Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 19 jul 2013 19:14 #521

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Da, pre neki dan sam to video nisam mogao da verujem oni hlade klimu sa time?
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Poslednja izmena: 19 jul 2013 19:14 od Otis Driftwood.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 20 jul 2013 02:56 #522

• lakilo
  • lakilo's Avatar
Nicisy1 napisao/la:
Страшно. Како пролазе она што су постављена у БГ, Обреновцу и још негде чини ми се по Србији? Занима ме само шта је у главама тих особа који га уништавају :wallbash:
na bulevaru u bg stoji netaknuto :)
obezbedjuje ih kamera a ne znam gde jos po bg ima to stablo mislim da na stanici al i da tamo ima kamera

Naličje grada 05 avg 2013 11:28 #523

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor

Lomljenje klupa i kanti za smeće, paljenje kontejnera, krađa poklopaca sa šahtova i saobraćajnih znakova, kvarenje semafora i druge opreme na javnih mestima, krađa sadnica, struje… prema procenama gradskih službi i javnih preduzeća, košta Novosađane više od milion evra godišnje.
Ipak, čini se da je najunosniji “posao” krađa poklopaca sa šahtova, jer gotovo da nema ulice u Novom Sadu i okolini gde oni ne nedostaju. Tako su pre nekoliko noći u Ulici Bore Stankovića na Vidovdanskom naselju nestali svi poklopci. Ekipe “Vodovoda” su reagovale, te su u toj ulici postavile nove poklopce koji su zabetonirani i tako se posatavljaju na kolovoz. Pored ove ulice, šahtovi su preko noći “dobili noge’’ u Temerinskoj ulici i svim ostalim poprečnim ulicama u tom delu grada.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Dragan Božić kaže za “Dnevnik” da od početka godine preduzeće na čijem se čelu nalazi i Grad Novi Sad pretrpeli štetu od više desetina miliona dinara, upravo zbog krađa poklopaca šahtova i slivničkih rešetki.

- U proteklom periodu naše preduzeće je podnelo krivične prijave protiv NN lica koja su organizovanim kriminalnim aktivnostima otkupa ukradenih rešetki i poklopaca ugrozila živote i bezbednost građana Novog Sada. Policija je uspela da pohapsi nekoliko grupa koje su krali rešetke i slivnike tokom prošle godine.

Uprkos dosada uloženim naporima policije i inspekcijskih službi, lanac trgovine ukradenim materijalom nije prekinut. A to potvrđuju skoro svakodnevni pozivi sugrađana, koji prijavljuju krađe poklopaca sa šahtova iz raznih delova grada.

- Kada se radi o finansijskom gubitku, nije reč samo o direktnoj šteti od krađe samih rešetki i poklopaca, nego i o daleko većoj šteti koju naše preduzeće i grad trpe u slučajevima kada dođe do povređivanja građana ili kada se ošteti vozilo – upozorava Dragan Božić.

novinenovosadske.rs/citave-ulice-ostaju-...oklopaca-za-sahtove/
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Naličje grada 16 avg 2013 17:19 #524

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
:blink: :ohmy:
Deca iz zabave zaklala labuda

Novosadska policija uhapsila je dvojicu maloletnika zbog sumnje da su u kanalu Dunav-Tisa-Dunav izvadila labuda i prerezala mu vrat.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvojica momaka stara 16 godina koji odrastaju u hraniteljskim porodicama odgovaraće za zlostavljanje i mučenje životinja.

Policija je pronašla nož kojim je zaklan labud, a dečaci su rekli da su to uradili, navodno, iz zabave.
www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Deca-iz-zabave-zaklala-labuda.html

Naličje grada 16 avg 2013 17:44 #525

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Romska zajednica...

Naličje grada 19 avg 2013 01:35 #526

• True_detective
  • True_detective's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 267
  • Primljenih Zahvalnica: 248
Majku im lopovsku.. veceras su mi skinuli ratkapne sa auta, fabricke, predobre, bas sam ih voleo. Auto sam ostavio na onom nasutom parkingu, na pocetku Zeleznicke. Dva sata je stajao tamo, dok smo devojka i ja bili u bioskopu.
Ne mogu se utesiti kako nisam naleteo na govno dok je to radio, cetiri ili pet auta je ostalo bez ratkapni.

Naličje grada 28 avg 2013 21:43 #527

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
lepo mu otvoriše vrata. prekjuče

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Naličje grada 29 avg 2013 07:48 #528

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
strašno

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Naličje grada 29 avg 2013 09:42 #529

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
ranko su ns napisao/la:
lepo mu otvoriše vrata. prekjuče

Baš smo fini mi Novosađani. :)

Batica na motoru je profi. Vidi se da radi to svaki dan...

Naličje grada 29 avg 2013 10:13 #530

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Ha, pa znam te ljude kojima su ukradeni bicikli.
To je postalo toliko uobičajeno da prosto ne vidim kako ljudima uopšte pada na pamet da ostavljaju bicikle van stanova.

Što se ovih uličnih pljački tiče, to je mnogo opasnije.
Danas su krenuli na žene i decu a sutra se neće moći više proći delovima grada.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 29 avg 2013 10:25 #531

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Dukelander napisao/la:
Što se ovih uličnih pljački tiče, to je mnogo opasnije.
Danas su krenuli na žene i decu a sutra se neće moći više proći delovima grada.

Njih samo treba skloniti sa slobode na duže vreme. Sudovi ne rade svoj posao kako treba.

Naličje grada 29 avg 2013 10:49 #532

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Meni za divno cudo nisu nijednom maznuli bajs a cesto ga ostavljam napolju.

Inace, sto se tice kaznjenja ovoj zemlji puno fali policije, zatvora ima nedovoljno i treba vise dodeljivati kazne u obliku drustveno korisnog rada

Naličje grada 29 avg 2013 11:01 #533

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Puno zavisi od toga kako vezuješ bicikl, čime i gde.
Istina je da se sve može obiti i preseći, ali ako imaš neki iole ozbiljniji sistem za zaključavanje 95% kradljivaca bicikala neće ni pokušati da ti krade bicikl.

A što se tiče društveno-korisnog rada, posla ima i previše, od čišćenja obala reka, preko čupanja ambrozije, uklanjanja grafita, raznih sitnih popravki...
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 29 avg 2013 11:08 #534

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Ja imam neki debeli katanac, al ne znam da li je i to dovoljno. Sramota je da kada sam recimo juce isao u Intesa banku morao da idem cak do novih parkinga za biciklove kod poste da bih zakljucao bicikli jer ispred banke nema nista......voleo bih rado da pricam sa menadzerom ali realno boli ih cosak.

I slazem se da ima posla previse, ali slabo se dodeljuju takve kazne, ne znam zbog kojih razloga.

Naličje grada 29 avg 2013 12:11 #535

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Lanac od kaljenog celika + katanac + visegodisnja robija i drustveno koristan rad = kraj.

Naličje grada 29 avg 2013 12:16 #536

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Ne zamajavajte se društveno korisnim radom. Generalno, lopovi nastavljaju sa kradjom i posle odslužene kazne. Samo ih treba staviti iza rešetaka na duži period.

Naličje grada 29 avg 2013 12:21 #537

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
Lanac od kaljenog celika + katanac + visegodisnja robija i drustveno koristan rad = kraj.

Pa ako obijaju katance od biciklova naci ce i od okova :)

Cookie, njima je zatvor hotel jer tamo imaju obezbedjenu hranu i smestaj........mislim da je lobotomija trajnije rešenje.

Naličje grada 29 avg 2013 12:24 #538

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Nije zatvor nikom hotel. ;) Čak ni njima

Naličje grada 29 avg 2013 14:04 #539

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Akcija:
Cura izlazi iz kola, na mestu na kom se cesto izlece na kratko, po burek, novine... ostavlja otvoren auto, kljuc u bravi, naravno.
Auto ima skrivenu kameru, gps odasiljac... Tipovi koji smekaju bas takve situacije ce se sami upecati... tip ulazi u auto, pracen sa svih strana, u jednom momentu, kad su mu panduri na dohvat ruke, iz zvucnika se cuje "ovo je policija, zaustavite auto i ruke na volan, uhapseni ste!!!

Emisija o policijskim navlakusama je sa neke strane tv, ali je potpuno primenjiva kod nas. Mesec dana ovakvih akcija, i da vidis kako ce se upecati raznog sljama.
Potpuno sam ZA to!
Inace, bila je slicna prica i sa provalama (umesto kradja kola), gde su ostavljali pakete ili vrednije stvari namerno na sedistima i cekali da se lik upeca. Koliko ljudima malo fali...

Naličje grada 31 avg 2013 07:05 #540

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Nekad su imali pravo, tj. bila je praksa jedno vreme da i oni gledaju projekat u smislu postovanja urbanistickih uslova i sl. Vec neko vreme to ne rade, jer im treba novaca i nije ih briga da li ste premasili spratnost ili izgradjenost, bitno je da je projekat overen u gr.upravi, a oni svakako po kvadratu naplacuju.
O cemu se ovde radi, ne znam! Koji je razlog vracanja projekta??
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru