 2012 19:43 #190

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Nixivoje NSB napisao/la:

Pa da te menjamo u "Elitni Facebook Admin"? :mrgreen:
Poslednja izmena: 12 jan 2012 19:46 od limanac.

Naličje grada 12 jan 2012 20:58 #191

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Hahahaha moze :D :cheers:

Naličje grada 12 jan 2012 22:32 #192

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ovim je renome škole potvrđen.

Naličje grada 13 jan 2012 05:07 #193

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Nixivoje NSB napisao/la:
Nego Nix, reci jel obavezno da se piše tim fontom, sa fasade, sve četiri godine? :wallbash: :wallbash:
Jbt, kad vidim Miroslavljevu ćirilicu na tablama preduzeća, rado bih se pridružio onim skupljačima sekundarnih (bakarnih i bronzanih) sirovina!

Naličje grada 14 jan 2012 13:53 #194

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1241
  • Primljenih Zahvalnica: 1666
au elito moja akademska novosadska
...nadam se da nemaju i odsek za arhitekturu prostorno planiranje urbanizam moralnana nacela i principe kao i semeniste !!

p.s. zar taj gepard nije radio nesto drugo ranije?? parket tepisi keramika sta vec?
Poslednja izmena: 14 jan 2012 13:57 od sergio-m.

Naličje grada 14 jan 2012 14:05 #195

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
sergio-m napisao/la:
au elito moja akademska novosadska
...nadam se da nemaju i odsek za arhitekturu prostorno planiranje urbanizam moralnana nacela i principe kao i semeniste !!

p.s. zar taj gepard nije radio nesto drugo ranije?? parket tepisi keramika sta vec?
Gepard je pravio, i dan danas pravi obucu, i to dobru. Oni prave cipele za "tom tailor" koji se prodaje kod nas.
A sa ovom skolom jedino zajednicko sto imaju je sto su ulaz do ulaza. Ako pogledas dole desno na slici videces njihov maloprodajni objekat.
NSBuild
Poslednja izmena: 14 jan 2012 14:08 od mukyz.

Naličje grada 26 jan 2012 08:52 #196

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator

Naličje grada 27 jan 2012 08:02 #197

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Propada zgrada biblioteke u Petrovaradinu

!

www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/prop...varadinu_296937.html

Naličje grada 02 feb 2012 18:05 #198

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Кућа и даље прети падом

Напуштена породична кућа у улици Данила Киша 21 на Грбавици представља опасност за пролазнике, јер само што се није срушила. На жалост, та кућа зврји празна годинама, а због ње већина суграђана мора да пређе на другу страну улице. Кућа је додуше, делом ограђена, а под један зид је подбочена и зелена лимена ограда. Међутим очито је да то није довољно. Како сазнајемо овај објекат не може другачије да се заштити, јер се налази на регулационој линији. Грађевинска инспекција је напуштене објекте у граду пописала, а оне који представљају опасност су оградили.

Грађевински инспектори у оквиру својих надлежности на основу редовних инспекцијских прегледа проверавају да ли постоје напуштени објекти који доводе у опасност живот и здравље људи, безбедност суседних објеката и околине, или угрожавају животну средину.

Уколико се то уочи доноси се решење о забрани коришћења тих кућа и налаже да се изведу радови. Упућује се и допис Градској управи за урбанизам и стамбене послове и Управи за ванредне ситуације на даље поступање. - По Закону о планирању и изградњи, утврђен је начин поступања када су упитању дотрајали и неодржавани објекти, чиме се доводи у опасност живот и здравље људи, безбедност околине и саобраћаја.

Грађевински инспектори су Градској управи за урбанизам и стамбене послове, упутили 13 дописа са налазом стања објеката, на даље поступање – каже главна грађевинска инспекторка Славица Лазов.
Према попису урађеном прошле године у града има 40 напуштених грађевина ризичних по околину због могућности да се уруше, или су пак претворене у дивље депоније, свратишта за бескућнике и стецишта наркомана.

Љ. Натошевић

www.dnevnik.rs/novi-sad/kuca-i-dalje-preti-padom

Naličje grada 02 feb 2012 18:20 #199

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
a pre jedno mesec dana sam hteo da postavim fotku ove ruine i da iskritikujem vlast za neodgovornost jer je trotoar neobezbeđen a ovo čudo je sklono rušenju tj samo što se nije sama srušila. Ali sam odustao da ne budem mnogo negativan. Nije mi jasno što ne mogu da je sruše i odnesu šut ili da je ograde sa par limova i znakom "opasnost od urušavanja"
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 02 feb 2012 18:21 od ranko su ns.

Naličje grada 03 feb 2012 15:08 #200

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Prijavljuju komšije komunalnoj policiji čak i zbog plača beba
Autor: D. Maksimović 02.02.2012. - 00:02 Komentara (2)

Lupanje na vrata usred noći, prepucavanje preko oglasnih tabli, psovke, uvrede, pa čak i fizički obračuni, samo su neki od primera kako Novosađani rešavaju međukomšijske odnose. Ispada da Novosađanima smeta sve - od glasnog razgovora, razmeštanja kreveta za spavanje, lupanja klompi u susednom stanu, pa čak i plač beba ili hodanje dece u šetalicama.

U Komunalnoj policiji kažu da prave evidenciju Novosađana koji ih često zovu - bez pravog razloga

NERAZUMEVANJE - Život u mojoj zgradi je jednom rečju - ludnica. Komšije su jako neljubazne, niko se nikome ne javlja i ne znam zbog čega je to tako, ali svako se žali na svakoga i za najmanju sitnicu. Ja ne mogu da živim od jedne starije gospođe koja živi u stanu ispod mog. Smeta joj i najmanja buka, stalno mi dolazi na vrata da se žali bez ikakvog osnova. Jednom je čak banula u pola noći da se požali zato što sam se tuširala - priča Jelena Rakin sa Podbare.

U Komunalnoj policiji kažu da najviše prijava zbog nepoštovanja odluke o kućnom redu imaju tokom vikenda. Od 16 časova pa do jutra stigne čak i do 40 žalbi na komšije.

Česta slika u novosadskim zgradama: Gomila smeća ispred vrata | Foto: J. Ivanović

- Komunalna policija izlazi na svaku prijavu. Međutim, ima i sugrađana koji zovu svaki dan i to po pet, šest puta, a da pri tome nemaju nikakav ozbiljan razlog. Zbog toga, mi pravimo i evidenciju Novosađana koji nas zovu bez povoda - kažu u Komunalnoj policiji i dodaju:

- Sugrađani najviše prijavljuju glasnu muziku i buku iz susednog stana ili ugostiteljskog objekta u okviru zgrade i u većini slučajeva se ispostavilo da je to bilo zaista tako, pa smo prekršioce sankcionisali. Međutim, postoje sugrađani koji su se komunalnoj policiji žalili zbog malo glasnijeg razgovora, razmeštanja kreveta za spavanje, hodanja u stanu, plača i hodanje dece u šetalicama - kažu u ovoj službi.

Za prekršaje propisane odlukom o kućnom redu mandatna kazna za fizičko i odgovorno lice iznosi 2.500 dinara, za preduzetnike 5.000 dinara i za pravna lica 20.000 dinara.
Izvor: 24 sata
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru