Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 19 okt 2015 17:52 #2601

• Okudzava
  • Okudzava's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 55
  • Primljenih Zahvalnica: 155
:woohoo:

Vojvođanski simfonijski orkestar - otvaranje sezone

Nedelja, 25. oktobar 2015 - Sinagoga u 20h

Program: LUDWIG VAN BEETHOVEN: Simfonija br.9

Dirigent: Andrej BURSAĆ

solisti:

Ljiljana Lišković, sopran
Jelena Končar, mecosopran
Aleksandar Saša Petrović, tenor
Nebojša Babić, bas
Vojvođanski mešoviti hor

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na koncert povodom otvaranja još jedne sezone Vojvođanskog simfonijskog orkestra. U nedelju, 25. oktobra, prvi put od svojih osnivanja zajedno će nastupiti VSO i Vojvođanski mešoviti hor.
Na programu je grandiozna Deveta simfonija L. van Betovena.

Ulaznice se mogu kupiti u Muzicka Omladina Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 452-344) radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu održavanja programa.
Cena ulaznica je 400 din. za studente i penzionere, dok je redovna cena 800 din.

www.facebook.com/NovosadskaSinagoga
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Yokai, TurboMaximus, Blavak, Bogdus

Gradske vesti 19 okt 2015 21:21 #2602

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145

Gradske vesti 20 okt 2015 13:25 #2603

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713

Gradske vesti 20 okt 2015 14:25 #2604

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8561
  • Primljenih Zahvalnica: 36811
Nek odlučuju ti iz Ginisa kako, kad i šta hoće, ovo je bio par eskelans događaj u našem gradu. Bogatstvo multikulturalnosti ilustrujem sa nekoliko fotki iz SKC Šafarik N. Sad koji su takođe uzeli učešće u ovome.

fotke su preuzete sa njihove fb stranice
www.facebook.com/skc.safarik/photos_stream?ref=page_internal

Gradske vesti 21 okt 2015 17:33 #2605

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Novi Sad sva sredstva usmerava u američku investiciju

Direktor Zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić izjavio je za 021.rs da je Grad za sada odustao od realizacije gradnje mosta kod Ribarca, kako bi se sredstva preusmerila u uređenje prostora u radnoj zoni Sever IV kod Šangaja.

Prostor kod auto-puta gde će se graditi američka fabrika
Kako je precizirao, u ovoj radnoj zoni pored atuo-puta Novi Sad-Beograd potrebno je urediti prostor koji će biti namenjen za gradnju postrojenja jedne inostrane kompanije. On nije želeo da za sada potvrdi ili negira da se radi o američkoj kompaniji "Lear" koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, ali je naveo da se radi o investiciji koja će obezbediti više hiljada radnih mesta.

"U ovoj godini imamo značajnijih investicija. Ne znam zbog čega bi pravili taj most i gde vodi taj most građane sa Keja, osim u šumicu. Mi ćemo taj most napraviti kada su steknu uslovi. Projekat je dobar i mi nismo definitivno odustali od tog mosta. Uradićemo izmenu programa i značajan deo sredstava usmerićemo u jednu investiciju, a to je da će jedna američka kompanija doći u Novi Sad. Prioritet nam je da zaposlimo dve, tri hiljade Novosađana i sva raspoloživa sredstva ćemo usmeriti u tom pravcu", naveo je Mandić.
On je za 021.rs kazao i da ne zna kada će uslediti rebalans budžeta koji je neophodan za promene programa. S druge strane, nezvanične informacije su da će se budžet, kao i program ZIG-a na dnevnom redu Skupštine grada naći narednih nedelja kako bi se ubrzao postupak uređenja prostora u radnoj zoni Sever IV.

Podsetimo da je gradska vlast gradnju mosta kod Ribarca, koji je projektovan još pre četiri godine, najavljivala među većim investicijama za ovu godini, ali je tender za izvođača radova raspisan tek krajem godine i onda je iznenada krajem prošle nedelje javna nabavka obustavljena.

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Grad-sva-sreds...cku-investiciju.html

Bili smo u pravu... :gaah:
Poslednja izmena: 21 okt 2015 17:33 od Bogdus.
Zahvalnici: Dukelander, Novajlija, Blavak

Gradske vesti 21 okt 2015 18:21 #2606

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Pod pretpostavkom da je to istina, onda je to dobra odluka. Uvek je bolje investirati u takvu fabriku sa zaposlenjem par hiljada ljudi nego bačiti pare u neprofitni objekat.
E sad pitanje je dali je ovo zbog izbora ili stvarno dolaze. Koliko čujem već se šalju ljudi u Rumuniju na neku obuku.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Gradske vesti 21 okt 2015 18:35 #2607

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Jel su nam sreću donele te "strane investicije" - Fijat, Jura i ostalo? Ja zaista ne znam, nek mi neko kaže... Mislim u redu je sve to na papiru, ali ako ćemo biti zamena za Vijetnam ili Kambodžu u smislu jeftine radne snage koja će raditi za 200 evra onda izeš takvu investiciju. Da ne pričamo što skoro sav profit ide napolje vlasnicima a država pokriva porez, doprinose itd. Svakako i to je bolje po meni od otvaranja bilo kakvog šoping mola ili mosta koji vodi u šumicu kako kaže direktor ZIG-a, ali da ćemo se ovajditi od toga sumnjam.

Furamo taj ekonomski model već 15 godina i gde smo dospeli? Mislim do sad bi moralo da nam krene dosta bolje. Ili treba to da primenjujemo jedno 150 godina možda...
Poslednja izmena: 21 okt 2015 18:36 od Bogdus.

Gradske vesti 21 okt 2015 19:19 #2608

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
svako novo radno mesto, je manje nezaposlenih koji bi da rade za bilo koju lovu jer nemaju nikakvu lovu. Smanjenje nezaposlenosti povećava plate.
Kina je imala deset puta manje plate od Srbije a sad su plate u Kini veće od srpskih. To je postigla povećavanjem zaposlenosti.

Nema dileme da bi to bila odlična stvar za NS naročito zato jer se deceniju u NS nije otvorila niti jedna veća firma a x su se ugasile (kao sada Neobus).

Tu je jedino pitanje dali je to uopšte istina ili predizborna laž.
Ako je istina - super,
Ako je laž - ništa novo.

Gradske vesti 21 okt 2015 19:26 #2609

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:
E sad pitanje je dali je ovo zbog izbora ili stvarno dolaze. Koliko čujem već se šalju ljudi u Rumuniju na neku obuku.
Stvarno dolaze. Ljudi su stvarno na obuci u RO tokom radne nedelje, vikendom dolaze kući NS. Postoji specijalni bus koji ih vozi iz NS nedeljom i petkom ih vraća. Radnici koji su na obuci dobijaju i pristojnu nadoknadu za rad (platu). Izvor informacije je veoma pouzdan.

Gradske vesti 21 okt 2015 19:27 #2610

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Kineski i srpski mentalitet su potpuno drugačiji u smislu radne etike i životnih potreba ali ajde nek bude da je poređenje u redu.

Svakako pozdravljam nova radna mesta ali smatram da se ne možemo osloniti samo na strane investitore. Uostalom da ovo ima nekog smisla ne bi se brzalo tako taman pred izbore a da se 3 godine pre toga ništa nije uradilo. I tako bi bilo ponovo nakon izbora.

Gradske vesti 21 okt 2015 19:43 #2611

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Bolje i strani investitori nego nijedni investitori.

I ja mislim da bi država trebala da stimuliše subvencioniše i olakša rad domaćih preduzetnika, a ne da favorizuje strance. O tome Radulović stalno govori. Nateraj male preduzetnike i potencijalne preduzetnike da razmišljaju, ohrabri ih da otvaraju firmice, olakšaj im prve dve tri godine, oslobodi ih nameta u početku daj im stručnu finansijsku i svaku drugu pomoć.
Sve je to super ali kod nas nije to tako. Nas i Iranci uče kako da gajimo recimo kokoške, a arapi nas uče kako da sejemo kukuruz.

No to je druga priča i skretanje sa teme.

Da ponovim super je ako će se tom investicijom dovesti firma koja će zaposliti toliko puno ljudi. Ako je to istina onda
'SVAKA ČAST VUČIĆU'
A ako nije istina džaba smo se nadali. Ja lično ne verujem u realizaciju toga bez obzira na ove odlaske na obuku ali bi voleo da moj skepticizam bude nerealan.
Zahvalnici: Bogdus

Gradske vesti 21 okt 2015 19:45 #2612

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ok spomenuo si Radulovića onda se razumemo dobro :)

Videćemo šta će biti, valjda će i ova ćorava koka ubosti neko zrno...
Zahvalnici: ranko su ns

Gradske vesti 21 okt 2015 20:15 #2613

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
Radnici idu na obuku zbog Delphi automotiva. Delphi uveliko zaposljava ljude "to support our team in the new manufacturing plant in Novi Sad" Ovi oglasi su aktuelni vec mesecima.
Inace u onom tekstu ima vise nebuloza. Najveca je o vise hiljada radnih mesta. Pa ceo Fiat Srbija ima 3000 zaposlenih. To je isto kao sto cemo umesto 2.5 milijarde evra u bg na h20 dobiti dve zgrade koje se finansiraju na ovaj nacin.
Drugo grad "usmerava sredstva u americku investiciju". Nonsens
Zahvalnici: Novajlija

Gradske vesti 21 okt 2015 20:38 #2614

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Bogdus napisao/la:
Mislim u redu je sve to na papiru, ali ako ćemo biti zamena za Vijetnam ili Kambodžu u smislu jeftine radne snage koja će raditi za 200 evra onda izeš takvu investiciju. Da ne pričamo što skoro sav profit ide napolje vlasnicima a država pokriva porez, doprinose itd. Svakako i to je bolje po meni od otvaranja bilo kakvog šoping mola ili mosta koji vodi u šumicu kako kaže direktor ZIG-a, ali da ćemo se ovajditi od toga sumnjam.
Nećemo biti zamena za njih, ali za CZ, SK, RO,... hoćemo. Odavno sam čuo (u SK) da su te velike kompanije bacile oko na SRB i BIH. Ekonomija uništena, a imamo dovoljno stručnu radnu snagu koja će raditi i za te novce koje si pomenuo. Slovak neće ni za 400 EUR, srbin ili bosanac da rade i za 300, možeš samo da izračunaš u kom su plusu te kompanije. Postoji još jedan razlog zbog čega nas gledaju, a to su upravo subvencije za zapošljavanje. To je i razlog selidbe iz pomenutih istočnoevropskih zemalja - prestaće subvencionisanje radnih mesta (da oni takođe subvencionišu na način kao što ćemo i sada radimo i mi). Ono što se sada dešava kod nas, slovaci su prošli odavno. Mi smo u goroj startnoj poziciji (rat itd...). Neki veliki boljitak ili čudo kakvo najavljuju političari ne treba očekivati i treba računati na vremensko ograničenje trajanja svega toga - dok par seronja bogatih (koji drže sve u rukama) ne nađu novu jeftinu radnu snagu...
EDIT.
Prosečna nominalna zarada za prvo polugodište u SK je 858 EUR, prema njihovom statističkom zavod. Kolika je kod nas?
Poslednja izmena: 21 okt 2015 20:48 od Blavak.

Gradske vesti 22 okt 2015 02:32 #2615

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Plate radnika su najmanje bitna stavka kod velikih investitora koji deluju globalno. U Švajcarskoj skoro svako mesto veće od 10-tak hiljada stanovnika ima neku ogromnu fabriku... A, njihova prosečna plata je 3-4000 CHF.

Gradske vesti 22 okt 2015 14:09 #2616

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

Gradske vesti 22 okt 2015 18:38 #2617

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Trebali su uzeti prvo nove kornjače.
Zahvalnici: ranko su ns, Blavak

Gradske vesti 26 okt 2015 13:51 #2618

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Gradu od Republike 38 hektara za radnu zonu gde će Amerikanci graditi fabriku

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Gradu-od-Repub...graditi-fabriku.html
Zahvalnici: kasko, Blavak

Gradske vesti 26 okt 2015 15:33 #2619

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
E sad lepo, kada bude para, umesto Ribarca izgraditi planirani pesacki most na uscu kanala i skratiti "hiljadama" ljudi koji ce ici bicikloima, put na posao.
Zahvalnici: Buck, Brane, romanempire, Blavak, Billy

Gradske vesti 27 okt 2015 01:12 #2620

• Okudzava
  • Okudzava's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 55
  • Primljenih Zahvalnica: 155
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru