Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Odg: Gradske vesti 30 dec 2011 17:17 #661

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Pretpostavljam da će u toj bašti okolo da posade paprike, kupus i luk... ;)
Poslednja izmena: 30 dec 2011 17:18 od Pinki.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Gradske vesti 31 dec 2011 08:12 #662

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1241
  • Primljenih Zahvalnica: 1666
ja bi ovim bolidima sa slamom u lobanji mesto mozga obe noge slomio pa ih natero da se penju sami tim stepenicam na u lazu u postu!!! stoka neopevana!!
kako im nije na pamet palo da ce bas njima ili nekome od njih ta rampa zatrebati ne daj boze!! cuj mene palo na pamet ! na slamu pardon.... :gaah: :gaah: :gaah:

Odg: Gradske vesti 01 jan 2012 01:10 #663

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 01 jan 2012 12:13 od ranko su ns.
Zahvalnici: Cookie, Buck, limanac

Odg: Gradske vesti 01 jan 2012 02:09 #664

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

Zahvalnici: Cookie

Odg: Gradske vesti 01 jan 2012 08:48 #665

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Dragi NS Builderi,
u 2012 godini, zelim vam obilje kvalitetnih postova na temu novosadske izgradnje i sto manje novosadskog nalicja. Sto vise kvalitetne savremene arhitekture, sto manje Rebine arhitekture. Sto vise dobrih konkursa, sto manje namestenih konkursa. Zelim vam sto manje rendera, a sto vise fotografija zavrsenih shoping mallova, jednog arhiva, jedne velike savremene "prosirene" biblioteke, rektorata i bar jos jednog mosta i hotela... da nije nova godina i ovo praznicno raspolozenje, pozeleo bih i nekoliko slika srusene postanske stedionice, do temelja, i jos par vrhunskih dostignuca novosadske arhitekture, ali necu, praznik je!
Ziveli vi meni. Ziveo NS Build!
Zahvalnici: mukyz, Dukelander, Cookie, Buck, Goxy, limanac, Pripadnik, Pinki, TurboMaximus

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 10:09 #666

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Јавна предузећа тешка 11,4 милијарди

У пословним књигама Града односно билансу стања за 2010. годину није евидентирано учешће у капиталу јавних предузећа чији је оснивач Нови Сад, па је вредност финансијске имовине и капитала у граду исказана тада за чак 11,4 милијарде динара мање, саопштила је Државна ревизорска институција (ДРИ). Реч је о предузећима која немају статус индиректног корисника буџета. Такав статус имају само Завод за изградњу града и „Пословни простор”. Тако је онда финансијска имовина града за претпрошлу годину процењена на четири милијарде динара.

Увидом у годишње финансијске извештаје јавних предузећа од 31. децембра 2009. године утврђена је вредност капитала јавних предузећа, укупно на 11,4 милијарде динара. Највише вреде „Водовод и канализација” и „Топлана” са 6,5 односно 2,4 милијарде динара. Потом следи ГСП са 722,2 милиона динара, Спенс са 632, „Тржница” са 441,9 и „Чистоћа” са 313,1 милиона динара. „Информатика”, „Лисје”, „Пут”, „Паркинг сервис”, „Стан”, „Аполо”, „Градско зеленило” и „Урбанизам” су процењени на мање од 100 милиона динара.

Од четири милијарде динара финансијске имовине, три се односе на новац, племените метале, хартије од вредности, потраживања и краткорочне пласмане. У односу на почетак и крај 2010. године финансијска имовина је умањена за 477,1 милиона динара. Град је три уговора о орочавању закључио током 2000. године на укупан износ од 750 милиона динара.

Кад је реч о осталом капиталу, град поседује 242 милиона динара од чега је 188,7 исказано на рачуну извршења буџета, а остатак код ЗИГ-а и „Пословног простора”. Учешће у капиталу по основу акција и оснивачког улога град има код шест предузећа и институција. То су „Новосадски сајам” са 174,5 милиона динара, „Дневник холдинг” са 13,6 милиона динара, „Енергија Нови Сад” са 560.000 динара, „Паркинг сервис” са 52.000, „Алма Монс” са 34.000 и „Пословни инкубатор” са 30.000 динара.

www.dnevnik.rs/novi-sad/javna-preduzeca-teska-114-milijardi

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 10:49 #667

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Ima nekoliko lepih fotografija sa novogodišnje proslave na sajtu dnevnika u galeriji... lepo to izgleda sada već tradicionalno mada me ne privlači previše ta frka u centru grada, ja bih to sada već malo drugačije osmislio.

www.dnevnik.rs/galerija/novi-sad/docek-2012-godine

Inače mogli su malo te ukrase da osveže ove godine, nekako jadno deluju posle par godina korišćenja.

P.S. Opet kod, opet nije izbacio link? :dry:
Poslednja izmena: 06 jan 2012 11:09 od limanac.

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 11:10 #668

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Pripadnik napisao/la:
P.S. Opet kod, opet nije izbacio link? :dry:

Kodovi izgleda nesto brljave, a to je vec posao za Mukyza :) Ja sam ti sad samo pobrisao kodove, i on ga odradi kao link, tako da je to najsigurnija varijanta.
Poslednja izmena: 06 jan 2012 11:19 od limanac.
Zahvalnici: Pripadnik

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 16:22 #669

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Kamenjar dobija javnu rasvetu

Kamenjar bi u drugoj polovini godine, trebalo da dobije javnu rasvetu.

Pomoćnica direktorice Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar, kaže za Radio 021 da su pripreme za ovaj posao uveliko u toku.

"Pošto smo imali veoma veliki broj opravdanih zahteva građana za izgradnjom javnog osvetljenja, mi smo pristupili početnim aktivnostima za pripremu projektne dokumentacije", kaže Zorica Ninić Stupar. Priprema projektne dokumentacije trebalo bi da bude završena u prvoj polovini godine, a potom bi usledio rad na terenu.

I dok je postavljanje javne rasvete na Kamenjaru rešeno pitanje, ostale investicije na komunalnom opremanju ovog mahom nelegalno izgrađenog naselja, nisu izvesne. (D.S.)

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Kamenjar-dobija-javnu-rasvetu.html
Zahvalnici: Pinki

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 21:23 #670

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Evo i ja da postavim moje novogodišnje slike sa Trga:

Zahvalnici: mukyz, Dukelander, Cookie, Nixivoje, limanac, Pripadnik, mrnjavi, Duja, Pinki, TurboMaximus

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 21:29 #671

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
:drool:

samo me jedno interesuje. Kako si uspeo da se suzdržiš i da ovakve fotke čuvaš nedelju dana.

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 21:34 #672

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:
:drool:

samo me jedno interesuje. Kako si uspeo da se suzdržiš i da ovakve fotke čuvaš nedelju dana.

Iskreno, nisam stigao. Ali nikad nije kasno.... :)

Odg: Gradske vesti 06 jan 2012 22:17 #673

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Nešto mi poznat ugao fotkanja :P
Super slike!
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Odg: Gradske vesti 07 jan 2012 17:11 #674

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Nešto mi poznat ugao fotkanja :P
Super slike!

Hehehehehe, bilo je reči da ćeš se i ti pojaviti.... ;)

Odg: Gradske vesti 08 jan 2012 11:04 #675

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Kakvo je ovo predizborno koprcanje gospodje pomocnice direktorice Zorice!?!?! Kamenjar vec 10 godina ima ulicnu rasvetu. Na betonskim banderama elektricnog razvoda postoje svetiljke. Redovno se obnavljaju sredstvima udruzenja. Mislim da su od letos poceli da postavljaju i namenske bandere za rasvetu...
Moguce da je rec o rasveti nasipa kojim se stize na Kamenjar i nastavlja dalje ka Veterniku, tu treba i asfalta i rasvete i trotoara i bic. staze!
limanac napisao/la:
Kamenjar dobija javnu rasvetu

Kamenjar bi u drugoj polovini godine, trebalo da dobije javnu rasvetu.

Pomoćnica direktorice Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar, kaže za Radio 021 da su pripreme za ovaj posao uveliko u toku.

"Pošto smo imali veoma veliki broj opravdanih zahteva građana za izgradnjom javnog osvetljenja, mi smo pristupili početnim aktivnostima za pripremu projektne dokumentacije", kaže Zorica Ninić Stupar. Priprema projektne dokumentacije trebalo bi da bude završena u prvoj polovini godine, a potom bi usledio rad na terenu.

I dok je postavljanje javne rasvete na Kamenjaru rešeno pitanje, ostale investicije na komunalnom opremanju ovog mahom nelegalno izgrađenog naselja, nisu izvesne. (D.S.)

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Kamenjar-dobija-javnu-rasvetu.html

Odg: Re: Odg: Gradske vesti 08 jan 2012 11:11 #676

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Pa da, ljudi vole da gundjaju (ne misli na tebe) a da se ne upitaju da li je vest dobro napisana ili prenesena.

Radice se javna rasveta na NASIPU do Futoga. 2011. su polozeni kablovi celom duzinom.

pozz
Poslednja izmena: 08 jan 2012 11:12 od kasko.

Odg: Re: Odg: Gradske vesti 08 jan 2012 11:21 #677

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Sorry, ne znam sta mi bi, ionako sam jos pre godinu dana prestao da citam vesti, a narocito komentare, sa 021. Koja je to gomila ostrascenih diletanata!kasko napisao/la:
Pa da, ljudi vole da gundjaju (ne misli na tebe) a da se ne upitaju da li je vest dobro napisana ili prenesena.

Radice se javna rasveta na NASIPU do Futoga. 2011. su polozeni kablovi celom duzinom.

pozz

Odg: Re: Odg: Gradske vesti 08 jan 2012 11:21 #678

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1209
  • Primljenih Zahvalnica: 639
sada poceli da se bune i iz doline lopova :) hoce i oni da dobiju rasvetu do njihovih vikendica :angel:

Odg: Re: Odg: Gradske vesti 08 jan 2012 11:35 #679

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Sasa napisao/la:
Kakvo je ovo predizborno koprcanje gospodje pomocnice direktorice Zorice!?!?! Kamenjar vec 10 godina ima ulicnu rasvetu. Na betonskim banderama elektricnog razvoda postoje svetiljke. Redovno se obnavljaju sredstvima udruzenja. Mislim da su od letos poceli da postavljaju i namenske bandere za rasvetu...
Moguce da je rec o rasveti nasipa kojim se stize na Kamenjar i nastavlja dalje ka Veterniku, tu treba i asfalta i rasvete i trotoara i bic. staze!

Za početak napraviti saobraćajnicu za automobile sa unutrašnje strane nasipa, a nasip podeliti između pešaka i biciklista. Napraviti prelaze za Kamenjar i Dolinu Lopova i ne dozvoliti im vožnju po nasipu :) Što bi rekao Steeve, I'm a bloody treehuger :mrgreen:
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Sasa

Odg: Re: Odg: Gradske vesti 08 jan 2012 12:19 #680

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Upravo tako.Dukelander napisao/la:
Sasa napisao/la:

Za početak napraviti saobraćajnicu za automobile sa unutrašnje strane nasipa, a nasip podeliti između pešaka i biciklista. Napraviti prelaze za Kamenjar i Dolinu Lopova i ne dozvoliti im vožnju po nasipu :) Što bi rekao Steeve, I'm a bloody treehuger :mrgreen:
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru