Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 05 jun 2013 20:54 #501

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Otis Driftwood napisao/la:
Ako ima otkupni centar za plastiku u Novom Sadu count me in

Ne verujem da konjima idu u otkupni centar u BG.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 13 jun 2013 05:53 #502

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Precrtan natpis Ujvidek na tabli na Futoškom putu, kad se ide iz pravca Futoga i Veternika. :ohno: Treba im ruke odseći! :bash:

Naličje grada 13 jun 2013 13:41 #503

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
FUTOG napisao/la:
Precrtan natpis Ujvidek na tabli na Futoškom putu, kad se ide iz pravca Futoga i Veternika. :ohno: Treba im ruke odseći! :bash:
Stoka :rant:

Naličje grada 13 jun 2013 13:59 #504

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
FUTOG napisao/la:

Ću ti odsečem ruke :P
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Naličje grada 13 jun 2013 14:34 #505

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Mogu da se opkladim da u narednih mesec dana niko neće reagovati. :ohno: Mi smo najveća stoka na svetu, ne treba nam dati ni datum za dobijanje datumovog datuma. Ne mogu da verujem da još uvek postoje ljudi kojima smetaju ovakve stvari... :bash:

Naličje grada 13 jun 2013 15:40 #506

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Opet ćemo početi u raspravu od kada se to počelo dešavati, i šta bi bilo kada bi bilo, 91-95 and stuff.....ali činjenica je činjenica.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Naličje grada 20 jun 2013 08:46 #507

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Može li neko da identifikuje gde je tačno ovo:

Ja znam otprilike, ali ne i tačnu lokaciju.
Da li je ulica Put za Popovicu isto što i Fruškogorski Put?
Prijatelji i svi ljudi dobre volje!

Obraćamo Vam se sa molbom da nam Vašim potpisom pomognete i sačuvate nam JEDINI prilaz našim kućama i posedima! Naime, izgradnjom Fruškogorskog puta kroz naselje Popovica u Sremskoj Kamenici, na našu - ulicu Put za Popovicu, sveden je sliv atmosferskih voda, koji je godinama erozijom uništavao inače zemljani put. Nakon godina molbi, žalbi i obraćanja medijima, konačno su prošle jeseni počeli sa sanacijom problema...Međutim, sa radovima su došli samo do kritičnog mesta, gde je voda već toliko uništila put, da je svaki prelazak preko tog dela ulice igranje sa životom, jer se stvorio krater dubine preko 10 metara. Time su samo još pogoršali problem, jer je sliv atmosferskih voda naveden na jedno mesto i dobio na jačini erozije. Svi naši apeli nadležnim službama ostaju bez odgovora. A nama je to jedini prilaz kućama. Put o kome govorim poznat je i svim planinarima, kao i šetačima, ljubiteljima prirode i Fruške gore. Naša ulica više nije vikend-zona, nego stambena. Među više porodica koje su ovde stalno naseljene ima i dosta maloletne dece, kao i starih i bolesnih ljudi. Put koristimo i samostalno održavamo punih 40 godina. Sada ni hitne službe ne mogu do nas, jer neće da rizikuju. Molimo Vas, da nam pomognete pridruživanjem i potpisivanjem peticije, da naš glas u nadležnih službama dobije na jačini. Unapred zahvalni, stanovnici ulice Put za Popovicu.

Evo i peticije.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 03 jul 2013 10:58 #508

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894

Naličje grada 03 jul 2013 12:12 #509

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947
Страшно. Како пролазе она што су постављена у БГ, Обреновцу и још негде чини ми се по Србији? Занима ме само шта је у главама тих особа који га уништавају :wallbash:

Naličje grada 03 jul 2013 14:31 #510

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Pa lepo, oni jednostavno nisu svesni da je to unistavanje javne imovine i da to na kraju placanju njihovi roditelji, i ostali gradjani.

Problem je sto ne ucimo u skolama klince sta sve ne treba raditi jer prvo pocnu sa pisanjem po skolskim klupama, pa grafitima, pa cupanje drveca i cveca, unistavanja mobilijara itd

Naličje grada 03 jul 2013 18:17 #511

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1210
  • Primljenih Zahvalnica: 639
Jedan primer iz zivota. Nije cupanje punjaca, ali nesto tome slicno. Poznanik da ne kazem mo j drug je jedno vece dobrih desetak minuta udarao zardinjeru kod spensa dok se nije raspala na dva dela. Onda je uzeo jedan deo digao ga i bacio sa visine ramena na beron i to ponovio sa drugim delom. Zardinjera se raspala na mali milion delova. Mi smo ga sprecavali pre toga desetak minuta, ali kad nekom ne mozes objasniti ne vredi. I kad ga je drugar pitao zasto si to uradio on se samo nasmejao i rekao eto tako.
Po meni tkvi ljudi ne zasluzuju da zive u nekoj normalnoj civilizaciji. Oni su za rudnik ili za neki veliki drustveno korisni rad poput izgradnje kanala ili neceg slicnog. I to ih treeba drzati po par godina da se izive tamo i onda se zapitaju sta je smisao nasilnickog ponasanja.

Naličje grada 03 jul 2013 18:59 #512

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
sandman napisao/la:
Jedan primer iz zivota. Nije cupanje punjaca, ali nesto tome slicno. Poznanik da ne kazem mo j drug je jedno vece dobrih desetak minuta udarao zardinjeru kod spensa dok se nije raspala na dva dela. Onda je uzeo jedan deo digao ga i bacio sa visine ramena na beron i to ponovio sa drugim delom. Zardinjera se raspala na mali milion delova. Mi smo ga sprecavali pre toga desetak minuta, ali kad nekom ne mozes objasniti ne vredi. I kad ga je drugar pitao zasto si to uradio on se samo nasmejao i rekao eto tako.
Po meni tkvi ljudi ne zasluzuju da zive u nekoj normalnoj civilizaciji. Oni su za rudnik ili za neki veliki drustveno korisni rad poput izgradnje kanala ili neceg slicnog. I to ih treeba drzati po par godina da se izive tamo i onda se zapitaju sta je smisao nasilnickog ponasanja.

Po meni taj vise ne treba da bude ni drugi ni poznanik

Naličje grada 03 jul 2013 19:45 #513

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043

više na grupni seks
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Naličje grada 03 jul 2013 21:12 #514

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
ranko su ns napisao/la:

više na grupni seks
Gluposti! Napali su jadne ljude koji su osnovali biciklisticki kafe klub. Znam ljude koji idu tamo redovno i nisu nikakvi sektasi niti ikome namecu bilo sta. Moja sestra je isla tri puta nedeljno kod njih da uci spanski besplatno i da se druze. Za razliku od mene moja sestra je veoma pobozna, i nije imala nista lose da kaze o njima.

Ista fora kao i sa CK. Jedan od mojih najboljih drugova ima redovno svirke u CK i jedan je od najboljih ljudi koje imam zadovoljstvo da poznajem.

PARANOJA.

Naličje grada 03 jul 2013 21:24 #515

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
SSJ5 napisao/la:
Gluposti! Napali su jadne ljude koji su osnovali biciklisticki kafe klub. Znam ljude koji idu tamo redovno i nisu nikakvi sektasi niti ikome namecu bilo sta. Moja sestra je isla tri puta nedeljno kod njih da uci spanski besplatno i da se druze. Za razliku od mene moja sestra je veoma pobozna, i nije imala nista lose da kaze o njima.

Ista fora kao i sa CK. Jedan od mojih najboljih drugova ima redovno svirke u CK i jedan je od najboljih ljudi koje imam zadovoljstvo da poznajem.

PARANOJA.

+1, slazem se sa svim... Srbija.

Naličje grada 04 jul 2013 09:00 #516

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Slažem se sa vama dvojicom. Upoznat sam sa pričom i 100% sam siguran da nije sekta u pitanju. Sigurno su se komšije uplašile u fazonu "ovi nešto smeraju", pa su platili nekon novinarčića da napiše ovu glupost. :lol:

Naličje grada 04 jul 2013 13:26 #517

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Priča se pojavila još pre dve nedelje.

E sad. Ja sam ih upoznao pre nego što su otvorili servis-kafić, i skontao da dolaze iz vrlo religioznog okruženja (Isus, psalmi, čuda-muda i to uglavnom tako što sam video neku prepisku na fb profilima tih ljudi, kao i ovaj Danilo). S druge strane, ne radi se ni o kakvom vrbovanju i incestuozno-sodomističkoj orgijaškoj ekipi. Samo jednom sam u komunikaciji sa njima (koja je intenzivna) uopšte čuo pomen Boga i religije i to zato što sam ja započeo neku priču. Da sam hteo, mogao sam napisati još gori pljuvački članak od tog Danila koji je celu priču pokrenuo, jer to uopšte nije teško.

Isto tako mogu da se zgražavam od domaćih katolika ili pripadnika reformatorske crkve, ili ne daj bože muslimana jer nisu pravoslavni.

A članak je napisan mimo svake novinarske etike, i da je bljuvotina svedoči činjenica da su ga uglavnom preneli krš portali. Momak je umislio da je otkrio ne znam šta. Da je sličan članak napisao o nekoj stvarno opasnoj družini (sekti) ili recimo narko mafiji, samo bi nestao.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 04 jul 2013 13:33 od Dukelander.

Naličje grada 18 jul 2013 12:10 #518

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Новом Саду милион евра годишње украду

Ломљење клупа и канти за смеће, паљење контејнера, крађа поклопаца са шахтова и саобраћајних знакова, кварење семафора и друге опреме на јавних местима, крађа садница, струје... према проценама градских служби и јавних предузећа, кошта Новосађане више од милион евра годишње.

Штета је, према истим изворима, најпре последица хулиганских испада, потом саобраћајних незгода, а тек онда и временских неприлика.

Последњи пример лоповлука на улицама, догодио се у ноћи између 16. и 17. јула када је украдена опрема у трафо станици. Због тога су “Путеви Србије” саопштили да на обилазници око Новог Сада код зоне наплатне станице “Север” јавна расвета није радила и да се мајстори на терену труде да што пре поправе тај део пута.

У “Чистоћи” кажу да дневно буде уништено у просеку пет до седам корпи, од скоро 700 колико их има у граду, а на мети су све чешће и жути контејнери за пет амбалажу.

Корпе су, срећом, од метала, па мајстори из овог предузећа релативно брзо све поправе. Али, сваке године се морају куповати десетине нових. Предузећа због свеопште кризе кубуре са новцима, па тако и у “Зеленилу” кажу да већ имају проблема са недостатком финансија за одржавање зеленила, а да им поједини грађани праве све већу штету.

– Уништавају се цветне гредице код Железничке станице, у Улици Модене, на Штранду, а све чешће старије госпође краду и чупају саднице и цвеће из Футошког парка. Људи краду цвеће и висеће жардињерње, а потом га продају. Поред тога, велики део зелених површина на разделним острвима је потпуно уништен. Када се кидање пар цветова или уништавање засада дешава сваки дан, штета изађе на десетине милиона динара годишње – каже саветник директора Иван Ножинић,

О словницима и решеткама да се и не говори. Крађа сливничких решетки и поклопаца узела је епидемијске размере. У “Водоводу и канализацији” такође трпе велику штету. Само је прошле године украдено преко 500 сливничких решетки. Најдрастичнију случај десио се у мају претпрошле године када су током једног викенда покрали готово све поклопце шахтова у улицама Боре Станковића, Ђоке Мијатовића, Љермонтовљевој, као и у делу Приморске улице, чиме је била угрожена безбедност становника тих улица. Грађанима у оваквим ситуацијама преостаје да, уколико примете да недостаје поклопац или решетка са сливника, пријаве случај комуналној инспекцији или служби "Водовода и канализације. Не може се прецизно рећи колика је штета “Електровојводине” због неовлашћене потрошње струје, али се може рећи да је то износ од око 1,5 милијарде динара, што је око 15 милиона евра. То је сума која премашује износ који је ово предузеће уложило у одржавање система и ремонте.
www.dnevnik.rs/novi-sad/novom-sadu-milion-evra-godisnje-ukradu

Naličje grada 18 jul 2013 12:11 #519

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Građanska Vojvodina: Hitno otkriti napadače na kafić

Koalicija nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" zatražila je danas od novosadske policije da hitno rasvetli napad na novosadski klub "Kalčr eksčejndž" (Culture Exchange) i pronađe izvršioce i eventualne nalogodavce.

"Od pravosudnih organa zahtevamo da se napadači rigorozno kazne, jer je u pitanju krivično delo sa ozbiljnim društvenim posledicama", navodi se u saopštenju koalicije.

Građanska Vojvodina zahteva od nadležnih organa da ispitaju da li je ovaj napad povezan, i na koji način, sa serijom huškačkih tekstova objavljenih na blogovima, portalima i u tabloidima, a u kojima se taj klub dovodi u vezu sa "opasnom sektom".

"Valjda ne treba posebno naglašavati da u Srbiji, bar formalno, postoji sloboda veroispovesti, pod uslovom da se ne krše zakoni ove zemlje. Za razliku od huškača i napadača, ne postoji niti jedna indicija da vlasnici i posetioci kluba na bilo kakav način krše zakone ove zemlje, čak i da su pripadnici neke verske zajednice, što su u nekoliko navrata demantovali", navodi se u saopštenju.

Nepoznati napadači juče su razbili prozor na ovom kafiću, koji je nedavno u tekstu na portalu "Teleprompter" - a koji su kasnije preneli i drugi mediji - osnivače kluba bez dokaza povezao sa izvesnom hrišćanskom zajednicom, a pored toga objavljeni su njihovi lični podaci, fotografije i adrese stanovanja.

Građansku Vojvodinu čine NDNV, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Građanska akcija Pančevo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Zelena mreža Vojvodine, Otvoreni licej Sombor.
www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/gra...na-kafic_408237.html

Naličje grada 19 jul 2013 19:01 #520

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
E sad bi trebalo da tuže tog lika čije se ime i prezime zna inače.
A razbijanje stakla je logičan sled događaja...

Eo od mene jedna bezazlenija situacija, čileri Univera 021 ispuštaju kondenz i to u mlazu nekih 50 metara niz ulicu iza diskonta. Nije neka strašna situacija, ali je bahato. To se lepo sprovede u kanalizaciju.

U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru