Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 16:55 #741

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
limanac napisao/la:
Par postova iznad :)
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 19:24 #742

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
U dvorištu u Dimitrija Tucovića na džipu hrvatskih tablica izbušili samo tri gume. Organi uhvatili neku četvoricu i sad ih obrađuju.
Znači, samo nam treba pružiti priliku.

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 20:20 #743

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Otis Driftwood napisao/la:
limanac napisao/la:
Par postova iznad :)
A najjači komentar je ovaj:
Biserko - A moj mobilni?
Zašto vas ti kablovi zanimaju? Evo ja sam pre neki dan ostavio novi HTC da se puni i kad sam se vratio nije ga bilo! A vi o kablovima pišete...
Cenim da loži raju, ali nikad se ne zna... :huh:
Kontam da zato i postoje klupe, da dok se mobilac puni sediš i čitaš nešto ili blejiš okolo ne zamarajući se. Makar kad nije smrz i nema padavina.

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 21:28 #744

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Hahahaha, al ako je neko ovo stvarno uradio onda nemam reci :)

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 22:20 #745

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
nije to uradio, samo peca naivne
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 22:40 #746

• True_detective
  • True_detective's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 267
  • Primljenih Zahvalnica: 248
Koji divljaci.... :ohno:

Hrvati kod Veternika zasuti kamenicama

www.mondo.rs/s231779/Info/Hronika_i_Drus...suti_kamenicama.html

što je najgore, ubeđen sam da znam ko je ludak sa sekirom.

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 23:05 #747

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Капиталу мапа града на екрану

Након месец дана што је почео са радом портал за инвеститоре www.novisadinvest.rs , тек ових дана је на њему активирана ГИС (географски - информациони систем) мапа града која омогућава онлајн увид у геопросторне податке на територији Новог Сада. Разлоге кашњења нисмо добили из Градске куће, иако су нам још прошле седмице обећани одговори на постављена питања. Претпоставља се да су службе у Заводу за изградњу града имале више посла него што су предвидели за постављање мапе на портал.

Функционисање система се ослања на градску оптичку мрежу и могућава установама прикљученим на њу директно ажурирање геометријских и атрибутивних података у централној бази података, што у пракси значи да свака институција одржава лејер (теме) који је у њеној надлежности. Тренутно је на порталу могуће погледати и претражити теме као што су главни правци, граница ГУП-а, каталог локација, урбанистички блокови, месне заједнице, насеља, намена површина према ГУП-у, намена површина према плановима детаљне регулације.

“На дану” су и важећи урбанистички планови са садржајем и графичким приказом, катастарске парцеле, објекти, катастарске општине, улице, кућни бројеви и Аеро-фото снимак из 2009. На сајту тврде да се ГИС свакодневно ажурира и допуњава подацима.
Подсећамо да је за израду портала Делегација Европске уније у Србији издвојила око 300.000 евра. Са сајта се може сазнати да у Новом Саду има укупно 8.939 предузећа, већина у приватном власништву, од којих 0,85 одсто спада у велика, затим 3,86 одсто у средња и 95,10 одсто у мала предузећа. Предузетничких радњи има 13.664.

Помоћу регистра инвеститора који је такође доступан, грађани могу да виде да ли је неки инвеститор ликвидан и да ли се против њега води кривични поступак. Најављено је да ће кад сајт буде готов, бити рађена ревизија пројекта и ревизорска кућа ће дати своје мишљење о финансијској реализацији.

Д. Игњић

www.dnevnik.rs/novi-sad/kapitalu-mapa-grada-na-ekranu
Poslednja izmena: 24 jan 2012 23:16 od Nicisy1.

Odg: Gradske vesti 24 jan 2012 23:20 #748

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
Veternikk napisao/la:

što je najgore, ubeđen sam da znam ko je ludak sa sekirom.

