Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 01 jun 2012 15:27 #281

• ZORLUS
  • ZORLUS's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Od prostih skica do Toplog Doma...AQ
  • Poruka: 105
  • Primljenih Zahvalnica: 147
Poenta je u kažnjavanju onih koji otkupljuju te poklopce...ko će krasti stvar koju je nemoguće prodati a pri tome teži 15-20kg?! Znači, potrebna je samo odlučnost i problem se rešava...Rodney je bio sve samo ne i ODLUČAN. Zato se te stvari i provlače...
Od prostih skica do TOPLOG DOMA...AQ
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 01 jun 2012 16:46 #282

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1210
  • Primljenih Zahvalnica: 639
vec par dana za redom sam primetio da pocinje da se stvara divlji parking pored teniskih terena spc vojvodina odmah pored terena. ne pricam o divljem parkingu pored tribine karadjordja kad se prodje ognjiste vec jos dalje kod samih terena. dodju da se rekreiraju, da igraju tenis a mrzi ih da parkiraju 100 metara dalje :clapping:
Poslednja izmena: 01 jun 2012 16:47 od sandman.

Naličje grada 02 jun 2012 01:09 #283

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Onda se ne bi videlo šta voze. ;) 90% njih ide tamo da pozira, a ne da se rekreira...

To treba uslikati i poslati Parking servisu!

Naličje grada 12 jun 2012 14:55 #284

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
da li je ovima uopšte trebalo izgraditi stadion :ohno:

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Naličje grada 12 jun 2012 15:05 #285

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Kako da ne. Dodje Zvezda tu jednom u 10 godina.

Naličje grada 12 jun 2012 15:31 #286

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Ne prepoznajem stadion. Gde je to?

Naličje grada 12 jun 2012 15:54 #287

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
stadion Veternika

Naličje grada 12 jun 2012 16:28 #288

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
ranko su ns napisao/la:
stadion Veternika
Stvarno je ruina ... Postoji li policijska stanica u Veterniku?

Naličje grada 12 jun 2012 16:47 #289

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
SSJ5 napisao/la:
Stvarno je ruina ... Postoji li policijska stanica u Veterniku?

Ne, zato se i pravi stanica na Naselju.
Ona bi trebalo da opslužuje Naselje, Futog, Veternik, Telep...
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 12 jun 2012 20:18 #290

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Nije tako Duke. Ona na Novom Naselju, kada počne da radi (čitaj nikad) bi trebalo da opslužuje Naselje, Telep i Adice, a futoška stanica je i dalje zadužena za Veternik, Futog i Begeč.

Naličje grada 12 jun 2012 20:27 #291

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Aha.
Sećam se neke priče da su pominjali da ne postoji ni jedna (ili postoji jedna) stanica na ne znam koliko hiljada stanovnika u zapadnim delovima grada, te da je argument bio nešto tipa Veternik + Adice + Telep...
Nadao sam se da ćeš ti znati, ali eto, lupio sam jer sam mislio da sam zapamtio B)
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 12 jun 2012 20:43 #292

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Misliš na stanicu na Detelinari. Ona opslužuje Detelinaru, Naselje, Telep, Adice... A opremljena je katastrofalno. Bio sam tamo nedavno sa ženom da prijavim neku krađu i zaplakao sam od muke kad sam video na šta liči najveća novosadska stanica... :ohno:

Kad smo se već dotakli murije... Mala digresija na prošla vremena. Nekada davno, za vreme komunista, i na Telepu i na Naselju su postojale policijske stanice, a ne tako davno, u Zlobino vreme, načelnik novosadske policije je bio general policije (koji je obavljao i funkciju zamenika ministra), a sada Novi Sad ima vd načelnika već par godina, broj policajaca je ispod minimuma, a maksimum dobijen od ministarstva je "stanica" na Novom Naselju u koju je smeštena samo granična policija... :ohno:

Naličje grada 13 jun 2012 23:39 #293

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Postavljam ovde mada mi cilj nije da ističem svima poznato ruglo već da neupućene malo provedem kroz enterijer.

RADNIČKI IN

Zahvalnici: mukyz, solimns, Dukelander, Buck, limanac, ranko su ns, Pripadnik

Naličje grada 13 jun 2012 23:40 #294

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
I još par

Zahvalnici: mukyz, solimns, Dukelander, ranko su ns, Pripadnik, SZPDNEVEN

Naličje grada 14 jun 2012 05:43 #295

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
strava :clapping:

Naličje grada 14 jun 2012 05:50 #296

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Bravo Turbo, objekat sa neverovatnim potencijalom trune i propada zbog nemara nadležnih gradskih struktura. Čudi me samo kako još nisu pokrali taj kamen u ulaznom holu. Pada mi 1000 ideja na pamet šta bi se sve moglo uraditi sa zgradom, ali naši vrli gradski čelnici čekaju da objekat dođe u ruke nekog vrlog Srbskog tajkuna, a oni da se ogrebu za %. Već viđeno, nažalost više puta :rant:

Naličje grada 14 jun 2012 06:32 #297

• SZPDNEVEN
  • SZPDNEVEN's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • СЗПД "НЕВЕН". . .
  • Poruka: 373
  • Primljenih Zahvalnica: 982
Godinama samo onako by the way se prođe pored "Radničkog" ali da se uđe nije palo na pamet. Kakva šteta. Da li neko zna kada je zgrada napravljena i slično...? :dunno:

Dok smo bili mali 1970-tih je ta zgrada blistala. Doduše i onda je bila nezavršena. . ideja je bila (a to se moglo videti na logotipu RU "Radivoj Ćirpanov") da se na mestu današnje "rahmetli" Metals Banke (gde je bio parking) iznad parkinga napravi nekakva vel'ka bioskopska sala koja bi pokrila ceo parking. Za to su iz hola, kad se uđe u "Radnički" levo iza čika-portira bila ostavljena velika vrata za vezu prema toj galeriji-bioskopu.

Desno je u holu (popločan mermerom) bilo nekoliko knižara i odatle se udaralo na tri lifta (u ono vreme svemirski brodovi) sa vratima koja se uvlače od sredine u stranu i primaju pametne pozive da li će putnik dole ili gore. U kabini ventilacija (koja već osamdesetih nije radila) i dosta mesta, a ako se prekorači doztvoljena težina lift NEĆE da krene. :okay:

Levo od liftova stepenište koje (sa lomom kao mali međuspratovi) na svakom stajalištu ima po neku kancelariju ili ostavu.
Na III spratu (valjda) je bila velika jezička laboratorija i učionice za strane jezike (uglavnom se furao engleski i to po nekim pričama takav da su strendžeri u Londri kad nas čuju tvrdili da pričamo književniji engleski od njih - što je bila zasluga stvarno dobrih profesorica koje su radile na "Radničkom").

Od IV do VI sprata su bile takođe učionice, montažnog tipa. Na spratovima naaspram liftova kada se "penjete" su bila obićno dvostrana staklena vrata koja su uvodila u hodnik a sa leve i desne strane hodnika su se nalazile učionice koje su ustvari bile montažno-demontažne, jer su zidovi bili od neke vrste panela.
Kad uđeš u učionicu a ona cmiruje, skladna i svetla. Velike staklene površine su bili prozori ali oni što se podižu gore i spuštaju dole kao na zgradama u Ameriki.

Posle VI je bilo na VII i VIII spratu valjda istureno odeljenje ekonomskog fakulteta iz Subotice, ono kao vanredno studiranje.

Na ostalim spratovima do su bile kojekakve firme i predstavništva.

Da ne dužimo na poslednjem (dal' beše XIII ??!?? :? ) spratu je bio predviđen (i kažu da je jedno vreme radio vidikovac-restoran) u onda je došla ta nesretna TV kuća, koja je po priči, svojim velikim, pa još preopterećenim strujnim naponoom kablovima, pokrila pod nekog od gornjih spratova i :suicide: .

Nažalost nemamo fotografija iz tih godina ali su sećanja lepa.
H E B E H "Хајд' у коло селе, 'амо руке беле. Тијо скочи и подскочи, душо медена. Нека зачуде се, земља нек' се тресе.Кад заигра коло Невена."
Poslednja izmena: 14 jun 2012 06:35 od SZPDNEVEN.
Zahvalnici: mukyz, Dukelander, Buck, limanac, ranko su ns, sandman

Naličje grada 14 jun 2012 09:35 #298

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SZPDNEVEN napisao/la:
Godinama samo onako by the way se prođe pored "Radničkog" ali da se uđe nije palo na pamet. Kakva šteta. Da li neko zna kada je zgrada napravljena i slično...? :dunno:

Dok smo bili mali 1970-tih je ta zgrada blistala. Doduše i onda je bila nezavršena. . ideja je bila (a to se moglo videti na logotipu RU "Radivoj Ćirpanov") da se na mestu današnje "rahmetli" Metals Banke (gde je bio parking) iznad parkinga napravi nekakva vel'ka bioskopska sala koja bi pokrila ceo parking. Za to su iz hola, kad se uđe u "Radnički" levo iza čika-portira bila ostavljena velika vrata za vezu prema toj galeriji-bioskopu.

