Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 17:52 #521

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
mislim da treba, jedna atrkcija vise, samo negde daleko od centra, npr Ribarac ili Petrovardinska Ada
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 17:53 #522

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Nixivoje NSB napisao/la:
jeste najavljivana, bilo je na forumu, a od ovih prijatelja zivotinja mi se ...... :suicide: :wallbash:

Ne mogu da nadjem u searchu, mada sumnjam da je, kao sto rekoh, nesto konkretno, samo ideje... Ja sam definitivno protiv. Mogu zamisliti na sta bi to licilo kada bi se sad gradilo, a i protiv sam zatvaranja zivotinja, iako ne delim tu strast bas sa ovima sa klipa.

Ni ja ne mogu da vidim Kip slobode dok ne odem u Njujork, e pa nek deca gledaju lava i slona na safariju u Keniji :troll:
Poslednja izmena: 19 nov 2011 17:55 od limanac.
Zahvalnici: Otis Driftwood

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 17:57 #523

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Nixivoje NSB napisao/la:
mislim da treba, jedna atrkcija vise, samo negde daleko od centra, npr Ribarac ili Petrovardinska Ada

Dobro , ti si josh mlad pa nemas veliku svest prema globalnim problemima. :)

Da li mislis da je u redu da zivotinje budu necije atrakcije ? Da tigru , kome je mesto u Indiji , bude mesto u kavezu ? Da polarnom medvedu bude mesto u vestackim stenama i nekom prljavom bazenu ? itd itd....

Zooloski vrt je imao smisao kada internet i tv nisu postojali, ne treba to nama a ni zivotinjama.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Poslednja izmena: 19 nov 2011 17:58 od Otis Driftwood.

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 18:07 #524

• tetris
  • tetris's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 305
  • Primljenih Zahvalnica: 817
Ja sam protiv izgradnje zoo vrta.. Mnogo zastareo vid "atrakcije" za jedan grad...
Poslednja izmena: 19 nov 2011 18:08 od tetris.
Zahvalnici: Otis Driftwood

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 18:21 #525

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
I moj glas protiv zoo vrta. Takođe bih zabranio cirkusima da dolaze u NS. :)

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 18:24 #526

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
+1, i luna parkovima. Bolje napraviti jedan pravi veliki kompleks za zezanciju, tipa Pratera ili ono u Pesti pored Zoo vrta, nego da gledamo tu ciganiju svako malo... Kontam da bi to bilo rentabilno, a eto Nixiju i sadrzaja ;)
Poslednja izmena: 19 nov 2011 18:24 od limanac.

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 18:27 #527

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
I ja isto mislim za Cirkus.

Zao mi je kad vidim kako muce te zivotinje. A i plasim se tih cirkusanata , cudan je taj njihov zivot :ohno:

Ili sam puno gledao Kasandru kao mali :dunno: :troll:
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 18:53 #528

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
protiv Cirkusa i Luna Parkova jesam svakako, to mi je malo seoski, ali sto kaze onaj cova na klipu ZOO ima svaki veliki grad, a za ovaj zabavni park se slazem da treba da postoji :)

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 19:16 #529

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Zoo nikako, nije nikakva atrakcija. Akvarijum bih voleo da vidim u NS-u.

Odg: Gradske vesti 19 nov 2011 19:43 #530

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
www.naslovi.net/2011-06-23/press/novi-sa...biti-zoo-vrt/2626225

Dakle pricalo se nesto o tome, a ne bi me cudilo da se to sad malo predizborno i ne zakuva. Protiv zoo vrta kakav bi oni izgradili definitivno jesam jer je ono u BGD maltretiranje... ali imate li vi predstavu kakve su tendencije u svetu kad je u pitanju projektovanje vrtova? Neki vrtovi se baš trude da ostvare što bolji životni ambijent za životinje, ja gledao par priloga na satelitu i to je veoma zanimljivo. Naravno, za to je potrebno da neko to isprojektuje, što sumnjam da iko ovde ume, te da se ima novca za to. Ali takvi vrtovi nisu samo mesto za zabavu, to je mesto za očuvanje nekih životinjskih vrsta, odakle se onda ugrožene vrste puštaju nazad u svoja prirodna staništa gde im je smanjen broj, ali i mesta za naučno posmatranje životinja. I ja bih voleo da vidim takav moderan i životinjama udoban zoo vrt u Novom Sadu, ali to je ovde nemoguće.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Odg: Gradske vesti 20 nov 2011 01:32 #531

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
neusatz! napisao/la:
www.naslovi.net/2011-06-23/press/novi-sa...biti-zoo-vrt/2626225

Dakle pricalo se nesto o tome, a ne bi me cudilo da se to sad malo predizborno i ne zakuva. Protiv zoo vrta kakav bi oni izgradili definitivno jesam jer je ono u BGD maltretiranje... ali imate li vi predstavu kakve su tendencije u svetu kad je u pitanju projektovanje vrtova? Neki vrtovi se baš trude da ostvare što bolji životni ambijent za životinje, ja gledao par priloga na satelitu i to je veoma zanimljivo. Naravno, za to je potrebno da neko to isprojektuje, što sumnjam da iko ovde ume, te da se ima novca za to. Ali takvi vrtovi nisu samo mesto za zabavu, to je mesto za očuvanje nekih životinjskih vrsta, odakle se onda ugrožene vrste puštaju nazad u svoja prirodna staništa gde im je smanjen broj, ali i mesta za naučno posmatranje životinja. I ja bih voleo da vidim takav moderan i životinjama udoban zoo vrt u Novom Sadu, ali to je ovde nemoguće.
Video sam zoo vrt u Sijetlu (mislim da je Belvil u pitanju). Tamo je napravljen celokupan habitat za zivotnje. Nista nije u kavezu. Eventualno su zivotinje u ogromnim "plastenicima" ako nisu naviknute na lokalnu klimu. Uglavnom mesto gde se seta je dignuto 10tak metara od habitata. Odlicno uradjeno, ali tako kod nas nesto ne verujem da ce biti.

Odg: Gradske vesti 21 nov 2011 00:45 #532

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Пола милијарде слило се у градску касу

Од септембра 2009. године, када је започет поступак легализације, поднето је 37.549 захтева, рекао је за „Дневник” председник Комисије за праћење легализације Србољуб Бубњевић.

Од тога, 28.000 захтева је враћено на допуну документације, 5.105 власника је сакупило све папире, сагласност да се легализује дата је за 4.014 захтева, а решење је додељено за 2.500 објеката. Уједно има до 6.000 захтева који се односе на шупе и помоћне објекте. Само у октобру ове године закључено је 135 уговора, од чега је прилив у градску касу био 22 милиона динара.

- Град је дао низ попуста, за готовинско плаћање, попуст по члану домаћинства на 25 метара квадратних ако се први пут решава стамбено питање и сматрам да је легализација јефтина и социјално праведна. Просечна цена од 1.600 евра је заиста прихватљива. До сада је уговорено 487 милиона динара. Новац од легализације се улаже у та насеља за туцаник, канализацију и асфалтирање. Највише захтева се односи на Адице, Ветерник, Клису и Сајлово - изјавио је Бубњевић.

Бубњевић објашњава да нема рока до када поступак легализације треба да се заврши, али да грађани који још нису поднели захтев за легализацију куће треба то да учине што пре. Он додаје да нема ту никаквих притисака од стране града, већ је градска власт максимално поједноставила процедуру и спустила цену.
- Све је ствар грађана, да ли ће да пожуре или не. Успех је ако цео посао око легализације буде готов за три године, с тим да очекујем да добар део буде готов догодине - закључио је Бубњевић.

Кад је реч о Рибњаку, Бубњевић је нагласио да је тамо мали број старих кућа за које није поднет захтев за легализацију, а изградња нових је немогућа због клизишта. Недавно је у Рибњаку срушен објекат јер је изграђен прошле године након што је ступио на снагу нови Закон о планирању и изградњи, па самим тим не постоји могућност да се легализују. Главна грађевинска инспекторка Славица Лазов тада је изјавила да у Рибњаку ниједна легализација није правоснажно одбијена, што не значи да ће сви власници који су на време поднели захтев добити позитивно решење.

- Реконструкција је у Рибњаку могућа, наравно уз дозволе, али не и изградња ван основних габарита - рекла је Лазов.

www.dnevnik.rs/novi-sad/pola-milijarde-slilo-se-u-gradsku-kasu

Odg: Gradske vesti 21 nov 2011 01:31 #533

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Cena najskupljih stambenih kvadrata i do 2.000 evra

Autor: I. Brcan 21.11.2011. - 00:02 Komentara (0)

Stanovi u Radničkoj ulici, Stražilovskoj, Vase Stajića i Petra Drapšina, kao i nekretnine u Lipovom gaju i u Park sitiju – najskuplji su u Novom Sadu. Dok se na Detelinari, Satelitu i Avijatičarskom naselju stanovi prodaju i za 700 evra po kvadratu, u samom centru grada i u elitnim stambenim kompleksima, najskuplji stanovi prodaju se od 1.800 do 2.000.

LUKSUZ - U Radničkoj ulici retko se i nađe neka nekretnina za prodaju, jer oni koji tamo kupe stan, u najvećem broju slučajeva ne odustaju tako lako od njega. Ipak je to vrlo dobra lokacija.

S druge strane, najjeftiniji delovi grada su Satelit i Stara Detelinara gde su zgrade starije, pa im treba dodatno uređenje, a slabost ovih lokacija je i to što nemaju mnogo zelenila i što su daleko od centra - kažu za “24 sata” u Agenciji za proidaju nekretnina „City“.

Najskuplji oglašeni stanovi trenutno su u centru grada, u Ulici Avgusta Cesarca, u Radničkoj i na Trgu mladenaca. Pojedini prodavci, kažu u agenciji, ne obaziru se na to što su krizna vremena pa stanove oglašavaju i po 1.800, čak i za 2.000 evra po kvadratu.

- To je abnormalno skupo za današnje vreme i ti prodavci uglavnom vrlo brzo ili odustanu od prodaje ili smanje cenu stana. Najtraženiji su stanovi ipak na Grbavici. Međutim, iako su stanovi skoro 30 odsto jeftiniji nego pre tri godine, kupaca nema dovoljno. Manji stanovi se još jedino dobro prodaju - kažu u „Sitiju” i dodaju da se nekretnine slabo prodaju i da jedino brzo odu oni stanovi čiji su vlasnici, iz nekog razloga, spremni da prodaju ispod cene.

Ipak, luksuznim naseljima u Park sitiju“ i u Lipovom gaju nekretninama ne opada cena, a u agenciji kažu da imućniji Novosađani, pa i oni iz inostranstva, i dalje vrlo rado kupuju stanove na ovim lokacijama.

- Za Park siti se lepe najbogatiji kupci. Ipak, luksuznih apartmana ima mnogo, a tek pokoji je kupljen, i to kešom, a ne na kredit. Oni najveći stanovi, sa četiri i pet spavaćih soba, koje su se sve u staklu, a koštaju četvrt miliona evra, još zvrje prazni - kažu u agenciji „City“.

Izvor: Dnevnik
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Odg: Gradske vesti 21 nov 2011 08:18 #534

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ovo mi se sviđa

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Odg: Gradske vesti 21 nov 2011 08:23 #535

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
nigde nisam video kontejnere na kolovozu kao u NS, ima ih u celom gradu (u Braće Ribnikar ih uvek moram zaobilaziti). Evo slike iz Tolstojeve
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Odg: Gradske vesti 21 nov 2011 08:50 #536

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Ali opet samo kod javnih institucija ....

Odg: Gradske vesti 22 nov 2011 08:55 #537

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Opet Crna Kuća...
Прозори поразбијани каменим блоковима

Омладински центар ЦК13 опет је, по шести пут ове године, био на мети вандала који су током викенда, бацајући камене блокове и цигле, поразбијали прозоре на овом објекту.

Како се наводи у саопштењу колектива ЦК13, у ноћи између петка и суботе, непознате особе бациле су велики камен и полупале један прозор, а следеће ноћи бачене су још две цигле и један већи камени блок којима је разбијен још један прозор, а онај који је поломљен претходне ноћи додатно је оштећен.

До сада су на овај омладински центар бацане каменице, цигле, бетонски блокови и молотовљеви коктели, фасада је неколико пута исписивана порукама мржње, а разочаравајућа је чињеница да починиоци ни у једном случају нису пронађени.
- Наша политика је ненасилна и наш став заснива се на поштовању свих људи, без обзира на њихове различитости. Уверени смо да само на тај начин сви можемо живети слободно и развијати друштво у коме живимо - каже се у саопштењу ЦК13.

На ове догађаје реаговао је председник Скупштине града Александар Јовановић који је најоштрије осудио нови напад на ЦК13 и затражио од новосадске Полицијске управе да коначно заустави рушилачке и вандалске нападе на овај центар, те да се починиоци криминалних радњи приведу правди.
- Мишљења сам да и градска управа мора учинити све што је потребно да се овај објекат заштити. Намеће се питање зашто ЦК13, и поред честих напада, још увек нема видео надзор. Уколико сам омладински центар није у могућности, Град и ЈП „Информатика” морају предузети мере да се што пре постави видео систем - додаје Јовановић.

Ј. Здјеларевић

www.dnevnik.rs/novi-sad/prozori-porazbijani-kamenim-blokovima

Odg: Gradske vesti 22 nov 2011 08:58 #538

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Дочек уз Бајагу и Звонка Богдана

Новосађане ће на Тргу за дочек Нове године забављати Момчило Бајагић Бајага :gaah: и Звонко Богдан :okay: , потврђено је нашем листу у кабинету градоначелника Игора Павличића. Како сазнајемо, Бајага и Звонко Богдан су потврдили своје учешће.

Ове године дочек ће се разликовати од ранијих, јер како нам је речено, биће хуманитарног карактера, по узору на прославе Нове године у Братислави и Бечу. Већ почетком децембра град ће бити окићен, како би се осетио божићни и новогодишњи дух.

Манифестације ће у центрут трајати од 24. децембра до 7. јануара, за шта је из градског буџета издвојено 20 милиона динара. Новогодишњи програми трајаће од "Божића до Божића", уз низ приредби за одрасле и децу. Ова дешавања биће организована у центру града, на Тргу слободе, у улицама Модене и Змај Јовиној. У том периоду планиран је и посебан програм за децу, будући да ће ученици бити на распусту, а за њих град припрема наступе младих музичара, плесача и дечје представе. План је да током две седмице занатлијама буде дозвољено да у центру излажу и продају своје производе.

Према најавама из Градске куће, ни ове године није у плану да се троши превише новца на дочек, а буџет свакако не би требало да премаши 20 милиона динара, колико је потрошено и прошле године, када су на Тргу слободе наступали „Ван Гог", Моомин, Олах Винце и „Фрајле".
Осим тога, план је да део од поменутих 20 милиона динара буде уплаћен у хуманитарне сврхе, наводе у Градској кући.

Љ. Натошевић

www.dnevnik.rs/novi-sad/docek-uz-bajagu-i-zvonka-bogdana

Odg: Gradske vesti 22 nov 2011 09:05 #539

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
A ti bi Lane moje? :P

Nego:

Jevrejskoj opštini vraćaju dve škole u posed

U toku ove nedelje u posed Jevrejske opštine u Novom Sadu bi trebalo da budu vraćene zgrade Baletske i Visoke škole za obrazovanje vaspitača.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić potvrđuje da razgovori sa ovom verskom organizacijom idu u pozitivnom smeru i nada se da će dogovor biti postignut.

"Ne želim da prejudiciram, ali pretpostavljam da će model ići u tom pravcu da se obezbedi neka vrsta zakupnine za ove objekte, koje bi zajednički plaćali Grad i Pokrajina. Isto tako, gledaćemo da te škole nastave normalno da rade u prostorima u kojima su se do sada nalazile", kaže Pajtić za 021.

Jevrejska opština: Kirija će biti simbolična

Kako za Radio 021 kaže predsednik Jevrejske opštine Goran Levi, na pomolu je rešenje prema kom bi ova verska zajednica dobila potvrdu o vlasništvu ovih objekata i simboličnu kiriju na godišnjem nivou, a objekti će zadržati svoju funkciju bez finansijskih opterećenja. "Naš cilj je bio da dobijemo zvaničnu potvrdu da smo vlasnici tih objekata, a što se zakupnine tiče, ona će biti simbolična. Želimo da jednim džentlmenskim dogovorom pokažemo da se restitucija može izvršiti i na takav način", navodi Levi.

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić kaže za 021 da je restitucija u slučaju jevrejske zajednice u Novom Sadu stvar kako ekonomske, tako i istorijske pravde. "Mislim da je jako važno da ovo uradimo. Znamo kakvu je golgotu prošla jevrejska zajednica u Novom Sadu u Drugom svetskom ratu, i smatram da povraćaj imovine naša obaveza ne samo iz formalno-pravnih, već i simboličkih i ljudskih razloga".

Na sličan način rešeno je i pitanje imovine Jevrejske opštine u Subotici, gde je u dogovoru sa direktorom škole i predstavnicima Grada odobreno da se Jevrejskoj opštini isplaćuje nadoknada za zakup zgrade u kojoj je nekada bila jevrejska bolnica, a sada je Srednja ekonomska škola. (M.Sovilj)

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Jevrejskoj-ops...e-skole-u-posed.html

Odg: Gradske vesti 22 nov 2011 09:14 #540

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
limanac napisao/la:
A ti bi Lane moje? :P

Sve samo ne Momčila Bajagića... Zvonka volim i uvek napravi dobru atmosferu. A, ne znam ni zašto se jedim kada godinama nisam ni prošao pored Trga za NG. :)
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru