Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Odg: Gradske vesti 01 nov 2012 09:39 #1361

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Скупљи превоз, грејање и одвоз смећа

Новосађани ће од 1.новембра плаћати скупље градски и приградски превоз, грејање и одвоз смећа.

Карта на градској линији од данас кошта 50 динара уместо 45 динара, а и остале карте у градском и приградском превозу су скупље, у просеку за 11 одсто. Градски превозник је ове седмице већ почео да продаје месечне маркице за новембар по новом ценовнику.

Новосађани ће по квадратном метру стана грејање плаћати 105 динара, уместо 92 динара. Цена кубика топле воде остала је иста, пошто Новосадска топлана није за то тражила поскупљење. Подсећамо, кубик топле воде је 266 динара.

Од 1. новембра одвоз смећа по члану домаћинства се наплаћује 122 динара. ЈКП „Чистоћа” је ту услугу до сада наплаћивала 94, динара по члану домаћинства.
www.dnevnik.rs/novi-sad/skuplji-prevoz-grejanje-i-odvoz-smeca
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Gradske vesti 01 nov 2012 09:46 #1362

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
zarns napisao/la:
Bili ste u pravu.. stvarno su ukrali ukrase

Ukrali gradske novogodišnje ukrase

Autor: žb 01.11.2012. - 00:02 Komentara (0)

Stotine svetlećih figura koje su pravile „zvezdano nebo“ u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici za novogodišnju noć nestali su iz skladišta JKP „Stan“. Krađa se dogodila pre nekoliko meseci, ali je tek sadašnje rukovodstvo o tome obavestilo javnost.

VESELO - Ne znam kome bi to trebalo jer ukrasi i sijalice ne mogu da se koriste u domaćinstvima. Izvesno je da će grad morati da kupi nove ukrase, što zbog krađe, što zbog toga što je deo pokvaren, a „Stan“ će, ako dobije posao ukrašavanja grada, uraditi svoj deo posla oko postavljanja tih ukrasa - kaže v.d. direktora JKP „Stan“ Ljubomir Stanišić i dodaje da još nije procenjeno kolika je materijalna šteta.

U novosadskoj policiji su potvrdili da istraga o krađi ukrasa iz skladišta JKP „Stan“ još nije gotova i da je delo kvalifikovano kao teška krađa. Prethodni direktor „Stana“ Rajko Bojčić kaže da su o krađi upoznali gradsku upravu kada se i dogodila. Zbog ove krađe planirano je da u okviru rebalansa budžeta bude obezbeđeno nekoliko miliona dinara kako bi se kupili novi ukrasi.

[url=http://]http://www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/ukrali-gradske-novogodisnje-ukrase/61532.phtml[/url]

Ne bi ni bilo ove vesti da ovde nismo pisali o tome.

Odg: Gradske vesti 01 nov 2012 13:30 #1363

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
limanac napisao/la:
Prejadni smo mi da bi se o tome ozbiljno pricalo - muzeji?, koncertna dvorana?, smesno... Namaknuce samo dnevnice, putovati, rucati i to je to :pinch: I renovirati Info Tourist biro 18-ti put! :D

po pitanju kulture nemamo nikakve šanse. Oni u BG imaju već završeno oko 30 projekata. Oni hoće da uključe NS i desetak gradova u svoju kandidaturu kao gradove saradnike.

Ali se sećam zgražavanja pre neki dan što neko iz organizacionog odbora nije bio u Briselu. Kao vi ste uništili ono što smo mi gradili.
A bila je neka ženska ne znam joj ime. O tom projektu se na sva zvona trubilo prošle 4 godine i niko ne kritikuje.

Znam samo ako bi ovi odustali bilo bi "jel smo vam rekli da su ovi nesposobni i da će sve upropastiti"

Sa druge strane sećam se neke reko bi anegdote:
Jedna poznata doktorka iz SU nutricionista htela da organizuje neku manifestaciju u SU i to na više mesta i više aktivnosti nešto povodom Dana zdravlja ili ishrane. Pa joj potrebno bilo puno mladih, puno sala KUD-ova sportskih objekata dozvola MUP-a prospekata plakata i svašta još. A ona sama.
Stvarno obimna organizacija. Tražila pomoć od mene i puno sam joj pomogo.
Ali sam se šokirao kad mi je tokom jednog radnog sastanka rekla da to hoće u isto vreme i u SO, ZR, Bačkoj Topoli, možda i u NS nemam pojma
Pomislio sam luda ženska. Pa nema šanse to sve da organizuje ni u SU a kamoli u puno gradova.
I znaš šta, sve je uspela u svakom tom gradu, i dobila x priznanja.

Mislio sam da je to nemoguće. Ali ona je imala neviđenu ambiciju i veru u uspeh. Ja to nikad ne bi ni pokušao jer bi mislio da je nemoguće.

Ali ona je zato svetski poznat nutricionista a ja ne.
Znači bez jake ambicije nema uspeha, videćemo kako će ovi startovati a ja nisam ni pesimista ni optimista. Ne znam ih. Nemam ni neko mišljenje o tom. I meni se čini da je to bacanje para, ali sam i totalno neupučen u taj projekat.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 01 nov 2012 13:32 od ranko su ns.

Odg: Gradske vesti 01 nov 2012 13:37 #1364

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
interesantno

dugovi milijarda
INTERVJU – Dragan Božić, direktor novosadske “Čistoće”: Ne branim novce, nego funkcionisanje grada!
Više od milijardu dinara dugovanja, oko 800 zaposlenih koji su već dva puta pretili štrajkom zbog kašnjenja plata, zastareo vozni park, prekinuta isporuka goriva i novi dugovi u najavi, dočekali su novi menadžment novosadske “Čistoće”.

a ova tabela je interesantna

Aleksandar Vukovac

Odšteta koju je “Čistoća” dosad platila za ujede pasa:

2005. - 2.800.000 dinara

2006. - 9.100.000 dinara

2007. - 8. 942.000 dinara

2008. – 14.488.000 dinara

2009. – 20.689.000 dinara

2010. – 37.149.000 dinara

2011. – 56.927.000 dinara

2012. – 57.225.000 dinara, u periodu od 1. januara, do 30. septembra.

Odg: Gradske vesti 01 nov 2012 13:39 #1365

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ovo je super
LISJE PRAVI KONTEJNERE ZA ČISTOĆU
VIDEO K9: Javno komunalno preduzeće “Lisje” proizvodi podzemne kontejnere za javno komunalno preduzeće “Čistoća”. Novo rukovodstvo i na ovaj način rešava dugove koje su zatekli, a nadaju se boljitku.

Već je postavljeno 107 od ukupno 120 podszemnih kontejnera.

više na
kanal9

evo i video klipa

Odg: Gradske vesti 01 nov 2012 13:42 #1366

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
LISJE PRAVI KONTEJNERE ZA ČISTOĆU
VIDEO K9: Javno komunalno preduzeće “Lisje” proizvodi podzemne kontejnere za javno komunalno preduzeće “Čistoća”. Novo rukovodstvo i na ovaj način rešava dugove koje su zatekli, a nadaju se boljitku.

Već je postavljeno 107 od ukupno 120 podszemnih kontejnera.

Koliko sam upućen, ove kontejnere koje smo do sad imali u gradu proizvodi firma "Korali" iz Kraljeva. Možda je Lisje nedavno krenulo u svoju proizvodnju nekih novih modela, a to ćemo onda valjda videti.
Ili to, ili je u pitanju greška novinara i neupućenost osobe koja je davala intervju.

Mda, one druge kontejnere koje je Ranko slikao kod Park City-ja proizvodi firma "Molok" iz Finske, i jedan takav "probni" kontejner je postavljen među prvima na uglu Dunavske i Ilije Ognjanovića. Imam negde katalog, vrhunski su kontejneri.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 01 nov 2012 13:51 od Dukelander.

Odg: Gradske vesti 01 nov 2012 14:54 #1367

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Moram samo da se nakratko nadovežem na ovu priču o kulturi odnosno kandidaturi...
Sugerisao bih svima da se ne hvataju za te dnevno političke izjave o kulturi je to sa mozgom nema veze. Ta priča ima neki cilj obično kratkoročni a realnost je sasvim durgačija. Tačnije ne znamo mi ni kakvi su uslovi ni kakve su mogućnosti i šanse a oni samo hoće da nas ubede da su u pravu odnosno da su ovi drugi u krivu :ohno:

Zbog toga i ne treba da dobijemo tu kandidaturu jer kad nismo spremni da odvojimo politiku od kulture (realno, od bilo čega) ni ne treba da nas ima nigde. Sami smo sebi najveći neprijatelji...

Odg: Gradske vesti 02 nov 2012 03:10 #1368

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421

Odg: Gradske vesti 02 nov 2012 21:34 #1369

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 62
Pripadnik napisao/la:
Moram samo da se nakratko nadovežem na ovu priču o kulturi odnosno kandidaturi...
Sugerisao bih svima da se ne hvataju za te dnevno političke izjave o kulturi je to sa mozgom nema veze. Ta priča ima neki cilj obično kratkoročni a realnost je sasvim durgačija. Tačnije ne znamo mi ni kakvi su uslovi ni kakve su mogućnosti i šanse a oni samo hoće da nas ubede da su u pravu odnosno da su ovi drugi u krivu :ohno:

Zbog toga i ne treba da dobijemo tu kandidaturu jer kad nismo spremni da odvojimo politiku od kulture (realno, od bilo čega) ni ne treba da nas ima nigde. Sami smo sebi najveći neprijatelji...

slazem se

Postansta stedionica stala 06 nov 2012 11:36 #1370

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
dnevnik.rs
Сагласност државе, па наставак радова
Ажурирано пре 16 часова 56 минута

Радови на објекту популарно названом Поштанска штедионица, на Позоришном тргу, стали су због избора након којих је уследила промена првог човека Поште Србије, рекао је за “Дневник”

Enlarge
Ускоро стижу мајстори у зграду Поштанске штедионице
генерални директор предузећа “Атекс инвест” Марко Ћулибрк.

По његовим речима изградња је прекинута јер је на чело Поште ступио нови директор, а како је то предузеће један од суинвеститора у згради морало се сачекати да се смена директора заврши. Осим тога, радове је успорило и добијање сагласности за изградњу од надлежних министарстава, као и Дирекције за изградњу.

- Из Дирекције за изградњу су нас обавестили да су министарства дала сагласности, која сада морају да иду пред Владу, након чијег одобрења ће моћи да се настави са градњом. Очекујемо да ћемо све сагласности добити овог месеца. Радници ће прво покрити кров, како би се објекат заштитио од кише и снега, а намеравамо да радимо и на обнови фасаде - каже Ћулибрк.

По првобитним плановима, до краја године зграда је требала да буде покривена, да се обнови фасада, уграде прозори и санира оштећење изолације у сутерену. Ћулибрк каже да се нада да ће прва фаза радова бити готова до краја године, како је и планирано, али је могуће и кашњење.

Коначна цена радова још увек се не зна, а она ће зависити од цене санације постојећег објекта, као и завршетка изградње. Такође, од уложеног новца зависиће и подела простора у објекту, где ће бити смештене просторије Поште, Банке Поштанске штедионице и робна кућа италијанског “Атекса”.

Уговор о изградњи овог објекта потписан је крајем осамдесетих година прошлог века између Поште Србије, Поштанске штедионице и предузећа “Инвестдом”. Градња је почела деведесетих, али је због недостатка новца, санкција и нерешених власничких односа прекинута. Након банкрота “Инвестдома” и одласка из партнерства, као трећи суинвеститор у посао улази италијанска фирма “Атексинвест” и преузима обавезу да финансира завршетак објекта. Н. Р.
Poslednja izmena: 06 nov 2012 11:37 od kasko.

Odg: Gradske vesti 08 nov 2012 10:46 #1371

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Exit pod velikim znakom pitanja, Bošković podneo ostavku

Bojan Bošković, jedan od osnivača Exit festivala, podneo je ostavku na mesto generalnog menadžera ove manifestacije.
Nakon najave iz Ministarstva ekonomije da ovaj muzički festival ne bi trebalo da se finansira iz državne kase, Bošković tvrdi da održavanje festivala bez pomoći države trenutno nije moguće. Prema njegovim rečma, "pogubno" je što država ne ceni šta je Exit do danas uradio za imidž Srbije, i ne razmišlja o posledicama ukidanja finasija za ovaj festival.

"Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svet govori već godinama. Doveli smo više turista nego što je bilo ko mogao da sanja. Promenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sad nas niko nije ni nazvao da popričamo. Da nas recimo pita – OK, ako vam ukinemo pomoć, kako ćete?", poručuje Bošković.

On dodaje da je budžet ove manifestacije već skresan zbog svetske ekonomske krize, pa sada nema mesta za nova rezanja troškova. Bivši generalni menadžer Exita dodaje da je ostavku podneo i zbog toga što ostali vlasnici brenda nisu prihvatili njegovu ideju da se napravi pauza od godinu dana u organizaciji festivala. "Smatram da su radikalne mere neophodne kako bi se festival redizajnirao i prilagodio vremenu, jer se i naše okruženje radikalno promenilo. Međutim, nisam dobio mandat za te promene, i neću moći da učestvujem u organizaciji Exita 2013. godine", kaže on.

Prema Boškovićevim rečima, odluka Ministarstva je čisto politička, jer ne misli da se Exit uklapa u idealnu sliku Novog Sada u kome je resor kulture dobila ekstremna desnica.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Exit-pod-velik...-podneo-ostavku.html

I po meni bi prava stvar bila da se napravi pauza i konsoliduju, nek bude svake druge al da se zna nivo. Medjutim, cudno mi je da im je drzavni novac pored svih sponzora toliko (i dalje) potreban da se ne moze nastaviti? O drzavi koja ovako nesto prestaje da podrzava necu ni da pricam :bash:

NS evropska presotinica kulture! :banana: :lol:
Poslednja izmena: 08 nov 2012 10:50 od limanac.

Odg: Gradske vesti 08 nov 2012 12:36 #1372

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Ovo i nije toliko loša vest koliko deluje na prvi pogled. U pravu si Limanac, šta će im pomoć države pored svega....

Malo mi je muka od tih likova iz organizacije EXIT-a. Gaje neki imidž urbanih likova, studenata, a iza njih se kriju milioni, u organizaciju je upletena mafija, političari.... Iz godine u godinu je lošiji program. Ja sam, npr., poslednji put bio na EXIT-u pre 9 godina. Pored ponuda svirki mojih omiljenih bendova u BG-u i bližem okruženju (Beč, Pešta...), EXIT je bacanje para...

Opet, sa druge strane, zanima me da li će država uskratiti sredstva i onoj ciganiji u Guči....?

Odg: Gradske vesti 08 nov 2012 13:48 #1373

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ja znam da su kupili najmanje 5 velikih stanova od po preko 150m2. to je ono što znam i gde su stanovi. A ono što ne znam je zasigurno mnogo veća cifra.
Neka imaju i sto stanova ako su zaradili. Ali ako su se ogrebali od države onda to nije u redu.
Poslednja izmena: 08 nov 2012 13:56 od ranko su ns.

Odg: Gradske vesti 08 nov 2012 15:23 #1374

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/grad...-egzitom_351982.html
Градоначелник Новог Сада: Настављамо сарадњу са Егзитом

08. новембар 2012. | 14:03 | Извор: РТВ
НОВИ САД - Град Нови Сад ће наставити сарадњу са фестивалом Егзит, саопштио је кабинет градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.
"Сматрамо да је тај фестивал један од најпрепознатљивијих брендова не само Новог Сада, већ и државе Србије. Оно што смо заједнички дефинисали на састанцима са представницима Егзита је да наши међусобни односи буду транспаретни, јавни, нема разлога да ни једна ни друга страна било шта крије", наводи се у саопштењу.

Даље се наводи а ће Град да помогне колико буде могао и да ће све бити транспарентно, док се од стране фестивала очекује да на крају покажу на шта су утрошена средства.

"У данашњем разговору са првим потпредседником Владе Републике Србије Александром Вучићем добио сам уверавања да ће и други републички органи подржати фестивал, тако да ће Егзит имати подршку и на државном нивоу", наводе се речи градоначелника Вучевића.

То не искључује контролу утрошка средстава, што се не односи само на Егзит, већа на сва остала удружења, односно кориснике буџетских средстава, закључује се у саопштењу.
Zahvalnici: SZPDNEVEN

Odg: Gradske vesti 08 nov 2012 15:23 #1375

• SZPDNEVEN
  • SZPDNEVEN's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • СЗПД "НЕВЕН". . .
  • Poruka: 373
  • Primljenih Zahvalnica: 982
FUTOG napisao/la:
Ovo i nije toliko loša vest koliko deluje na prvi pogled. U pravu si Limanac, šta će im pomoć države pored svega....

Malo mi je muka od tih likova iz organizacije EXIT-a. Gaje neki imidž urbanih likova, studenata, a iza njih se kriju milioni, u organizaciju je upletena mafija, političari.... Iz godine u godinu je lošiji program. Ja sam, npr., poslednji put bio na EXIT-u pre 9 godina. Pored ponuda svirki mojih omiljenih bendova u BG-u i bližem okruženju (Beč, Pešta...), EXIT je bacanje para...

Opet, sa druge strane, zanima me da li će država uskratiti sredstva i onoj ciganiji u Guči....?

Ne znamo kako se finansira Guča, ali da je nakaradan i nekontrolisan sistem finansiranja Exita - to je odavno poznato.
By zhe way, podržavamo Exit ali na "zdravim nogama" i cenimo doprinos koji je doneo zemlji Srbiji, Vojvodini i Novom Sadu.
Nemamo precizne podatke, ali s obzirom da smo iz kulturne branše neki podaci su otprilike ovakvi:

Sva udruženja građana (kako se po novome zovu KUD-ovi) na godišnjem nivou ne dobiju 20 miliona dinara (a ima ih preko 30 i rade cele godine...uz podnošenje zahteva za sufinansiranje projekata i uredno pravdanje utrošenih sredstava) dok se ovde kuka oko ukidanja pomoći države Exitu.
Da ne budemo strogi i da ne skrećemo sa teme dodali bi još i primer da bivša "Apolo TV" danas "Novosadska televizija" koja ne dobacuje baš daleko u okolinu Novog Sada, sa svih oko 70 zaposlenih, platama, doprinosima, materijalnim troškovima, dnevnicama, gorivom itd.itd.otd. ima godišnje budžetskih sredstava između 60 i 70 miliona dinara, dok bi ruku na ruku zaj posao moglo da obavlja 3x manje ljudi sa znatno manjim troškovima i kvalitetnijim programom.
:suicide: možda ipak odosmo sa teme
H E B E H "Хајд' у коло селе, 'амо руке беле. Тијо скочи и подскочи, душо медена. Нека зачуде се, земља нек' се тресе.Кад заигра коло Невена."
Poslednja izmena: 08 nov 2012 15:25 od SZPDNEVEN.

Odg: Gradske vesti 08 nov 2012 18:53 #1376

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Već duže vreme se priča da je EXIT u dugovima i da je ovo bio zadnji EXIT. Mislim da je to što sepromenila vlast i što su došle Dveri samo bio zlata vredan izgovor da ne kažu da su pukli, već da ih kao indirektno zabranjuju. A što se mene tiče nije nikakav problem ako su kupili 5 stanova. Šroblem je što nisu zaradili i više. Kad neko radi tako dugo red je i da zaradi. I što pre shvatimo da rad treba da donese i profit i da ne treba da mrzimo uspešne to će nam pre biti bolje...
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Dunavski

Odg: Gradske vesti 08 nov 2012 18:55 #1377

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Butorović na listi 10 najluđih predsednika FK

Engleski portal whoateallthepies.tv napravio je spisak 10 najluđih predsednika u istoriji fudbala, a na listi se našao i predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović.

Predsednici, vlasnici i direktori fudbalskih klubova često umeju da budu vrlo kontroverzni, ekscentrični i zato zanimljivi toliko da često bace u senku svoje klubove.

Čelnika Voše nisu previše komentarisali niti opisivali kao druge, već samo poručuju da se sve vidi na osnovu njegovog izgleda i preporučuju slike na Guglu.

Prvo mesto je zauzeo neprikosnoveni Zdravko Mamić, predsednik GNG Dinamo iz Zagreba, poznat po sukobima sa novinarima, navijačijma i brojnim skandalima koje je teško nabrojati.

"Zločest, nervozan i fizički zastrašujuć čovek promenio je 15 trenera od kada je 2003. godine došao u klub", jedna je od rečenica koje stoje u Mamićevom opisu.

Iza prvog čoveka Dinama našli su se predsednik Napolija Aurelio De Laurentis, Semam Hamam koji je radio u Kardifu i Vimbldonu, pa Lućano Gaući iz Peruđe, te redom Ken Bejts (Čelsi, Lids), Mauricio Zamparini (Palermo), Aldo Spineli (Livorno), Džordž Rejnolds (Darlington) i Ken Ričardson (Donkaster).

Izvor: Radio021
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Odg: Gradske vesti 09 nov 2012 08:11 #1378

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Slika govori više od 1000 reči. :lol:

Odg: Gradske vesti 09 nov 2012 11:14 #1379

• SZPDNEVEN
  • SZPDNEVEN's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • СЗПД "НЕВЕН". . .
  • Poruka: 373
  • Primljenih Zahvalnica: 982
Између зграда на Новом насељу се окупљају - коњи

Станари зграда на Булевару Војводе Степе на Новом насељу последњих дана имали су прилике да виде крајње неуобичајен призор - велико крдо коња које мирно пасе између паркираних аутомобила.

Како за 021 каже начелник Комуналне полиције Мирослав Лакетић, они су два пута излазили на терен по позиву грађана и утврдили да су у питању липицанери из ергеле "Букинац". Наиме, неко је украо ограду са ергеле, након чега су коњи одлучили да мало "изађу у живот".
"Током поступања 3. новембра, патрола Комуналне полиције је сину директора ергеле, Немањи Букинца, издала усмено наређење да запрљану јавну површину доведе у претходно прихватљиво стање, а коње врати на ергелу са које су изашли услед крађе заштитне ограде. Он је то извршио, али након новог позива грађана два дана касније нисмо успели да ступимо у контакт ни са ким од надлежних из те ергеле ", каже Лакетић за Новосадски информативни портал.

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-U-dvorist...okupljaju-konji.html
H E B E H "Хајд' у коло селе, 'амо руке беле. Тијо скочи и подскочи, душо медена. Нека зачуде се, земља нек' се тресе.Кад заигра коло Невена."
Poslednja izmena: 09 nov 2012 11:16 od SZPDNEVEN.

Odg: Gradske vesti 09 nov 2012 14:30 #1380

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Novi Sad i Baja zajedno protiv buke

Prema projektu za koji je EU izdvojila 284.000 evra, Novi Sad bi uskoro trebalo da dobije stratešku mapu buke, na osnovu koje će biti urađen i plan za njeno otklanjanje u najkritičnijim delovima grada, rečeno je danas na konferenciji "Strateško mapiranje buke sa akcionim planom".

Taj projekat, planiran u okviru Programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, sprovodi se u partnerskoj saradnji mađarskog grada Baje i Tehnološkog fakulteta (TF) Univerziteta u Novom Sadu a podizvođač s naše strane je Institut za zaštitu na radu, istakao je dekan TF prof. dr Zoltan Zavargo.

Napominjući da Mađarska ima veliko iskustvo u izradi strateških mapa i akcionih planova za suzbijanje buke u većim gradovima, on je istakao da je ta oblast regulisana propisima EU prema kojima zemlje članice i one koje to žele da budu, moraju da obave merenja, izrade mape buke i na osnovu odgovarajućih planova, otklone je tamo gde prelazi dozvoljen nivo.

U okviru tog vida prekogranične saradnje, Novi Sad i Baja će do februara iduće godine dobiti strateške mape buke, potom će biti izrađeni akcioni planovi i u Novom Sadu održana završna konferencija povodom tog IPA projekta.

Osim značajnog unapređenja životne okoline i poboljšanja uslova života građanima Baje i Novog Sada taj projekat će, kako je rečeno na skupu, doprineti usklađivanju zakonskih okvira sa direktivama EU u toj oblasti, razmeni iskustava kao i jačanju dobrosusedskih odnosa između dve zemlje i dva pogranična regiona.
www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/nov...tiv-buke_352184.html
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru