Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:19 #761

• True_detective
  • True_detective's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 267
  • Primljenih Zahvalnica: 248
Ovo je strašno, stvarno ne mogu da verujem. Sad je stvarno očigledno da policija neće ništa da preduzme. Inače uhapšeni su i neki iz Firme, letos sam ih video da u hotelu Park, kao obezbeđenje.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:21 #762

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ne. Treba sam zabraniti navijacke grupe, ogranizovanje i okupljanje na sportskim dogadjajima na 5 godina. Uvesti stroge propise kao u engleskoj, okarakterisati prestup kao ogranizovanje radi urusavanja ustavnog poretka zemlje, izgraditi zatvore i slati na okopavanje krompira na 10 godina sve koji prekrse zakon.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:31 #763

• True_detective
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Kad pogledate, stalno na forumima isti predlozi, kako očistiti gradove od huligana. Svi znamo kako bi se rešio problem, ali skroz je jasno da to nije u interesu države. Nema tu neke velike pameti. Policija, sudstvo, političari, tajkuni (ko god da donosi odluke u ovoj banani) ne želi da rešava taj problem.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:36 #764

• True_detective
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta

Možda i Kimi zna o kome se radi?

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:39 #765

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Fudbalskim klubovima nije u interesu da se navijacke grupe zabrane.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:40 #766

• True_detective
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Šta mogu klubovi ako država hoće da reši probelm?

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:54 #767

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Drzava nece da resi problem iz slicnih interesta. Zasto najveci klubovi nisu privatizovani ?
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 11:18 #768

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Mogao bi, recimo, da se ukine profesionalni fudbal na deset godina. Ima gde mafija da zaradi te pare. Partizan, Vojvodina i Zvezda (abecedno) zaslužuju po muzej. Posle tih deset godina, ako neko zaželi da uloži u šutiranje lopte, neka izvoli. Gornji nazivi, zabranjeni.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 11:30 #769

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
A što je problem fudbal i navijači?
Mislite da ne bi bilo ovih problema da nema navijača i klubova?

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 11:36 #770

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Fudbal je zaražen, a navijači se okupljaju oko simbola.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 11:37 #771

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Pripadnik napisao/la:

Apsolutno.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 12:12 #772

• True_detective
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Sutra kad odem u Zagreb, treba da strepim da mi neka budala zapali auto! Jebem i državu i zakon! Odavde se jedino treba iseliti jer sa idiotima na vlasti nema života... izgubili smo i kompas i kurs i ovo je haos!!

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 12:38 #773

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Prosečna plata u Novom Sadu 500 evra?

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna plata u Novom Sadu iznosi 51.668 dinara.

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Prosecna-plata...m-Sadu-500-evra.html

Kakva laž

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 13:12 #774

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Prosek plata u ZIGu bar 900eur. Prosek plata u gradskoj sluzbi 700,, pokrajina... pa svakom od njih po trinaesta plata, pa ti vidi. U Januaru ce prosek biti 450eur.
Poslednja izmena: 26 jan 2012 13:13 od kasko.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 13:21 #775

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Otis Driftwood napisao/la:
Pripadnik napisao/la:

Apsolutno.
Ovo je prilično ozbiljna tema, pogotovo u ovoj trenutnoj situaciji.I, više bih voleo da o tome možemo da prodiskutujemo oputeštenije i bez pritisaka pa neću dužiti ali...
Mislim da je to prilično površno razmišljanje. Pojedini ljudi razmišljaju na određeni način i uopšte im nije bitno za koga ili čega će se vezati kako bi ispunili to što im je ambicija. Navijačke grupe su samo "paravan" za tako nešto (ne govorim samo o ovim događajima ima tu još dosta raznih momenata) i oni će pronaći način da deluju preko nečeg drugog.
Oni bi našli način da sprovode svoje akcije dok god imaju podršku za to odnosno dok društveno okruženje to prihvata. Ne znam da li sam dovoljno jasan ali dok postoji takav pogled u društvu ljudi imaju razloga da to čine a da misle da rade za ispravan cilj. Kada društvo bude spremno da kaže ovo valja a ovo ne valja onda će i ovakve akcije biti okarakterisane kao loše i samo društvo će to osuditi.
Isto je i sa korupcijom, to je problem duboko ukorenjen u društvu i ako ti sada pohapsiš određenu grupu ljudi nisi rešio problem i on neće nestati.

Država ima mehanizme ali je potrebna njena snaga da uspostavi sistem koji će najviše odgovarati narodu na određenom prostoru.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 13:31 #776

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Eto, a planirao sam bio da odem na proleće kolima u Vukovar gde su mi sahranjeni deda i ostali preci, a hteo sam i Osijek da obiđem, možda i da prespavam u nekom hotelu. Prošli put kad sam bio već sam imao sitnih neprijatnosti, ali sad ne znam šta da očekujem. Treba pratiti dalji razvoj situacije...

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 13:44 #777

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pripadnik napisao/la:
Otis Driftwood napisao/la:
Pripadnik napisao/la:

Apsolutno.
Ovo je prilično ozbiljna tema, pogotovo u ovoj trenutnoj situaciji.I, više bih voleo da o tome možemo da prodiskutujemo oputeštenije i bez pritisaka pa neću dužiti ali...
Mislim da je to prilično površno razmišljanje. Pojedini ljudi razmišljaju na određeni način i uopšte im nije bitno za koga ili čega će se vezati kako bi ispunili to što im je ambicija. Navijačke grupe su samo "paravan" za tako nešto (ne govorim samo o ovim događajima ima tu još dosta raznih momenata) i oni će pronaći način da deluju preko nečeg drugog.
Oni bi našli način da sprovode svoje akcije dok god imaju podršku za to odnosno dok društveno okruženje to prihvata. Ne znam da li sam dovoljno jasan ali dok postoji takav pogled u društvu ljudi imaju razloga da to čine a da misle da rade za ispravan cilj. Kada društvo bude spremno da kaže ovo valja a ovo ne valja onda će i ovakve akcije biti okarakterisane kao loše i samo društvo će to osuditi.
Isto je i sa korupcijom, to je problem duboko ukorenjen u društvu i ako ti sada pohapsiš određenu grupu ljudi nisi rešio problem i on neće nestati.

Država ima mehanizme ali je potrebna njena snaga da uspostavi sistem koji će najviše odgovarati narodu na određenom prostoru.

Naravno da nije kriv fudbal kao fudbal, ni navijači kao kategorija. Problem je u našem fudbalu koji je korodiran do srži. To je "pučki" sport, a puk je nezadovoljan. Kad iskombinuješ pojmove čopor, politika, mafija, crkva, patriotizam, bes, organizacija, manipulacija, kritična masa (bitno), dobiješ pojavu koju je nemoguće kontrolisati. I zato nije bilo vica u onome što sam napisao.
Poslednja izmena: 26 jan 2012 13:52 od TurboMaximus.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 14:11 #778

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Pinki napisao/la:
Eto, a planirao sam bio da odem na proleće kolima u Vukovar gde su mi sahranjeni deda i ostali preci, a hteo sam i Osijek da obiđem, možda i da prespavam u nekom hotelu. Prošli put kad sam bio već sam imao sitnih neprijatnosti, ali sad ne znam šta da očekujem. Treba pratiti dalji razvoj situacije...

Idi autobusom

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 14:24 #779

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Nije problem ni u fudbalu kao fudbalu, nio u navijačima kao navijalima, problem je u instrumentalizaciji obe kategorije u neke sasvim druge svrhe. Sport, kompletan, treba očistiti od kriminala i politike. Svi političari marš od sporta. Svima im zabraniti da budu u upravama klubova i saveza... i tu će problem polako početi da se rešava.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Brane

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 14:24 #780

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Ova "patriotska" akcija je baš bedna i kukavička.
Navijačke grupe su trenutno najpogodniji medijum za iskazivanje takvih ideja i takvog ponašanja. Slažem se sa Pripadnikom da sam fudbal i navijanje nisu suština problema. Suština je u tome da kod nas ne postoji "izvesnost kažnjavanja" za takve stvari. Setite se samo koliko je ovakvih sranja prošlo praktično nekažnjeno. Bukvalno svaka svinjarija se može opravdati višim patriotskim ciljevima. Muka mi je.
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru