Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 18 okt 2013 14:03 #1961

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Cookie Monster napisao/la:
Meni je ovo interesantno jer je ista garnitura na vlasti i u gradu i u republici. Ako su im stvarno zamrzli sredstva zbog lopovluka i nenamenskog trošenja, to je ok. Čini mi se da se lokalni političari iz godine u godinu sve više bahate, bez obzira iz koje su stranke.
Al pazi, DSS je na celu Radosnog Detinjstva ako se ne varam?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 18 okt 2013 14:06 #1962

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
to je dug odavno. evo članak od juna 2012

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Gradske vesti 18 okt 2013 14:22 #1963

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
SSJ5 napisao/la:
Al pazi, DSS je na celu Radosnog Detinjstva ako se ne varam?

To nisam znao. Ipak su u koaliciji sa vladajućim SNS-om.

Gradske vesti 18 okt 2013 21:26 #1964

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
predlažem da instalirate dve aplikacije na vaše androide

novi sad priča
i
mojns

prva je namenjena turistima a druga za prijavu problema. za nju ima i korisničko uputstvo ovde

Gradske vesti 19 okt 2013 07:42 #1965

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
ranko su ns napisao/la:
predlažem da instalirate dve aplikacije na vaše androide

novi sad priča
i
mojns

prva je namenjena turistima a druga za prijavu problema. za nju ima i korisničko uputstvo ovde
Pokusao sam mojns ali mi konstantno crashuje.

Gradske vesti 21 okt 2013 14:24 #1966

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Gradiće se zaobilaznica oko Petrovaradina

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnik kineske provincije Šandong Men Jan potpisali su u gradskoj kući memorandum o razumevanju čijom operacionalizacijm će biti regulisana i detaljno razrađena izgradnja obilaznice oko Petrovaradina.

Reč je o zahtevnoj saobraćajnici dugoj 6,5 kilometara sa dva tunela i nadvožnjakom i mada nema finansijskih detalja, iz Zavoda za izgradnju grada tvrde da će vrednost radova iznositi oko trideset pet miliona evra. Potpisivanje ugovora predstoji po izgradi detaljne regulacije kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Reč je o strateškoj saobraćajnici za grad Novoi Sad jer za nas nije dovoljno samo da se izgradi autoput Novi Sad - Ruma i da saobraćaj stane na petlji Mišeluk. Za celu Vojvodinu i Srbiju je izuzetno značajno da se izgradi obilaznica oko Petrovaradina koja bi išla do Žeželjevog mosta", objasnio je Vučević.
www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/gra...varadina_431020.html

Gradske vesti 21 okt 2013 14:45 #1967

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Moja nekadasnja firma je radila generalni projekat obilaznice oko Petrovaradina i vec sam rekao jedanput bilo je 3 varijante sa puno vijadukta. Ne znam da je kasnije neko drugi radio projekat ali cisto sumnjam da ce CPV raditi Idejni i Glavni jer je vec odavno ispunila uslove za stecajni postpupak i nema vise nikoga tamo...
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Gradske vesti 23 okt 2013 15:35 #1968

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ziveli, 23.10. krecu da rade vrelovod.
021.rs

"
Izmena saobraćaja u delu Bulevara Evrope

Saobraćaj će biti privremeno izmenjen u delu Bulevara Evrope od četvrtka, 24. oktobra zbog izgradnje vrelovoda za objekte na Bulevаru Evrope bb, Novаkа Rаdonjićа 35-39, 41-43, Teodorа Pаvlovićа 36-38, 45-47.
radovi_na_putu
Nа delu Bulevаrа Evrope, između Ulicа Teodorа Pаvlovićа i Đorđа Mаgаrаševićа, zаbrаnjuje se sаobrаćаj nа levoj trаci kolovozа (prаvаc od Futoške ulice kа Limаnu) i preusmerаvа nа desnu trаku sа dvosmernim kretаnjem i ogrаničenjem brzine nа 30 km/h.

U zoni rаdovа potpuno se ukidа pešаčkа i biciklističkа stаzа.

Rаdovi će trаjаti oko 25 dаnа.
"

Gradske vesti 24 okt 2013 10:46 #1969

• True_detective
  • True_detective's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 267
  • Primljenih Zahvalnica: 248
Upravo sam vozio iza googlovog auta, stize street view u NS :)

Gradske vesti 24 okt 2013 11:20 #1970

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Extra! Snimice razrovan grad na sve strane! Jupiiiii....

Gradske vesti 25 okt 2013 16:49 #1971

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Nece ne snimaju ulice koje se rade, vratice se kasnije, kad se zavre iste

Gradske vesti 25 okt 2013 19:16 #1972

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Haha, trolujes, ozbiljno? :D Kontam bas ih zabole, kako je tako je, odrade i cao... Al za BGD je dobro doslo ovo miholjsko sunce :troll:

Gradske vesti 25 okt 2013 20:43 #1973

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
ne bre ozbiljan sam, citao sam u 24 časa

Gradske vesti 25 okt 2013 21:28 #1974

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Poslednja izmena: 25 okt 2013 21:48 od ranko su ns.
Zahvalnici: Cookie, limanac

Gradske vesti 25 okt 2013 21:59 #1975

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Ovaj covek stvarno nije normalan, kakav dokon.

www.021.rs/Info/Srbija/SNS-za-sedam-dana...sirom-Vojvodine.html
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Gradske vesti 26 okt 2013 00:50 #1976

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Ti kao da ne razumeš politiku u Srbiji.

Gradske vesti 05 nov 2013 13:00 #1977

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Zemljište na kojem se gradi Poštanska štedionica predmet restitucije

Zemljište na kojem se nalazi zgrada Poštanske štedionice, na Pozorišnom trgu, sugrađanin Dušan Dunđerov potraživaće u postupku restitucije, pa je izvesno da taj objekat, koji više od dve decenije zjapi prazan i nedovršen u samom centru grada neće uskoro biti završen.

Dunđerov je prikupio svu dokumentaciju, a na izvodu iz Republičkog geodetskog zavoda, koji se izdaje radi ostvarivanja prava na povraćaj oduzete imovine, jasno se vidi da je plac na kome se nalazi Poštanska štedionica pripadao Dunđerovima, piše Dnevnik.

"Na placu koji potražujem, nalazila se kuća mog dede Stevana Dunđerova koja mu je oduzeta u postupku nacionalizacije 1947. godine. Stevan Dunđerov je bio ugledni novosadski trgovac, a u toj kući dugi niz godina radila je poslastičarnica. Osim kuće, oduzeto mu je i 240 hektara zemljišta i još dva objekta", kazao je Dunđerov.

On je istakao da je nekoliko puta upozoravao nadležne u "Pošti Srbije" da prekinu sa izgradnjom objekta, jer će restitucijom to zemljište biti vraćeno njemu.

"Svaki put kada bih video da majstori rade na objektu slao sam mejlove da prekinu sa gradnjom, jer ću podneti zahtev za restituciju. Samo jednom su mi odgovorili da će obavestiti direktore i od tada je gradnja obustavljena. Rekli su mi i da ne znaju da će taj plac neko potraživati. Ja sam prikupio sva dokumenta i ove nedelje ću pokrenuti postupak restitucije", rekao je Dunđerov.

Parcelu u centru Grad Novi Sad je na korišćenje dao Pošti Srbije, Poštanskoj štedionici i "Invest domu", koji su 1988. godine potpisali ugovor o izgradnji zajedničkog objekta. Izgradnja je počela 1992. godine, ali je zbog nedostatka novca i nerešenih vlasničkih odnosa obustavljena 1995. godine.

Nakon bankrota "Invest doma" u partnerstvo ulazi italijanska firma "Ateks invest", a gradnja se nastavlja tek sredinom prošle godine. Prema nekim najavama objekat je trebao biti završen krajem ove godine, ali je do sada urađena samo nova krovna konstrukcija i radovi su obustavljeni.

Na pitanja zašto je izgradnja stala, hoće li biti nastavljena i da li su upoznati sa zahtevom za restituciju, nadležni iz "Pošte Srbije" i generalni direktor preduzeća "Ateks invest" Marko Ćulibrk nisu odgovorili ni nakon mesec i po dana.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Zgrada-Postans...met-restitucije.html

Gradske vesti 05 nov 2013 15:38 #1978

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Nervira me priča o restituciji. Država je skroz neozbiljna. Ili vrati svima, ili nemoj da vratiš nikome!

Gradske vesti 14 nov 2013 13:54 #1979

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ponovo stao sat na katedrali, popravka neizvesna

Sat na katedrali na Trgu slobode već dva dana ne radi, a zbog većeg kvara za sada nije moguće znati kada će biti popravljen.

Kako za 021 objašnjava župnik Robert Erhard, razlog zbog čega su kazaljke stale je zupčanik koji je pukao i ovog puta neće biti lako otkloniti kvar.

"Sada to nije samo tehnički problem, pa da se odmah popravi, već mehanika. Pukao je zupčanik i danas čekamo majstore da dođu da pogledaju. Pitanje je šta se tu još slomilo i na tome će sigurno morati duže da se radi", kaže Erhard.

On dodaje da će županija finanasirati popravku i da to nije problem, ali da se mora imati razumevanja da nije u pitanju mali ručni sat koji će se odneti kod majstora i brzo popraviti. "Ne postoje stepenice da se dođe do sata, opasno je popeti se do gore, zahteva vreme i opreznost", navodi župnik za 021.

Sat na crkvi Imena Marijina održava majstor Lajoš koji je zadužen i za sat na Tvrđavi, tako da se župnik nada da će se rešenje brzo pronaći, jer je to jedini majstor koji je upoznat sa mehanizmom i hronologijom ranijih kvarova.

U poslednje vreme sat se na katedrali često kvari, a poslednji put je popravljen u avgustu. Trenutno je na satu 5 sati i 50 minuta.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Ponovo-stao-sa...avka-neizevesna.html

Gradske vesti 21 nov 2013 23:58 #1980

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru