kimi napisao/la:
Limanac..jako me nerviraju ovakve teme...a odgovorno tvrdim da su pesaci mnogo bezobrazniji u saobracaju!! I stvarno mi je muka kad se prica o ovoj temi...
Normalno je da ce uvek pesak stradati od auta ali UVEK se vozaci okrivljuju za tragediju..a ako vas ne mrzi pogledajte samo koliko puta ljudi prelaze na crveno ,da ne kazem koliko puta sa telefonom ..pretrcavaju put tamo gde nema zebre..
Svi idu logikom ee pa ne ide nista aj da predjemo..a sta bi bilo da i vozaci tako rade? I onda kad se desi neka frka uvek su vozaci krivi..
A povrh svega bih ukinuo one glupe pesacke prelaze na bulevarima bez semafora!
Dakle umesto da se ubrza saobracaj ti morad da kocis tamo jer nikad ne znas dal ce neki retard da krene preko ulice u smislu ,koci ko te j... ,i naravno ti si kriv ako ga udaris/pregazis..
Nisu KAZNE resenje za problem neko SPRECAVANJE nastajanja problema,a ranije sam pisao vec kako sve to moze lako da se resi.
Ali naravno da je "nekima" lakse da peljese narod nego da u stvari urade nesto korisno.
Na tvoju žalost, u okolini centra se ne planira nikakvo ubrzanje saobraćaja. Čak sve ide ka tome da se automobilski saobraćaj što više izbacuje iz centra. Napraviće više semafora, uskih jednosmernih ulica, proširiti pešačku zonu i jako naplaćivati parkinge upravo da bi se automobilski saobraćaj isterao iz centra i okoline. To podrazumeva na neki način i bulevar Oslobođenja, koji je već jako opterećen u nekim potezima. Ti pešački prelazi o kojima pričaš ako ne postanu podzemni prolazi i pasarele, mogu da dobiju i semafor...
Ide se ka gradu pešaka, pa onda biciklista, pa onda javnog prevoza, a automobili su poslednji na spisku, i čak, nepoželjni.
E sad, da pešaci ne poznaju propise i bahato se ponašaju, to je tačno. Tačno je da propise ne znaju ni biciklisti, a vozači automobila koji su obavezni da ih znaju ih se ne pridržavaju, i stalno nekud žure. Na koji tačno način može da se popravi saobraćajna kultura, ne znam.
Na kraju, ubrzanju saobraćaja možda može da se nada na bulevaru Evrope, i ulaznim i zaobilaznim pravcima...
Mislim da ovo zaslužuje i posebnu temu "Saobraćajna Kultura".