Lik se tako redovno parkira na tom mestu.
Ovo sam slikao još u maju mesecu.
Problem je što vozila koja dolaze iz pravca Železničke uopšte ne vide pešake od njega a ni pešaci ne vide vozila.
Ja koji sam visok dva metra od njega ništa ne vidim a ne vide ni mene. Dva puta sam mogao biti pokupljen na tom prelazu. Pogotovo je problem i sa malom decom. Nekoliko puta sam video nagla kočenja na tom prelazu a sve zbog ovog.
Jednom prilikom sam tu na prelazu zaustavio saobraćajca na motoru i pitao ga šta misli o ovakvom načinu parkiranja. Odgovorio je da je ovaj opasan po bezbednost saobraćaja i da će pozvati pauk službu da ga odnesu. Još mi je rekao da ni ono obeleženo parking mesto ispred samog prelaza nije po zakonu. Ne sećam se sada šta mi je rekao koliko metara mora biti udaljeno. Kazao je i da imaju velikih problema sa Parking servisom jer bez ikakvog reda i kršeći Zakon o bezbednosti saobraćaja svuda gde vide slobodnu površinu iscrtaju parking mesto. Kao ovde na primer. Onda je kresnuo motor i odzujao dalje. Ja sam posle toga tuda još dva puta prošao u razmacima od po sat vremena. Pauk ga nije odneo za to vreme. Pitanje je jel ga ovaj uopšte i pozvao.
Inače, jednom prilikom sam sreo lika koji vozi ovaj Audi. Taman da uđe u auto ja mu se obratim. Sasvim mirno i pristojno, objasnim mu u par rečenica da je njegovo parkiranje opasno po pešake. Lik me jednostavno nije ni konstatovao, kao da ne postojim, ni pogledao me nije, ništa nije ni odgovorio. Tu sam definitivni shvatio da ovde živi dva tipa ljudi. Mi obični mravi i oni kojima mi samo smetamo i da bi oni živeli mnogo kvalitetnije da nas nema, da ne postojima. Nas doživljaju kao bačenu kartonsku kutiju na sred kolovoza zbog koje moraju da uspore i prebace se u drugu traku kako bi je zaobišli. Razneli bi oni tu kutiju kada bi bili 100% sigurni da u njoj nije cigla, staklena ambalaža, betonska kugla pa da ne bi oštetili vozilo ili izbušili gume.
Svaki put kada tuda prođem i zateknem ga ovako parkiranog pozovem pauk službu, ali slaba vajda. Satima ne dolaze i ne nose ga.
Lik inače obitava tu iza u Zaku pa se ovako i parkira da ne mora daleko da pešači.