Desno je u holu (popločan mermerom) bilo nekoliko knižara i odatle se udaralo na tri lifta (u ono vreme svemirski brodovi) sa vratima koja se uvlače od sredine u stranu i primaju pametne pozive da li će putnik dole ili gore. U kabini ventilacija (koja već osamdesetih nije radila) i dosta mesta, a ako se prekorači doztvoljena težina lift NEĆE da krene. :okay:

Levo od liftova stepenište koje (sa lomom kao mali međuspratovi) na svakom stajalištu ima po neku kancelariju ili ostavu.
Na III spratu (valjda) je bila velika jezička laboratorija i učionice za strane jezike (uglavnom se furao engleski i to po nekim pričama takav da su strendžeri u Londri kad nas čuju tvrdili da pričamo književniji engleski od njih - što je bila zasluga stvarno dobrih profesorica koje su radile na "Radničkom").

Od IV do VI sprata su bile takođe učionice, montažnog tipa. Na spratovima naaspram liftova kada se "penjete" su bila obićno dvostrana staklena vrata koja su uvodila u hodnik a sa leve i desne strane hodnika su se nalazile učionice koje su ustvari bile montažno-demontažne, jer su zidovi bili od neke vrste panela.
Kad uđeš u učionicu a ona cmiruje, skladna i svetla. Velike staklene površine su bili prozori ali oni što se podižu gore i spuštaju dole kao na zgradama u Ameriki.

Posle VI je bilo na VII i VIII spratu valjda istureno odeljenje ekonomskog fakulteta iz Subotice, ono kao vanredno studiranje.

Na ostalim spratovima do su bile kojekakve firme i predstavništva.

Da ne dužimo na poslednjem (dal' beše XIII ??!?? :? ) spratu je bio predviđen (i kažu da je jedno vreme radio vidikovac-restoran) u onda je došla ta nesretna TV kuća, koja je po priči, svojim velikim, pa još preopterećenim strujnim naponoom kablovima, pokrila pod nekog od gornjih spratova i :suicide: .

Nažalost nemamo fotografija iz tih godina ali su sećanja lepa.

Radi ti memorija.
Posmatrao sam požar iz prvog reda. Brzina kojom se širio bila je neverovatna, a plamen je, pod udarima vetra, kuljao kroz prozore. Da je krenulo od nižih spratova ne znam ko bi se izvukao. Klopka.
A tek intervencija vatrogasaca. Usred tog horora narod se grohotom smejao amaterskoj predstavi. Završilo se ultra srećno.
Poslednja izmena: 14 jun 2012 09:35 od TurboMaximus.

Naličje grada 21 jun 2012 06:39 #299

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Ova scena je danima već ispred Štranda, tuga.

Inače, i ti stubići su katastrofalnog kvaliteta, ne traju ni godinu dana i zarđaju.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: limanac

Naličje grada 21 jun 2012 07:37 #300

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
E da se vratim samo na kratko na "Koledž" kako smo ga mi zvali :lol: u ono vreme s kraja osamdesetih i početka devedesetih... zbog činjenice da su oni izbačeni iz osnovne škole završavali osnovno obrazovanje u tim opisanim učionicama na nižim spratovima. Poseban kuriozitet je bio to što su u školu išli liftom za razliku od nas običnih :lol:

Međutim interesuje me da li neko možda zna tu priču oko radničkog i vlasništva na istim? Ono što ja znam je prilično glupo ali dovoljno da nam takva jedna lepotica stoji kao kostur u centru grada. Uvek sam poredio taj objekat sa objektom CK u Beogradu a pogledajte gde su sada...
Ne bih da branim vlasti ali činjenica da nekoliko prethodnih vladajućih garnitura nije ništa uradilo samo govori da je problem malo kompleksniji. Čini mi se da vlasnik odnosno RU hoće mnogo...
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru