ranko su ns napisao/la:
pa na kraju krajeva tu i treba graditi. Nelogično je da se ta lokacija toliko dugo drži neuređena. A top lokacija je. I pre sam mislio šta bi tu dobro došlo:
-neki mol, pa ima preko puta Merkator. Novi bi ugušio stari.
-neki park, pa tu blizu je Limanski park, nije baš neophodno.
-hotel i neki poslovni prostori, može da prođe ipak je Bulevar poslovni centra Grada.
-sigurno da može bolje ali mi se nije sviđalo ni to što se taj plac nije davao nikom do sada. Mada su mogli da ga podele, pa da se prodaje po delovima a ne ovako u celini.
I ja se slažem da tu treba da se gradi i da je bolje da se gradi, ali ne bilo šta.
Ono što nam sigurno ne treba usitnjavanje tako velikog prostora. Male prostore možemo naći na 50 mesta u blizini.
Najveći problem je što smo u ovom momentu sirotinja, i sve što možemo da uradimo je da napravimo sirotinjska rešenja.
Zamisli ovako nešto na tom mestu:
Nešto kao stalni sajam nauke i tehnike otvoren za građanstvo.
Ovo je "Cite de la science" iz Pariza, a mogao bi da nastane kao logičan nastavak kompleksa Spensa, sa hi-tech bioskopima, radionicama robotike za decu, simulacijom površine meseca, velikim akvarijumima, tropikarijumima i slično... čak i Dino park bi imao smisla u celoj stvari.
Ili, vidi ovo, California Academy of Sciences, objekat koji ima komad prave tropske džungle unutra:
http://www.calacademy.org/sites/default/files/styles/manual_crop_standard_960x540/public/assets/images/KW_IMAGES_DO_NOT_USE/admission-.jpg?itok=Msauwoc1&c=eb0b6408d76445fc498ac967143fb4b1
Ima još ovakvih mesta, i jesu megalomanska za okvire NS-a, ali lokacija je kao što kažeš TOP i treba da ima TOP sadržaj, koji će značajno popraviti kvalitet života u gradu/turističke/sportske/obrazovne ponude. A pošto sad nismo u mogućnosti ni da započnemo tako nešto, najpametnije je da lokacija bude livada ili parking.