Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 28 apr 2014 13:32 #661

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947
Obratite pažnju na dopisani deo :lol:

Ne znam zašto su nam ukinuli sve kontejnere koji su se nalazili u sredini svakog bloka. Sada su postavili ove podzemne skroz na ulicu pa se ljudi žale kako im je daleko. A ovde gde su bili stari se i dalje baca i sada je još gore.

Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 28 apr 2014 13:56 #662

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Kakva smejurija koliko ima gramatičkih grešaka (a ne samo neodlazu)

:rofl:
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Naličje grada 30 apr 2014 12:41 #663

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
FOTO: Zaboravljeni petrovaradinski kej i groblje na Trandžamentu

Uz ovu poruku (naslov), Novosađanka Verica Miljković nam je poslala fotografije keja sa sremske strane.

Na fotografijama se vidi zapušteno šetališe, klupe su odavno razvaljene, a "dan i noć" se stidljivo pomalja iz korova. Poznato je da je trava najlepša u aprilu, ali jedino ukoliko se redovno održava i kosi, što se ne može reći na osnovu ovakvih slika grada. U nekim delovima grada koji još nije pokošen, trava na nekim mestima dostigla i preko pola metra.

Za sada su pokošeni svi parkovi i bulevari na kojima su postavljeni i novi zasadi na razdelnim trakama. Iz "Gradskog zelenila" navode da se radi i u ostalim delovima grada.

A Milica iz Petrovaradina poslala nam je fotografiju zapuštenog groblja na Trandžamentu.

Inače, iz ovogodišnjeg budžeta grada za Zelenilo je izdvojeno 15 miliona dinara, koliko i prošle godine, tako da bi i broj predviđenih košenja trebao da bude isti kao i lane.

Informacije i fotografije iz vašeg kraja možete nam slati mejlom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Zaboravlj...ovaradinski-kej.html

Naličje grada 30 apr 2014 12:43 #664

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Rupa u zakonu: Divlja kuća na zgradi neće biti srušena

Kuća na zgradi, divlji objekat delom izgrađen na kosom krovu u Ulici vojvode Mišića 30, na kraju će biti legalizovana. Iako je porodica Pavlov, investitor objekta koji je postao neka vrsta novosadske atrakcije, ovde nelegalno sazidala tri stana od ukupno 170 kvadrata, neće snositi sankcije zbog toga.

Kako saznajemo u Gradskoj građevinskoj inspekciji, investitori divlje nadgradnje, nakon što im je inspekcija 2007. godine zabranila gradnju, uspeli su da ishoduju dozvolu za pretvaranje tavana u stambeni prostor i prijave početak radova na proširenju stana.

To što su proširenje pretvorili u izgradnju tri stana neće biti sankcionisano jer ih zakon iz 2003. godine, po kojem je vođen njihov slučaj, uopšte ne primorava da zatraže građevinsku dozvolu sve dok kraja gradnje. To što su stanovi useljeni ne smeta da se vode kao objekat u izgradnji jer deo fasade još nije završen. U međuvremenu, naruku im je išao i takozvani Veljin zakon, odnosno novi Zakon o izgradnji, koji im je omogućio da bez dozvole zatraže upis vlasništva nad 170 kvadrata u strogom centru.

Zgrada u Vojvode Mišića 30 tako je nadograđena za tri stana: luks apartman od 101 kvadrat, garsonjera od 29 kvadrata i jednosoban stan od 40 kvadrata. Katastru su predstavljeni kao „pripajanje potkrovlja“, „proširenje stana“ i „adaptacija zajedničkih prostorija u stambene“ i sve je izvedeno bez građevinskih dozvola.

- Mi smo pribavili sve dozvole, ali neću ni da ih pokazujem, ni da o tome pričam - kategoričan je Aleksandar Pavlov, koji je u vreme kada je započeo neobičnu gradnju bio predsednik skupštine stanara.

O svojoj atrakciji ne žele da govore ni drugi stanari zgrade u Vojvode Mišića 30, u kojoj se nalazi još 16 legalnih stanova. Dok su uskraćivali gostoprimostvo ekipi „24 sata“, samo su potvrdili da „imaju sve papire“.

- Ja sam zamenica predsednika skupštine stanara, ali neću da pričam. Napustite zgradu - kategorična je bila jedna od stanarki.

Kuća na krovu nije jedini divlji objekat u toj zgradi. Još jedna stanarka, Stoja Gvozdenović, zatražila je upis vlasništva nad nelegalnim stanom sazidanim u niskom suterenu.
www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/rupa-u...srusena/134397.phtml

Naličje grada 30 apr 2014 14:25 #665

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Imao sam priliku da vidim "crteže" izvedenog stanja ove nadogradnje.
Tu postoje prostori za koje se ne zna ni šta su ni kako se do njih dolazi.
Bizarna nadogradnja, svaka čast ako je uspeo nekog da prevari da kupi to.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Naličje grada 03 maj 2014 18:43 #666

• romanempire
  • romanempire's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 792
  • Primljenih Zahvalnica: 2355
romanempire napisao/la:
Skroz desno videćete da je staklo na železničkoj stanici razbijeno na dva mesta,s obzirom koliko i kako je
održavaju,živo me interesuje kada će tu štetu sanirati i da li će uopšte menjati razbijeno staklo ili će
staviti neku reklamu ili bilo kakav materijal da zakrpe to.cccccc

Eto koliko im je trebalo da zamene razbijena stakla na glavnoj želežničkoj stanici,a uzgred budi rečeno
oprali su sva stakla što je za pohvalu.;) Inače prva fotka je postavljena 18.februara na ovaj forum odnosno sajt.

Varosi ima, sto da gresim dusu
boljih i lepsih al' samo jedna je
shvacas varos u koju se vracas.
Poslednja izmena: 03 maj 2014 18:47 od romanempire.
Zahvalnici: limanac, das ivon

Naličje grada 04 maj 2014 16:07 #667

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 795
  • Primljenih Zahvalnica: 1909
Bila je raspisana javna nabavka za to staklo pa je verovatno zato tako dugo trajala zamena.
Zahvalnici: romanempire

Naličje grada 05 maj 2014 08:58 #668

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Ne znam da li ovo ovde pripada, ali pripada...

www.dnevnik.rs/drustvo/donka-stancic-nov...glasni-samo-privatno
Poslednja izmena: 05 maj 2014 08:58 od Buck.
Zahvalnici: TurboMaximus

Naličje grada 22 maj 2014 22:58 #669

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ubijen narko diler u Gondoli

nikad mi neće biti jasno kako to da je neko osuđen na 11 godina zatvora a da šeta gradom.
Stvarno je naše sudstvo dno dna. A naročito u NS.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Naličje grada 23 maj 2014 19:01 #670

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
danas tamo kod Banovine žandarmerija sa džipovima blokirali ulicu. Izgledaju onako dobro organizovani. Hapse nekog

Naličje grada 24 maj 2014 00:17 #671

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Skrbiceve ubice

Naličje grada 09 jun 2014 16:51 #672

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Bez komentara, sa fb-a...

Naličje grada 09 jun 2014 17:06 #673

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Sramota. Nemam reci.

Naličje grada 09 jun 2014 18:20 #674

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Ludilo u metastazi

Sent from my HTC Desire 300 using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Naličje grada 09 jun 2014 19:00 #675

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ja sam hteo jelku da posadim pa su mi rekli da ne smem. Mogu njima da dam pa da je oni posade po planu.
I u pravu su. Sad se nekom svidi da napravi petokraku. Možda se nekom svidi da tu napravi baštu sa kupusom, kao u Futogu.
Ovamo se mnogo zaprepašćujemo što smo divljaci a u razvijenim zemljama ne možeš ni svoj auto popravljati ako nisi ovlašćen za to. lepa trava. Možda je onom što žvrlja grafite to lepo i baš su mu lepa slova.
Ništa bez dozvole.
evo ovo sam snimio na Novoj Detelinari. Da li je bolje da ovde bude lepa baštica ili desetak parking mesta jer je tamo stvarno pakao za parkiranje

izgleda isto kao samoinicijativa komšija. Ja se dvoumim šta je tu bolje napraviti.
Poslednja izmena: 09 jun 2014 19:02 od ranko su ns.

Naličje grada 09 jun 2014 23:04 #676

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Uvek je bolje zelenilo od parkinga.
Nedostatak mesta za parkiranje na dušu investitorima, planerima koji nisu dobro promislili, činovnicima koji su dali dozvole, i građevinskoj inspekciji koja nije insistirala (ukoliko su predviđene garaže u objektima, a nisu izvedene).
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: kabacum

Naličje grada 10 jun 2014 08:01 #677

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
I ja sam uvek za zelenilo pre nego za parking. Duke je u pravu, na dušu svima. A sa druge strane, to što ti neka gradska služba ne dozvoljava da ti, kao građanin, ulepšaš svoju okolinu, tj da radiš njihov posao, to je za mene ludost i debilizam. Ako nisu u stanju da rade svoj posao, onda se u milion primera pokazala građanska inicijativa kao odgovor na neznanje i nesposobnost. Primera je jako puno. Primera radi, Gradsko zelenilo već nekoliko godina ne čisti opalo lišće sa drveća, u jesen. Vetar kod moje zgrade nanosi lišće samo na jedno mesto. Padne kiša nekoliko puta, lišće se vlaži i kreće da truli. Mirise bolje da ne prepričavam. Kada ima se obratiš sa ovim problemom, dobiješ odgovor da to nije u planu. Onda se ti organizuješ sa komšijama da to počistite, na svu sreću niko nije došao da nam piše prijavu...

Naličje grada 10 jun 2014 15:30 #678

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Slazem se sa Buckom. Samo pogledajte Novo Naselje u vladike Cirica, a bome i sire. Ljudi sade drvece na placevima pred zgradama i sad izgleda mnogo lepse. Zelenilo nije nista planiralo da tu radi.

Naličje grada 28 jun 2014 18:47 #679

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dolazim ja danas do pruge i imam sta da cujem. Iz toplane tresti muzika, razbijaju se flase i peva se u sav glas (Sve ovo jos uvek traje). Za cirka 30 godina koliko sam ovde nikad nisam cuo da je u Toplani ovako nesto. Valjda kako je dosao novi direktor, nova polisa.

Malo se slabije cuje. Mikrofon na fonu nije bas dobar.

videobam.com/AQotb
Poslednja izmena: 28 jun 2014 18:48 od Yokai.
Zahvalnici: Blavak

Naličje grada 29 jun 2014 00:41 #680

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Zahvalnici: Cookie, Buck, mrnjavi, SkullRules, Blavak
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru