Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Naličje grada

Naličje grada 17 jul 2014 07:49 #701

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
C'mon ljudi... O kakvom zastrašivanju ovde pričamo. Klinci od 12-13 godina se bave prosjačenjem. Ni meni se to ne dopada, ali nije uopšte opasno. Pa, nismo svi rođeni pod staklenim zvonom u Švedskoj, pa da reagujemo na ovakvu vest i pravimo problem oko toga. :)

Mnogo veći problem je taj što Parking servis ne pravi obezbeđene parkinge (za šta ima sredstva), pa pokušavaju da skidaju odgovornost sa sebe. Sa druge strane, ne smem ni da zamislim koliko ljudi bi ih tužilo za oštećenje na parkingu, kada bi mogli. Bilo bi gore od lažnog ujedanja pasa....

Zar stvarno mislite da je prioritet policije bilo gde na svetu to što je nekome polomljen brisač ili popišan auto? :)
Poslednja izmena: 17 jul 2014 07:50 od Cookie.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Naličje grada 17 jul 2014 09:15 #702

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Cookie napisao/la:
C'mon ljudi... O kakvom zastrašivanju ovde pričamo. Klinci od 12-13 godina se bave prosjačenjem. Ni meni se to ne dopada, ali nije uopšte opasno. Pa, nismo svi rođeni pod staklenim zvonom u Švedskoj, pa da reagujemo na ovakvu vest i pravimo problem oko toga. :)

Mnogo veći problem je taj što Parking servis ne pravi obezbeđene parkinge (za šta ima sredstva), pa pokušavaju da skidaju odgovornost sa sebe. Sa druge strane, ne smem ni da zamislim koliko ljudi bi ih tužilo za oštećenje na parkingu, kada bi mogli. Bilo bi gore od lažnog ujedanja pasa....

Zar stvarno mislite da je prioritet policije bilo gde na svetu to što je nekome polomljen brisač ili popišan auto?
:)
O kakvom staklenom zvonu pricas? Imas li ti novca (a bome i vremena) da placas svaki put kada ti polome brisace ili retrovizore? Sta ako te panduri tako zaustave? Koliko ces onda da platis? Koliko trebaju kola da ti budu izgrebana pre nego sto ces ih prefarbati?

Ovo je organizovano. Na svim vecim parkinzima ces videti ne samo klince (kojih je tu u manjini), nego i odrasle ljude koje ovo rade. Neki od njih su i svaki dan na lepku i bog zna cemu.

Ako imamo takav stav, sledece je lupanje stakala i busenje guma (sto ne sumnjam da se vec desavalo).

Naličje grada 17 jul 2014 09:31 #703

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Dukelander napisao/la:
Mada, možda bi se problem rešio i kad bi građani mogli da tuže Parking Servis za oštećenje vozila na parkingu pod naplatom.

Jel postoji pravne osnove?
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Naličje grada 17 jul 2014 14:56 #704

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
SSJ5 napisao/la:
O kakvom staklenom zvonu pricas? Imas li ti novca (a bome i vremena) da placas svaki put kada ti polome brisace ili retrovizore? Sta ako te panduri tako zaustave? Koliko ces onda da platis? Koliko trebaju kola da ti budu izgrebana pre nego sto ces ih prefarbati?

Ovo je organizovano. Na svim vecim parkinzima ces videti ne samo klince (kojih je tu u manjini), nego i odrasle ljude koje ovo rade. Neki od njih su i svaki dan na lepku i bog zna cemu.

Ako imamo takav stav, sledece je lupanje stakala i busenje guma (sto ne sumnjam da se vec desavalo).

Govoriš kao da je lupanje obavezno ako ne platiš, a na parkinzima hara banda opasnih huligana. :) Možda se nekome to i desilo, ali nije pravilo...

Iskreno, najmanje jednom dnevno parkiram na jedno od parkirališta pod naplatom gde se takvi skupljaju, i nikada mi se nije desilo da mi neko napravi bilo kakvu štetu na automobilu, a nikada nisam dao dinar tim prosjacima. Takođe, ne poznajem nikoga kome se to desilo...

Sa druge strane, redovno se obijaju kola na N. Naselju i Detelinari, a tamo nema prosjaka koji pokazuju parking mesta. Logično je da se prosjaci skupljaju tamo gde ima puno ljudi, jer tamo ima i para. U bilo kojoj evropskoj metropoli ćeš videti prosjake koji su razbojnici za ove naše i zbog toga ne treba praviti famu oko ovoga i stvarati probleme koji ne postoje.
Poslednja izmena: 17 jul 2014 14:58 od Cookie.

Naličje grada 17 jul 2014 15:30 #705

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Cookie napisao/la:
SSJ5 napisao/la:

Govoriš kao da je lupanje obavezno ako ne platiš, a na parkinzima hara banda opasnih huligana. :) Možda se nekome to i desilo, ali nije pravilo...

Iskreno, najmanje jednom dnevno parkiram na jedno od parkirališta pod naplatom gde se takvi skupljaju, i nikada mi se nije desilo da mi neko napravi bilo kakvu štetu na automobilu, a nikada nisam dao dinar tim prosjacima. Takođe, ne poznajem nikoga kome se to desilo...

Sa druge strane, redovno se obijaju kola na N. Naselju i Detelinari, a tamo nema prosjaka koji pokazuju parking mesta. Logično je da se prosjaci skupljaju tamo gde ima puno ljudi, jer tamo ima i para. U bilo kojoj evropskoj metropoli ćeš videti prosjake koji su razbojnici za ove naše i zbog toga ne treba praviti famu oko ovoga i stvarati probleme koji ne postoje.
To sto nisi cuo ne znaci da se ne desava. Meni se desilo ne da su mi razbili, nego otkinuli retrovizor (ispred Arene). Kad parkiram kola ne zelim da strepim da li cu se vratiti tako necemu. A da ne pricam o tim istim koji su na lepku i struje po parkinzima.

U Norveskoj sam bio i mogu da posvedocim da takvih stvari apsolutno NEMA.
Poslednja izmena: 17 jul 2014 15:37 od Yokai.

Naličje grada 17 jul 2014 16:03 #706

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Dobro SSJ5, ogorčen si, jer se to tebi desilo. I meni se dosta toga lošeg desilo, pa nikada nisam smatrao da je to problem celog društva. Pokušavam da ti objasnim da se to retko dešava, a prosjaci u Novom Sadu nisu problem, jer ih ima malo, tj. srazmerno veličini grada. To ti je kao kada mediji objave kako su nekim našim turistima u Hrvatskoj razbili auto, a u isto vreme je tamo letovalo još nekoliko hiljada koji nisu imali problema.

Recimo, u Cirihu, koji je kao cela i Švajcarska pojam za uređenost, agresivnih klošara i narkomana ima na svakom ćošku. Mnogo više nego kod nas. U Beču takođe, a Budimpešta, koju svi obožavamo, je po meni svetska prestonica prosjaka i klošara... To su prosto neke stvari koje idu uz velike sredine. Ako se preseliš u Nadalj, garantujem ti da nećeš morati ni da zaključavaš auto. ;)

Još nešto... Pročitaj samo komentare na toj vesti na 021.rs i videćeš da se iste objavljuju samo zbog toga jer služe kao duševna hrana tim likovima koji komentarišu.

Naličje grada 17 jul 2014 16:15 #707

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Cookie napisao/la:
Dobro SSJ5, ogorčen si, jer se to tebi desilo. I meni se dosta toga lošeg desilo, pa nikada nisam smatrao da je to problem celog društva. Pokušavam da ti objasnim da se to retko dešava, a prosjaci u Novom Sadu nisu problem, jer ih ima malo, tj. srazmerno veličini grada. To ti je kao kada mediji objave kako su nekim našim turistima u Hrvatskoj razbili auto, a u isto vreme je tamo letovalo još nekoliko hiljada koji nisu imali problema.

Recimo, u Cirihu, koji je kao cela i Švajcarska pojam za uređenost, agresivnih klošara i narkomana ima na svakom ćošku. Mnogo više nego kod nas. U Beču takođe, a Budimpešta, koju svi obožavamo, je po meni svetska prestonica prosjaka i klošara... To su prosto neke stvari koje idu uz velike sredine. Ako se preseliš u Nadalj, garantujem ti da nećeš morati ni da zaključavaš auto. ;)

Još nešto... Pročitaj samo komentare na toj vesti na 021.rs i videćeš da se iste objavljuju samo zbog toga jer služe kao duševna hrana tim likovima koji komentarišu.
Ok, mozda sam ogorcen, ali i dalje mislim da parkinzi trebaju biti obezbedjeni. Slazem se ipak sa tobom da nije najveci problem koji trenutno imamo.

Naličje grada 18 jul 2014 10:02 #708

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Evo i pored loših stvari da se pokaže da u Gradu i dalje ima (nas) normalnih. Odlična inicijativa...

detelinara.org/
Zahvalnici: Yokai

Naličje grada 19 jul 2014 14:51 #709

• True_detective
  • True_detective's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 267
  • Primljenih Zahvalnica: 248
SSJ5 napisao/la:
Cookie napisao/la:

Ok, mozda sam ogorcen, ali i dalje mislim da parkinzi trebaju biti obezbedjeni. Slazem se ipak sa tobom da nije najveci problem koji trenutno imamo.

Meni se desilo da im ukardu ratkapne, ne samo meni nego na još četiri, pet auta. Na nasutom parkingu, u železničkoj ulici. Sutradan, u 13h, na kupindu osvanu oglasi za svaki od tih automobila. Odem u policiju da prijavim, a inspektor mi kaže da se ja javim na oglas, da se dogovorim sa likom jer je to najjednostavnije. Jebe se njemu, a ko zna koliko puta je taj pokrao i koliko če još. Panduri govna.

Naličje grada 26 jul 2014 16:53 #710

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Sta reci ...

Ova "gospoda" stoje pred crkvom. Trubaci se cuju u razdaljini od dva bloka.
'
Zahvalnici: Blavak

Naličje grada 28 jul 2014 08:39 #711

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
^^
Tražili ste, gledajte... :wallbash:

Poslednja izmena: 29 jul 2014 07:19 od Buck.

Naličje grada 28 jul 2014 18:31 #712

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Ja ne mogu da otvorim
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Naličje grada 28 jul 2014 22:11 #713

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Ni ja
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Naličje grada 29 jul 2014 07:19 #714

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ispravljeno....

Naličje grada 29 jul 2014 09:48 #715

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Sta je sad ispravljeno?

Naličje grada 12 avg 2014 14:54 #716

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36807
Mislim da ovo spada ovde:

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Zgrada-Ra...Prokleta-avlija.html

Kako mi se čini još duuuuuuuuuuugo ćemo Radnički ovde stavljati.

Naličje grada 12 avg 2014 17:27 #717

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Po meni to je jedna od najboljih lokacija u gradu a ni nju ne možemo da privdemo nameni. Da je sreće pošto nam IT sektor dobro stoji tu je neka NS firma (RT-RK, DMS ili neka nova) mogla napraviti svoju zgradu. Eto Ušće su uspeli da srede da je lepa zgrada i da ima kancelarije i firme u sebi ali kod nas je to očigledno nemoguće zasada.
Zahvalnici: Blavak

Naličje grada 12 avg 2014 17:30 #718

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
timek28 napisao/la:
Po meni to je jedna od najboljih lokacija u gradu a ni nju ne možemo da privdemo nameni. Da je sreće pošto nam IT sektor dobro stoji tu je neka NS firma (RT-RK, DMS ili neka nova) mogla napraviti svoju zgradu. Eto Ušće su uspeli da srede da je lepa zgrada i da ima kancelarije i firme u sebi ali kod nas je to očigledno nemoguće zasada.
RT-RK nema nameru da gradi poslovne zgrade. Imaju jako puno poslovnog prostora po gradu i nece da ulazu novac u objekte. DMS zeli da napravi objekate u mornarici.
Poslednja izmena: 12 avg 2014 17:40 od Yokai.
Zahvalnici: Bogdus

Naličje grada 12 avg 2014 22:39 #719

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
SSJ5 napisao/la:
RT-RK nema nameru da gradi poslovne zgrade. Imaju jako puno poslovnog prostora po gradu i nece da ulazu novac u objekte. DMS zeli da napravi objekate u mornarici.

Šteta... Po meni u centru fali bar neka zgrada koja predstavlja kolko tolko dobrostojeću firmu a da nije banka ili pošta ili osiguravajuće društvo. Šteta što su sve strane firme (tipa Microsoft) otvorila svoja predstavništva za Srbiju samo u BG-u. Bilo bi ekstra kada bi neka jaka kuća držala tu po meni monumentalnu zgradu u NS. Ovo trenutno je zaista prežalosno. A i ona lokacija pored u Stražilovskoj gde je srušena zgrada je isto ruglo. Na tim primerima se može videti da je NS i dalje palanka.

Naličje grada 12 avg 2014 23:48 #720

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
timek28 napisao/la:
SSJ5 napisao/la:

Šteta... Po meni u centru fali bar neka zgrada koja predstavlja kolko tolko dobrostojeću firmu a da nije banka ili pošta ili osiguravajuće društvo. Šteta što su sve strane firme (tipa Microsoft) otvorila svoja predstavništva za Srbiju samo u BG-u. Bilo bi ekstra kada bi neka jaka kuća držala tu po meni monumentalnu zgradu u NS. Ovo trenutno je zaista prežalosno. A i ona lokacija pored u Stražilovskoj gde je srušena zgrada je isto ruglo. Na tim primerima se može videti da je NS i dalje palanka.
To sto su jake strane softverske firme u BGu ne znaci puno. Stavise u Novi Sad dolaze programeri iz Beograda, jer ima vise posla za programere, isto su placeni (u nekim slucajevima i vise), a cena zivljenja je niza. Jedino je to sto nema puno poslovnih zgrada, jer ima puno stanova i lokala po gradu koje takve firme zakupljuju.

Inace sto se tice srusenih zgrada, prodji malo vise po Beogradu, pa ces videti bome velik broj urusenih i srusenih zgrada.
Poslednja izmena: 12 avg 2014 23:49 od Yokai.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru