Yokai napisao/la:
Naisao sam na ovaj post na FB. Verodostojnost navoda je upitna, ali neka stoji za referencu. Postoje naznake da ce se nesto raditi tu, ali koliko znam nista ovako radikalno i brzo.
Leon je iz inicijative koja čisti Tvrdjavu i skroz je u redu. Nova garaža nije planirana na mestu gde je sad parking i montažna, nego preko puta gde su autobuska stajališta, pored Matijevičevog hotela. Tamo gde je ta sadašnja garaža je planiran trg sa jezerom, ma šta značilo to da tu prave jezero. Nisam siguran da li sam dobro shvatio lokaciju, ali izmedju ranžirne stanice i bulevara bi išle nove zgrade za policajce i vojsku. Ako je ovo tačno to bi moglo da znači da ranžirna stanica odlayi, ali možda i ne pošto ima prostora izmedju nje i bulevara i da ostane?
"Kreće se i sa planom detaljne regulacije vezano za novu lokaciju za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, istakao je gradonačelnik, dodajući da je za to interesovanje veliko.
"Pravimo novi lokalitet zajedno sa Republikom na Bulevaru Evrope, od Hotela "Šeraton" prema Novom Naselju. To je potez koji većinski pripada "Železnicama Srbije", a koji ćemo pripremiti za novi urbani deo grada, u najvećoj meri za stanove za pripadnike službi bezbednosti".
www.b92.net/lokal/novi-sad/ekonomija-vuc...fk-vojvodina-1808616