Prijavljuju komšije komunalnoj policiji čak i zbog plača beba
Autor: D. Maksimović 02.02.2012. - 00:02 Komentara (2)
Lupanje na vrata usred noći, prepucavanje preko oglasnih tabli, psovke, uvrede, pa čak i fizički obračuni, samo su neki od primera kako Novosađani rešavaju međukomšijske odnose. Ispada da Novosađanima smeta sve - od glasnog razgovora, razmeštanja kreveta za spavanje, lupanja klompi u susednom stanu, pa čak i plač beba ili hodanje dece u šetalicama.
U Komunalnoj policiji kažu da prave evidenciju Novosađana koji ih često zovu - bez pravog razloga
NERAZUMEVANJE - Život u mojoj zgradi je jednom rečju - ludnica. Komšije su jako neljubazne, niko se nikome ne javlja i ne znam zbog čega je to tako, ali svako se žali na svakoga i za najmanju sitnicu. Ja ne mogu da živim od jedne starije gospođe koja živi u stanu ispod mog. Smeta joj i najmanja buka, stalno mi dolazi na vrata da se žali bez ikakvog osnova. Jednom je čak banula u pola noći da se požali zato što sam se tuširala - priča Jelena Rakin sa Podbare.
U Komunalnoj policiji kažu da najviše prijava zbog nepoštovanja odluke o kućnom redu imaju tokom vikenda. Od 16 časova pa do jutra stigne čak i do 40 žalbi na komšije.
Česta slika u novosadskim zgradama: Gomila smeća ispred vrata | Foto: J. Ivanović
- Komunalna policija izlazi na svaku prijavu. Međutim, ima i sugrađana koji zovu svaki dan i to po pet, šest puta, a da pri tome nemaju nikakav ozbiljan razlog. Zbog toga, mi pravimo i evidenciju Novosađana koji nas zovu bez povoda - kažu u Komunalnoj policiji i dodaju:
- Sugrađani najviše prijavljuju glasnu muziku i buku iz susednog stana ili ugostiteljskog objekta u okviru zgrade i u većini slučajeva se ispostavilo da je to bilo zaista tako, pa smo prekršioce sankcionisali. Međutim, postoje sugrađani koji su se komunalnoj policiji žalili zbog malo glasnijeg razgovora, razmeštanja kreveta za spavanje, hodanja u stanu, plača i hodanje dece u šetalicama - kažu u ovoj službi.
Za prekršaje propisane odlukom o kućnom redu mandatna kazna za fizičko i odgovorno lice iznosi 2.500 dinara, za preduzetnike 5.000 dinara i za pravna lica 20.000 dinara.