Bio sam na nekom divljackom rodjendanu na Satelitu pre 100 godina ( povracanje kroz prozor, divljanje, silovanje i razbijanje stana ) i neki lik iz komsiluka nije bio pozvan i jako se uvredio zbog toga. Onda je odlucio da dodje sa sekirom i samopozove se na zurku. Posto nisu hteli da ga puste on je zabio sekiru u vrata par puta, skoro ih razvalivsi. Ja sam slucajno bio blizu vrata kad je poceo da "kuca" i od tad imam neku averziju prema sekirama, ne znam zasto...
Slobodni Zidar
Poslednja izmena: 24 jan 2012 23:22 od Steve McQueen.

Odg: Gradske vesti 25 jan 2012 00:07 #749

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Mozda zbog...

:troll:

Odg: Gradske vesti 25 jan 2012 09:12 #750

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Pošto nema ove veste u digitalnom izdanju a nemam kabel za usb na poslu prepisaću čitav tekst sa Blic

Gavrilović neprestano strahuje zbog pretnji huligana

Novosadjanin Slavko Gavrilovic neprestano zivi u strahu nakon sto je u oktobru prosle godine pretrucen jer je pokusao da obrise navijacki grafit sa svoje zgrade i posle novih pretnji grafitom P*** matora, sto sad ne krecis?

Iako je ime onog koji ga je pretukao i ponovo zapretio i ponovo zapretio poznato novosadskoj policiji,kaze on, nista nije uradjeno da se on i njegova porodica zastite.

Gavrilovic tvrdi da je rec o izvesnom D.G. (31) koji mu je jasno stavio do znanja da se nece samo na ovome zavrsiti.

Taj grafit napisan je pred novu godinu i tacno znam da ga je napisao D.G. jer sam ga svojim ocima video. Nikada nisam imao nikakvih problema s navijacima FK Vojvodina , to napominjem, vec samo s pojedincem koji me je uzeo na zub jer brisem grafite koje oni ispisuju. U oktobru, kada me je pretukao , on jeste prolazio s grupom navijaca,i na mene su krenula njih trojica , ali samo se D.G. zaleteo i pretukao me - prica Gavrilovic koji je pretucen ispred svoje zgrade u Balzakovoj ulici na Limanu , dok je pokusavao da obrise navijacki grafit. Zavrsio je u bolnici s laksim telesnim povredama , a od tada , kako kaze, nema mira.

Stalno ga vidjam ovde u kraju , non stop se mota tuda. Kada sam pretucen, policija je bila i podnela je prijavu, ali jos nista nije pokrenuto i D.G. ni dana nije bio u zatvoru. Kao da se nista niej desilo. Kadaj e napisao ovaj grafit , pozvao sam policiju koja mi je samo rekla da to nije u njihovoj nadleznosti i da prijavu treba da podnesem ja ili svi mi zajedno kao Skupstina stanara. Para za advokate nemam tako da prijavnu nisam ni podnosio. On dodaje kako je pozvao i komunalnu policiju u kojoj su mu rekli da je obaveza stanara da prekrece grafit i jos su mu zapretili kaznom.

-Sramota , sta da kazem drugo. Nemam nameru da prekrecim taj grafit koliko god on ruzno izgledao. I supruga i ja neprestano zivimo u strahu, bojim se da ce nas negde presresti i da ce nas ponovo napasti. Cutim i trpim uvrede , povredjeno mi je dostojanstvo i ne osecam se vise kao slobodan gradjanin. D.G. mi je cak i otvoreno rekao da se nece zavrsiti na ovome.

-Poslao sam 4 telegrama ministru Ivici Dacicu , cak sam trazio i prijem kod nacelnika novosadske policije Stevana Krstica , ali niko na to ne obraca paznju. Sta treba da se desi da bi nadlezni reagovali i zastitili me - pita on.

Uprkos brojnim pokusajima , u PU NS juce je bilo nemoguce dobiti komentar u vezi sa tim sta je policija preduzela da zastiti Gavrilovica.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Odg: Gradske vesti 25 jan 2012 09:22 #751

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
^^ Uzas, sistem te ubija...

Nego, jos Srbije:

Ne radi svaki treći radijator u novoj atletskoj hali na Sajmu

Temperatura u novoj atletskoj hali na Novosadskom sajmu je konstantno između 15 i 16 stepeni Celzijusa, a hladnijih dana tek 13 stepeni. Pošto je tako hladno, vrhunski sportisti na pripreme odlaze u inostranstvo, a deca koja treniraju atletiku na treninzima vežbaju u trenerkama.

Atletičari kažu kako pri tako niskim temperaturama postoji opasnost od ozbiljnih povreda. U hali je isključen svaki treći radijator, ali su i loše izolovana vrata od Hale 2, dok se još dvoja vrata teško zatvaraju, pa iz hale izađe velika količina tek ugrejanog vazduha.

U Novosadskom sajmu kažu kako je u hali optimalna temperatura i da im nije upućena nijedna žalba na uslove treniranja.

- Ovaj prostor, rekonstruisan po zahtevima i standardima za pripremu atletičara u zimskom periodu, priključen je na sistem daljinskog grejanja Novosadske toplane i greje se 24 sata. Uslove za boravak i rad atletičara u hali stručno kontroliše Atletski klub Vojvodina, sa kojim je Novosadski sajam potpisao ugovor - kaže član Izvršnog odbora i izvršni direktor za integrisane marketing komunikacije Sajma Marijeta Lazor.
www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/ne-rad...na-sajmu/26654.phtml

:blink:
Poslednja izmena: 25 jan 2012 09:22 od limanac.

Odg: Gradske vesti 25 jan 2012 12:41 #752

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Drugim rečima, ako bilo šta ne funkcioniše, nije kriv Sajam nego Atletski klub koji je dužan da sve kvarove i nedostatke prijavljuje Sajmu koji tek u tom slučaju ima prava i dužnost da iste otkloni. Ako se ne prijavi, i to u propisanoj formi i odgovarajućoj službi sajma, onda to ne postoji. Klasično prebacivanje odgovornosti i štićenje sopstvenog dupeta...

A inače moj klinac je ranije tamo trenirao tenis i stvarno je zimi smrz, jakne skidaju ali dukseve ne.

Odg: Gradske vesti 25 jan 2012 23:12 #753

• inactive_account
  • inactive_account's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 260
  • Primljenih Zahvalnica: 70
limanac napisao/la:
Капиталу мапа града на екрану

Након месец дана што је почео са радом портал за инвеститоре www.novisadinvest.rs , тек ових дана је на њему активирана ГИС (географски - информациони систем) мапа града која омогућава онлајн увид у геопросторне податке на територији Новог Сада. Разлоге кашњења нисмо добили из Градске куће, иако су нам још прошле седмице обећани одговори на постављена питања. Претпоставља се да су службе у Заводу за изградњу града имале више посла него што су предвидели за постављање мапе на портал.

Функционисање система се ослања на градску оптичку мрежу и могућава установама прикљученим на њу директно ажурирање геометријских и атрибутивних података у централној бази података, што у пракси значи да свака институција одржава лејер (теме) који је у њеној надлежности. Тренутно је на порталу могуће погледати и претражити теме као што су главни правци, граница ГУП-а, каталог локација, урбанистички блокови, месне заједнице, насеља, намена површина према ГУП-у, намена површина према плановима детаљне регулације.

“На дану” су и важећи урбанистички планови са садржајем и графичким приказом, катастарске парцеле, објекти, катастарске општине, улице, кућни бројеви и Аеро-фото снимак из 2009. На сајту тврде да се ГИС свакодневно ажурира и допуњава подацима.
Подсећамо да је за израду портала Делегација Европске уније у Србији издвојила око 300.000 евра. Са сајта се може сазнати да у Новом Саду има укупно 8.939 предузећа, већина у приватном власништву, од којих 0,85 одсто спада у велика, затим 3,86 одсто у средња и 95,10 одсто у мала предузећа. Предузетничких радњи има 13.664.

Помоћу регистра инвеститора који је такође доступан, грађани могу да виде да ли је неки инвеститор ликвидан и да ли се против њега води кривични поступак. Најављено је да ће кад сајт буде готов, бити рађена ревизија пројекта и ревизорска кућа ће дати своје мишљење о финансијској реализацији.

Д. Игњић

www.dnevnik.rs/novi-sad/kapitalu-mapa-grada-na-ekranu

Zanimljiva stvar, ali presporo cak i za nase uslove :suicide:

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 00:02 #754

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
i ja sam se malo igrao sa tom mapom i, i meni se cini da je jako spora... ne bi im skodio malo brzi server
Jos jednu stvar sam primatio, adice na toj mapi ne postoje... tj. postoje ali ne postoji mapa katastra za njih iako postoji za sve, ajde da se administrativno izrazim, ostale mesne zajednice (zargonski naselja) u okviru naselja Novi Sad ... kao da nisu u istom gradu
NSBuild

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 01:28 #755

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Dosta lose uradjeno, inace sediste GIS-a se nalazi na mom faxu :)

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 09:35 #756

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
Sveza vest, najsvezija

Da li je moguce da se ovo desava ljudi?
Novo divljanje huligana: Zapaljena četiri automobila u Novom Sadu

"Novi list", Blic | 26. 01. 2012. - 10:11h 10:19h | Komentara: 12
Neredi u Novom Sadu nastavljeni su i sinoć, nakon utakmice Hrvatska-Mađarska. Zapaljena su dva automobila riječkih i ogulisnkih registracija, piše riječki "Novi list". U međuvremenu desio se napad na još dva automobila u hotelu "Sajam", saznaje "Blic". Među oštećenim automobilima ima i onih sa srpskim registarskim tablicama.

U noći sa seda na četvratk, oko pola pet ujutro, oštećena su četiri automobila parkirana na zaštićenom parkiralištu hotela "Vigor" u Novom Sadu.

Kako saznaje "Novi list", napadači su preskočili zaštitnu ograde od žice visoku nekoliko metara, polili automobile benzinom i zapalili ih što je snimila i kamera hotela.

Jedan od automobila, "reno laguna", je riječkih registracija i pripada poznatom riječkom rukometnom funkcioneru Vladi Lipoviću. Drugi automobil je ogulinskih registracija, a vlasnik je bivši rukometaš Miro Kojčin.

Uskoro opširnije...

www.blic.rs/Vesti/Hronika/303611/Novo-di...omobila-u-Novom-Sadu
NSBuild
Poslednja izmena: 26 jan 2012 09:38 od mukyz.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 09:41 #757

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Svi oni imaju pravo na odštetu ...a ko će da plati ? Građani Novog Sada .....

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 09:47 #758

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Otis Driftwood napisao/la:
Svi oni imaju pravo na odštetu ...a ko će da plati ? Građani Novog Sada .....

Ma sta pricas. Oni imaju pravo na kasko osiguranje ili odstetu od strane hotela ako im je on garantovao bezbednost vozila. Veze nema sa gradjanima NS.

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 09:47 #759

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
ajde odstete i to sto se desava trenutno, ali jel ja sad smem u grad da idem, da me neko ne nalupa ili mi zapali kola... ili da mi postave ono fantasticno pitanje na koje ne postoji pravi odgovor "za koga navijasssssss?"

Kako je uopste moguce da dodje do ovoga
NSBuild

Odg: Gradske vesti 26 jan 2012 10:06 #760

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Za početak, kao što rekoše drugari sa "Uzbuđivanja" koje emituje Radio AS, u svim bivšim republikama SFRJ treba uvesti moratorijum iliti odlaganje svih internacionalnih sportskih događanja na 50 godina.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru