Otvaram ovu temu kao neki vid javnog pritiska na JKP Parking Servis da aktiviraju ovaj sistem da radi u punom kapacitetu.
Prošlo je već pola godine od zvaničnog početka rada ovog servisa i imam osećaj da rade minimalno. Da podsetim, nabavljeno je 5 automobila i 10 bicikala koji su opremljeni kamerama za snimanje. Ovo je sve debelo plaćeno, Dacia Sandero koja inače košta 16-17k evra,
plaćena je 78k evra sa tom opremom za snimanje. Svaki bicikli je plaćen po
11.5k evra sa opremom.
Da rade u punom kapacitetu kako bi i trebalo mislim da ne bi bilo nepropisno parkiranog vozila a da ne dobije kaznu bilo gde u gradu u roku od jednog sata. Ali i dalje situacija sa bahatim parkiranjem po celom gradu je praktično nepromenjena.
Za ovih pola godine, možda sam 3 puta video njihovo vozilo na ulici a bicikli nisam nikad. Šta rade ta vozila i zašto su nabavljana ako će da stoje parkirana u Filipa Višnjića i da hvataju rđu?
Najavljivalo se da će biti pisano i po
1000 prekrašaja DNEVNO u početku rada sistema što mi deluje kao realan broj ali nakon jednog meseca rada izašao je podatak da je evidentirano
svega 800 prekrašaja za ceo MESEC (30 puta manje!).
Posle toga zatišje. Nikakav izveštaj o radu a u par navrata sam namerno ostavio nepropisno parkirano vozilo par dana na relativno prometnom delu grada i nikakva kazna nije stigla.
Šta vi forumaši mislite kako ovo može da se reši? Je li dobio neko od vas kaznu?