Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 27 sep 2015 09:12 #2561

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
pa to nema veze sa predizbornom kampanjom.

ovo je predizborna kampanja

www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/pocinje-izgra...-na-vodi_642695.html

znači sad će početi temelje a žvalavi će da drami kao 'eto vidite da se bg na vodi gradi'.

a ovo u ns ja ne vidim tu vezu sa ni jednom strankom
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 27 sep 2015 09:50 od ranko su ns.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 27 sep 2015 09:55 #2562

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
lepo

Zahvalnici: Dukelander, Buck, limanac, sandman, TurboMaximus, Blavak, Light

Gradske vesti 27 sep 2015 10:13 #2563

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

taman pred izbore

link
Poslednja izmena: 27 sep 2015 10:14 od ranko su ns.
Zahvalnici: Cookie, Novajlija, Blavak

Gradske vesti 27 sep 2015 12:37 #2564

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8561
  • Primljenih Zahvalnica: 36811
Ne bi ni meni bilo ništa čudno što je u planu da se izgradi nešto tih gabarita (Kraljevića Marka npr.), ali to bez odobrenja skupštine grada ne bi išlo, a po hitnom postupku je rešeno da može. Još je čudnije što su te trščare bile zakonom zaštićene, a sada šta? Čuo sam da vlasnici tih trščara nisu sa njima ništa mogli da urade (još od iha haj), obzirom da s zaštićene. Sad odjednom ne važi ni zaštita, niti će se obnavljati zaštićeni spomenici kulture, već ruši i diži u vis. Sad sve može. To prema mom mišljenju jeste predizborna kampanja - ja sam vam omogućio da od tih ruševina napravite zgradurine i da u njima imate nove stanove. Setimo se samo projekta Europolis iz 1995. godine (koji se sada zove Bg na vodi). U ovoj zemlji kad obećaju nešto veliko, grandiozno, a svega par meseci pre najavljenih izbora (koje su pre toga najavljivali mesecima) je predizborna kampanja.
EDIT:
link sa nekim od utopijskih projekata, pominje se i Europolis
www.gradjevinarstvo.rs/tekstovi/3290/820...arenju-beograd-solun
Poslednja izmena: 27 sep 2015 14:43 od Blavak.

Gradske vesti 27 sep 2015 12:48 #2565

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8346
Devet spratova u blokovskoj izgradnji je užas.
Nadam se da je ideja da se rade slobodnostojeći objekti.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Gradske vesti 27 sep 2015 12:57 #2566

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Blavak napisao/la:
Ne bi ni meni bilo ništa čudno što je u planu da se izgradi nešto tih gabarita (Kraljevića Marka npr.), ali to bez odobrenja skupštine grada ne bi išlo, a po hitnom postupku je rešeno da može. Još je čudnije što su te trščare bile zakonom zaštićene, a sada šta? Čuo sam da vlasnici tih trščara nisu sa njima ništa mogli da urade (još od iha haj), obzirom da s zaštićene. Sad odjednom ne važi ni zaštita, niti će se obnavljati zaštićeni spomenici kulture, već ruši i diži u vis. Sad sve može. To prema mom mišljenju jeste predizborna kampanja - ja sam vam omogućio da od tih ruševina napravite zgradurine i da u njima imate nove stanove. Setimo se samo projekta Europolis iz 1995. godine (koji se sada zove Bg na vodi). U ovoj zemlji kad obećaju nešto veliko, grandiozno, a svega par meseci pre najavljenih izbora (koje su pre toga najavljivali mesecima) je predizborna kampanja.
EDIT:
link sa nekim od topijskih projekata, pominje se i Europolis
www.gradjevinarstvo.rs/tekstovi/3290/820...arenju-beograd-solun
A cekaj to je umesto trscara? To nisam skontao :blink:

Gradske vesti 27 sep 2015 13:12 #2567

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
SSJ5 napisao/la:
Blavak napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
Cudno mi je sto odjednom iskacu ljudi sa toliko velikim projektima :blink:
Zašto ti je čdno, pa predizborna kampanja je u toku.
Ne bi mi bilo cudno da je neki drzavni projekat obecan, ali ovako kad je privatni, malko mi je cudno. Svakako ce verovatno ispasti da nema nista od toga u Kraljevica Marka, jer niko od investitora se nije javio, a ne znam ko bi gradio tako nesto (ko je dovoljno jak), osim mozda Aleksandra (spominje se nekih 20000 kvadrata)?

Sećam se da je Gajić početkom godine najavljivao izgradnju na velikoj parceli ali na Limanu, ne bih rekao da će Aleksandar graditi u Kraljevića Marka, al' opet, ko zna..

Gradske vesti 27 sep 2015 13:54 #2568

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Ne znam ništa, ali između redova mi se nazire da će investitor možda da dotera trščare.
Poslednja izmena: 27 sep 2015 13:56 od TurboMaximus.

Gradske vesti 27 sep 2015 14:00 #2569

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
I jel se zna kako izgleda usvojena, izmenjena regulacija za K. Marka?

Gradske vesti 27 sep 2015 14:07 #2570

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8346
Možemo samo da ulovimo nekog od kolega insajdera, pošto se na sajtu Urbanizma ništa više ne ažurira (ili nema javnih uvida) a na sajtu grada su vesti: pasuljijada, poseta delegacije Letonije, gradonačelnikova čestitanja i slično.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Gradske vesti 27 sep 2015 14:40 #2571

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Dukelander napisao/la:
Možemo samo da ulovimo nekog od kolega insajdera, pošto se na sajtu Urbanizma ništa više ne ažurira (ili nema javnih uvida) a na sajtu grada su vesti: pasuljijada, poseta delegacije Letonije, gradonačelnikova čestitanja i slično.
Da, IT je postao zajebancija od kako su ovi dosli na vlast. Ni kad su oni prosli bili na vlasti nije bio nista cime se trebalo diciti, tako da vam je jasno kakva je situacija.

Gradske vesti 27 sep 2015 19:35 #2572

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Riba smrdi od glave,neka rese prvo javna preduzeca,zale se svi da je neizdrzivo postalo,katastar i zig ubedljivo najgori,ako misle da pokrenu gradjevinsku industriju!Ako misle da je sahrane,onda ce na kraju ostati dva,tri investitora kojima ce se eskpresno menjati planovi i izdavati dozvole,ostali ce sami odustati od gradnje zbog sporosti administracije koja vec poprima razmere ludila i izivljavanja

Gradske vesti 27 sep 2015 21:04 #2573

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ne gledate na "dobrim" sajtovima. Ko što sam napisao ovakve odluke donosi Skupština grada N. Sada (barem formalno pravno gledano), te treba gledati na njihovom sajtu.

www.skupstinans.rs/

sa leve strane u meniju postoje akti, tamo postoji službeni list i regulacioni planovi.
EDIT:
Zanimljiva je i biblioteka skupštine, evo šta piše na sajtu
Скупштинска библиотека отворена је за све грађане. ... У библиотеци се чувају и генерални урбанистички планови за цео град, а архивирани су и записници седница градског парламента од 1968. године.
Poslednja izmena: 27 sep 2015 21:43 od Blavak.
Zahvalnici: kasko

Gradske vesti 02 okt 2015 00:13 #2574

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Hoteli u Novom Sadu imaće "svetske" zvezdice
Novosadski hoteli Park i Leopold predati su na upravljanje grčkoj kompaniji Hotel Brain.

IZVOR: B92 ČETVRTAK, 1.10.2015. | 20:30 -> 20:41

Time su uvršteni među 120 svetskih, luksuznih hotela, kojima ova kompanija upravlja već 15 godina. Nova uprava uverava da će turizam u Srbiji u narednom periodu biti znatno unapređen.

Sektor turizma izneo je najveći teret oporavka grčke ekonomije, nakon recesije. Tom činjenicom, vlasnik Hotela Brain ilustrovao je značaj prvog ugovora koji je ta kompanija potpisala u Srbiji.

“Upravljamo sa 120 hotela u svetu, većina njih je u Grčkoj, odakle je i naša kompanija, u Libanu, Turskoj, Kipru, a sada smo i u Srbiji. Ovo je prvi ugovor koji smo potpisali u Srbiji, sa hotelom Leopold i imamo velike planove za ovu zemlju”, Panos Paleologos, vlasnik Hotela Brain

Turizam i hotelijerstvo u Srbiji ovom saradnjom dobijaju jedinstvenu priliku da svoje usluge podignu za nekoliko lestvica, najavljuje novi menadžment.

“Nećemo više imati vremenom situaciju u kojoj neko kaže ovo je hotel sa četiri ili pet zvezdica po srpskom standardu, nego da kaže da je ovo hotel sa četiri ili pet zvezdica po svetskom standardu”, ističe Nikola Sekesi, direktor Hotela Brain Srbija.

Petrovaradinska tvrđava, osim po bogatim kulturno-istorijskim sadržajima, u narednom periodu biće prepoznatljiva i po vrhunskoj ugostiteljskoj ponudi, uveravaju menadžeri Hotela Brain.
Zahvalnici: Blavak

Gradske vesti 03 okt 2015 20:53 #2575

• Oniks
  • Oniks's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 195
  • Primljenih Zahvalnica: 909
Iz nekog razloga duž dela Bulevara Evrope postavljena je gomila zvučnika. Čini se da će ih postavljati i na Bulevaru vojvode Stepe.

Poslednja izmena: 03 okt 2015 20:54 od Oniks.

Gradske vesti 03 okt 2015 21:09 #2576

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zahvalnici: Oniks

Gradske vesti 03 okt 2015 21:12 #2577

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
pa sutra se obara ginisov rekord najduže kolo na svetu
Zahvalnici: Oniks

Gradske vesti 03 okt 2015 21:36 #2578

• Oniks
  • Oniks's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 195
  • Primljenih Zahvalnica: 909
Lepa vest :)

Gradske vesti 06 okt 2015 14:49 #2579

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Otvorena-...stanica-na-Keju.html

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Otvoreno-gradi...ah-presekli-cev.html

Mislim da smo ovim otvaranjima (obratiti pažnju na fotke, naročito za bici stanicu), počeli da pevamo onu Tominu - Dotakli smo dno života i pakao i ponore.Ovo ne mislim zbog "otvaranja" radova i bici stanice, već zato što mi je postalo degutantno da "otvaranju" dam bilo koji komentar.
Zahvalnici: Novajlija, Billy

Gradske vesti 07 okt 2015 11:33 #2580

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
Hehe. Vrhunac je bilo "otvaranje" semafora, bar za gradsku ekipu.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru