Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 23 mar 2016 01:12 #3061

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Da Turbo, bilo ranije, kad su pre par meseci menjali spratnost tu su smanjili na 10.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 23 mar 2016 02:08 #3062

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
10 = 2 x 5

Dakle, projekat je spreman.
Poslednja izmena: 23 mar 2016 02:09 od TurboMaximus.

Gradske vesti 23 mar 2016 05:23 #3063

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36808
novajlija napisao/la:
Slažem se sa Rankom, jedino mi nije jasno zašto onda daju čak i oglas u novinama za ovo zemljište.
Da bi se pro forme ispoštovala zakonska procedura.
novajlija napisao/la:
Sećam se pre par godina je bilo neko zanimljivo rešenje u vidu mini Menhetna na toj lokaciji al ne mogu da nađem gde :P

Planiran je bio Delta city.

Prilozi:
Poslednja izmena: 23 mar 2016 08:15 od Blavak.

Gradske vesti 23 mar 2016 07:33 #3064

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
TurboMaximus napisao/la:
Biće mini Menhetn, pet spratova. Visina najvišeg dinosaurusa.

Ne znam da li sam lud, ali zar nije u vezi s tom lokacijom nedavno pominjan objekat od ubitačno vrtoglavih 16 spratova?
Mozda ce spratna visina biti 10 metara :cheers: :banana:

Gradske vesti 23 mar 2016 09:10 #3065

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Mora da je objavi prodaja po zakonu.
Mogu da promene plan, cim investitor dodje do placa, kao sto su uradili u slucaju Galensa. Bar im to nije problem.
Sa ovih 5 spratova izbace nezainteresovanu konkurenciju, a onda naknadno izmene onako kako je dogovoreno.

Meni je to sasvim realna mogucnost.
Poslednja izmena: 23 mar 2016 09:12 od kasko.

Gradske vesti 23 mar 2016 09:22 #3066

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
Bar im to nije problem.
Sad jeste. Izmenu plana mora da potvrdi skupština grada, a ona je raspuštena. Sastav nove ćemo saznati tek nakon izbora.

Gradske vesti 23 mar 2016 10:38 #3067

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Blavak napisao/la:
kasko napisao/la:
Bar im to nije problem.
Sad jeste. Izmenu plana mora da potvrdi skupština grada, a ona je raspuštena. Sastav nove ćemo saznati tek nakon izbora.
Auh, bice onda bas klanja sad oko izbora jer investitor verovatno ocekuje nesto.

Al svakako onaj ko kupi plac ce moci da ceka. Bitno je zemljiste na kraju krajeva.
Poslednja izmena: 23 mar 2016 10:42 od Yokai.

Gradske vesti 23 mar 2016 10:52 #3068

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Blavak napisao/la:
kasko napisao/la:
Bar im to nije problem.

Nije tacno da je raspustena, a i inace ce to sa prodajom da potraje taman iza izbora:
Skupština grada u petak zaseda poslednji put u ovom sazivu

Novosadski parlament u petak, 25. marta najverovatnije će održati poslednju sednicu u ovom sazivu.

Skupština grada u petak zaseda poslednji put u ovom sazivu
Pred odbornicima će se naći tek nekoliko odluka i to urbanistički akti, planovi poslovanja zdravstvenih ustanova i izmene članova Gradske izborne komisije.

Urbanistički planovi se odnose na nekoliko pojedinačkih lokacija u gradu gde se predviđa izgradnja stambenih zgrada, odnosno njihova legalizacija. Među planovima je onaj koji se odnosi na ugao Bulevara Evrope i Futoške ulice i koji predviđa da se na toj lokaciji sagradi 12-spratnica.

Kada su u pitanju planovi rada zdravstvenih ustanova, radi se o redovnim godišnjim planovima rada Doma zdravlja, Apoteke "Novi Sad", Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika.

Odluke o novim članovima GIK-a, Skupština će doneti jer zakonski propisi o izborima predviđaju da u komisiji ne mogu da sede kandidati za odbornike, pa su stranke predložile nove ljude.

Konačno, odbornici će razmotriti i godišnji izveštaj o radu Zaštitnika građana za 2015. godinu. U izveštaju gradski ombudsman konstatuje da se nastavlja trend povećanja pritužbi građana, što se može objasniti i time što građani sve više koriste usluge ovog organa, ali i time da gradska uprava i preduzeća nisu napredovala u poštovanju prava građana.

Ombudsman u izveštaju konstatuje i da se nastavila praksa iz ranijih godina da najviše pritužbi ima na Gradske uprave, prvenstveno inspekcijske organe, a potom na "Vodovod", "Zavod za izgradnju grada" i Centar za socijalni rad. U izveštaju se navodi i da pojedini gradski organi i dalje ne pokazuju spremnost za saradnju i tu se ističu Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo", JKP "Informatika", Građevinska inspekcija, Centar za socijalni rad i Zavod za izgradnju grada.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na zaduživanje GSP-a putem lizinga za kupovinu pet solo autobusa, kao i promena statuta Turističke organizacije Novog Sada.

Dodajmo da po zakonu nije predviđeno da raspisivanjem izbora prestane održavanje sednica Skupština grada, ali je višegodišnja praksa da se one ne održavaju, tako da će sem ukoliko ne bude vanrednih razloga, ovo biti poslednje okupljanje ovog saziva.

Podsetimo da je gradski parlament u ovom sazivu imao, računajući i ovu sednicu, 62 zasedanja. Na početku mandata vlast su činili koalicija LSV-SPO-DS-SPS uz manjinsku podršku Romske demokratske partije i SVM-a, a da je nakon nekoliko meseci došlo do prekombinovanja i vlast od tada drže SNS, SPS, SPO, SVM, DSS, Treća Srbija (izbačeni članovi Dveri i izbačeni član NOPO-a) kao i Pokret Dinara-Drina-Dinav (bivša Romska demokratska stranka).

Tokom protekle četiri godine, više od polovine odbornika je promenilo stranku, oglavnom prelazeći iz DS-a u SNS ili neku drugu vladajuću stranku.
Poslednja izmena: 23 mar 2016 11:05 od kasko.

Gradske vesti 23 mar 2016 10:52 #3069

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Blavak znam za nekadadnji plan Delte ali mislim na nesto drugo. Ako se ne varam bio je u pitanju studentski rad sa stambenim i poslovnim kompleksima, vestackim jezerima i vidikovcem od nekih 20 spratova.

Gradske vesti 23 mar 2016 11:06 #3070

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:

Urbanistički planovi se odnose na nekoliko pojedinačkih lokacija u gradu gde se predviđa izgradnja stambenih zgrada, odnosno njihova legalizacija. Među planovima je onaj koji se odnosi na ugao Bulevara Evrope i Futoške ulice i koji predviđa da se na toj lokaciji sagradi 12-spratnica.

Ombudsman u izveštaju konstatuje i da se nastavila praksa iz ranijih godina da najviše pritužbi ima na Gradske uprave, prvenstveno inspekcijske organe, a potom na "Vodovod", "Zavod za izgradnju grada" i Centar za socijalni rad. U izveštaju se navodi i da pojedini gradski organi i dalje ne pokazuju spremnost za saradnju i tu se ističu Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo", JKP "Informatika", Građevinska inspekcija, Centar za socijalni rad i Zavod za izgradnju grada.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na zaduživanje GSP-a putem lizinga za kupovinu pet solo autobusa, kao i promena statuta Turističke organizacije Novog Sada.

Dodajmo da po zakonu nije predviđeno da raspisivanjem izbora prestane održavanje sednica Skupština grada, ali je višegodišnja praksa da se one ne održavaju, tako da će sem ukoliko ne bude vanrednih razloga, ovo biti poslednje okupljanje ovog saziva.

Podsetimo da je gradski parlament u ovom sazivu imao, računajući i ovu sednicu, 62 zasedanja. Na početku mandata vlast su činili koalicija LSV-SPO-DS-SPS uz manjinsku podršku Romske demokratske partije i SVM-a, a da je nakon nekoliko meseci došlo do prekombinovanja i vlast od tada drže SNS, SPS, SPO, SVM, DSS, Treća Srbija (izbačeni članovi Dveri i izbačeni član NOPO-a) kao i Pokret Dinara-Drina-Dinav (bivša Romska demokratska stranka).

Tokom protekle četiri godine, više od polovine odbornika je promenilo stranku, oglavnom prelazeći iz DS-a u SNS ili neku drugu vladajuću stranku.
Cek cek, jel to znaci da neko ozbiljno planira da gradi na Uglu BE i Futoske (tj prakticno u Ledinackoj)?

Svidja mi se sto povecavaju spratnost na BE. Ima tu prostora i za parkinge i sve zivo, ali takodje i malih zgradica koje niko ne bi rusio da pravi P+4.
Poslednja izmena: 23 mar 2016 11:08 od Yokai.

Gradske vesti 23 mar 2016 11:18 #3071

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Znam da smo izbacili politiku kao temu ali ovo sam morao da okacim... :suicide:
Novosađanka istovremeno na opozicionoj i na listi koja podržava vlast
Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije, uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast, i na drugoj, opozicionoj listi.

Novosađanka istovremeno na opozicionoj i na listi koja podržava vlast
Naime, ona je kandidatkinja za poslanicu u republičkom parlamentu na listi "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić - Parović", koja predstavlja opoziciju aktuelnoj vlasti. Međutim, na lokalnim izborima za novosadsku skupštinu, ova Novosađanka se nalazi na listi Srpske napredne stranke.

Ona potvrđuje da je kandidatkinja na izborima, a da će birači odlučiti ko je opozicija, a ko vlast. "Moja stranka će biti principijelna", navodi Pereula.

Prema njenim rečima, Treća Srbija je svakako opozicija SNS-u, zbog čega i izlazi na republičke izbore samostalno. Na pitanje šta će se desiti ukoliko uđe u oba parlamenta, kratko je rekla da će "o tome odlučiti njena stranka". Na listi za poslanike Narodne skupštine, Pereula se nalazi na 27. mestu, dok je na listi SNS za gradsku skupštinu na 26. mestu.

Predsednik Treće Srbije, Miroslav Parović, ovaj potez objašnjava time "da podržava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ali da ne podržava premijera Vučića".

"Podržavamo Vučevića za gradonačelnika, jer smatramo da je radio dobar posao i najbolji je kandidat za to mesto. Nismo hteli da glumimo lokalnu opoziciju jer smo zajedno sa SNS na vlasti u Novom Sadu četiri godine. Opet, republička vlada svakako nije bila dobra", kaže Parović.

www.021.rs//images/3c80d83299907c17ed209...3/ivana_veljovic.jpg
Poslednja izmena: 23 mar 2016 11:19 od Bogdus.
Zahvalnici: Blavak

Gradske vesti 23 mar 2016 11:34 #3072

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
Nije tacno da je raspustena, a i inace ce to sa prodajom da potraje taman iza izbora:

Izgleda da si u pravu. Ne uspevam da pronađem odluku o raspisivanju lokalnih izbora. Vest koja postoji i koju su objavili svi nije merodavna, a ja sam je primio zdravo za gotovo videvši odluku Predsednika republike. Sad nažalost nemam vremena da se bavim zakonskom regulativom u toj oblasti, al si me živo zainteresovao.

Gradske vesti 23 mar 2016 11:48 #3073

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SSJ5 napisao/la:

Cek cek, jel to znaci da neko ozbiljno planira da gradi na Uglu BE i Futoske (tj prakticno u Ledinackoj)?

Svidja mi se sto povecavaju spratnost na BE. Ima tu prostora i za parkinge i sve zivo, ali takodje i malih zgradica koje niko ne bi rusio da pravi P+4.

Jok, Futoska ulica je do Higijenskog, dalje je Futoski put. Znaci, preko puta Higijenskog. Mislim da smo vise puta razgovarali o tom bloku na nekim drugim stranicama, mozda kod BE.

Gradske vesti 23 mar 2016 11:54 #3074

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
SSJ5 napisao/la:

Jok, Futoska ulica je do Higijenskog, dalje je Futoski put. Znaci, preko puta Higijenskog. Mislim da smo vise puta razgovarali o tom bloku na nekim drugim stranicama, mozda kod BE.
Pa na to sam i mislio. Futoska se zavrsava tacno kod Ledinacke (tj raskrsnice sa BE), zar ne?

Evo cisto da podjasnim na sta mislim

Poslednja izmena: 23 mar 2016 11:55 od Yokai.

Gradske vesti 23 mar 2016 12:03 #3075

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Izvini, pomesao sam je sa Zeleznicke kolonije. Na isto mesto mislimo. Bilo je reci o toj lokaciji negde na forumu.

Gradske vesti 23 mar 2016 12:21 #3076

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
Izvini, pomesao sam je sa Zeleznicke kolonije. Na isto mesto mislimo. Bilo je reci o toj lokaciji negde na forumu.
Secam se da smo nesto pricali o tome, ali da niko nije naveo investitora. Valjda ce se otkriti nesto.

Sto se Zeleznicke Kolonije tice, to je sve tu Zeleznicko zemljiste i tu nema gradnje dok se:
1. Ne preda zemljiste na kojima su stambene jedinice gradjanima koji su vlasnici tih objekata.
2. Zeleznica ne preseli i ne preda ostatak zemljista gradu.

Gradske vesti 23 mar 2016 13:12 #3077

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Možda kod Spensa hoće da nam uvale ono šoping sranje što je trebalo da bude na uglu Temerinske i Partizanske. Par stotina radnih mesta, mala spratnost ...

Gradske vesti 23 mar 2016 13:28 #3078

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
TurboMaximus napisao/la:
Možda kod Spensa hoće da nam uvale ono šoping sranje što je trebalo da bude na uglu Temerinske i Partizanske. Par stotina radnih mesta, mala spratnost ...
Mislis na Carrefour? To jos uvek treba da se gradi tamo ako sam dobro upoznat sa situacijom. Mislim svakako da im se ne bi isplatilo da daju 21.000.000 evra za lokaciju.

Gradske vesti 23 mar 2016 13:30 #3079

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Ja ne znam kako bi još jedan veliki tržni centar imao smisla. Pa ne mogu da se napune ni Merkator a o Spensu da ni ne govorim. 3 tržna centra na tako bliskim lokacijama? To bi bilo po meni čisto bacanje para investitora.

Gradske vesti 23 mar 2016 13:40 #3080

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Bogdus napisao/la:
Ja ne znam kako bi još jedan veliki tržni centar imao smisla. Pa ne mogu da se napune ni Merkator a o Spensu da ni ne govorim. 3 tržna centra na tako bliskim lokacijama? To bi bilo po meni čisto bacanje para investitora.
Prilicno sam siguran da ce biti neka poslovna zgrada.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru