Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: "NS bike" i biciklizam u gradu

"NS bike" i biciklizam u gradu 03 avg 2014 19:18 #221

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Zavrsava se nova stanica kod Naftagasa na uglu Podgoricke i N. fronta, bas mi je drago sto se mreza siri, ja sam pre neki dan krenuo da ih koristim B) :)

Poslednja izmena: 03 avg 2014 19:19 od limanac.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Dukelander, TurboMaximus, SZPDNEVEN, das ivon, Novajlija

"NS bike" i biciklizam u gradu 12 avg 2014 23:54 #222

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
„Duhovi bicikli”: Na ovom mestu je stradao biciklista

“Duhovi bicikli” po prvi put u Srbiji postavljeni su u Novom Sadu. “Duhocikl” ili “beli bicikl”, kako se još naziva, simbolično obeležava mesto na kojem je biciklista poginuo ili je teško povređen. Postavljeni su na dve lokacije - na Bulevaru Evrope i Futoškom putu.

Ujedno ovo je i znak upozorenja i podsetnik za ostale učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na druge, jer svi delimo puteve. Stari, ogoljeni bicikl, potpuno ofarban u belo, obično se postavlja na prigodno mesto u blizini lokacije gde se nesreća dogodila - kaže Marko Trifković iz “Biciklističke inicijative”.

Prvi “duh bicikl” postavljen je 2003. godine u Sent Luisu (SAD), gde je svedok sudara bicikliste i automobila postavio beli bicikl sa porukom “Cyclist struck here” (Ovde je udaren biciklista). Od tada beli bicikl, kao simbol stradanja biciklista, proširio se svetom.

Trifković napominje da je akcija pripremana pažljivo, da ju je izvelo nekoliko aktivista, a da su bicikle donirali upravo Novosađani.

Kako u gradu ima dosta biciklističkih staza, nesreće se uglavnom dešavaju na raskrsnicama. Da bi nesreće bile izbegnute, Trifković preporučuju tri minimalna pravila.

- Na raskrsnicama i vozači automobila i biciklisti treba posebno da obrate pažnju jedni na druge. Ako u nekom delu grada nema staza, biciklista vozačima treba rukom da da znak na koju stranu skreće. Treće, veoma važno pravilo je svetlo na biciklu - napred belo, a nazad crveno - kaže Trifković.

On dodaje da po zakonu deca mlađa od 12 godina ne smeju sama da voze bicikl na javnim putevima.

- Do tada treba da uče pravila saobraćaja i sa roditeljima vežbaju kako se pravilno vozi, održava ravnoteža, koči... - kaže Trifković i naglašava da u Holandiji sva deca u školi sa 12 godina polažu biciklistički test i tek tada ulaze u saobraćaj.

Akcija “Duhovi bicikli” izvedena je u okviru kampanje “Novi Sad biciklograd”, koju podržava Trag fondacija sa ciljem skretanja pažnje na bezbednost biciklista u saobraćaju.

Čekaju precizne podatke MUP-a
NESREĆE - Trifković kaže da će se u Novom Sadu fokusirati na mesta nesreća koje su se dogodile u poslednje dve-tri godine, a od MUP-a još čekaju precizne podatke. “Blago opadanje povreda i stradanja biciklista u poslednjih nekoliko godina pripisujemo našoj većoj vidljivosti u saobraćaju”, kaže Trifković.
www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/duhovi...iklista/146453.phtml
Zahvalnici: Novajlija

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 13:04 #223

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Dobra ideja, nadam se da ce potrajati, al to bas nije slucaj kada se neka lepa ideja materijalizuje u gradu
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: das ivon

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 13:26 #224

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Otis Driftwood napisao/la:
Dobra ideja, nadam se da ce potrajati, al to bas nije slucaj kada se neka lepa ideja materijalizuje u gradu

Ideja je mozda dobra, ali lepa nije, vise je muchna.

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 14:44 #225

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Pa i spomenici se dizu sirom sveta u cast nekome pa nije mucno jer ide nekom u cast.

Na lepo sam mislio solarni punjac, kante na keju, klupe itd
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 15:49 #226

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Zahvalnici: Novajlija

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 16:17 #227

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
timek28 napisao/la: lol, moraju sad da postave bike stanicu kod NISa jer ne mogu vise u Merkator da se parkiraju :)

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 16:36 #228

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Super za Pezos, fale na keju jos, Futoskoj, BIG sto da ne...

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 17:51 #229

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Bilo bi lepo da se jos srede biciklisticke staze u Futoskoj i na Futoskom putu, zaista su u stanju raspadanja. A bilo bi lepo kad bi se naslo neko resenje i za postojece staze u cara Dusana i juznom delu Bulevara Evrope gde biciklisti na pojedinim segmentima ovih ulica dele stazu sa pesacima i lako nastaju konflikti. Nedavno me jedna zena napala i naribala kako ja to vozim po pesackoj stazi, bila je zestoka mada ni ja njoj nisam ostao duzan :P

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 19:17 #230

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
novajlija napisao/la:
Bilo bi lepo da se jos srede biciklisticke staze u Futoskoj i na Futoskom putu, zaista su u stanju raspadanja. A bilo bi lepo kad bi se naslo neko resenje i za postojece staze u cara Dusana i juznom delu Bulevara Evrope gde biciklisti na pojedinim segmentima ovih ulica dele stazu sa pesacima i lako nastaju konflikti. Nedavno me jedna zena napala i naribala kako ja to vozim po pesackoj stazi, bila je zestoka mada ni ja njoj nisam ostao duzan :P

To je izmedju Zoneda i Holidej Ina, ima mesta da se napravi i parking i staza za pesake, cime bi se upristojio ceo kraj ali godinama to niko ne radi iz nepoznatih razloga.

"NS bike" i biciklizam u gradu 13 avg 2014 19:29 #231

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
^^

Upravo tako. U cara Dusana je jos gore stanje na trenutnim biciklistickim stazama.

"NS bike" i biciklizam u gradu 24 sep 2014 19:38 #232

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Insajderski info, u petak popodne otvaraju stanicu kod NISa, verovatno i onu u Petrovaradinu, ali za ovu sam pitao majstora danas :) Vec sam razmisljao da iskritikujem kako stoji gotova mesec dana i umesto da se koristi dok je sezona oni ne otvaraju...

Inace, usled gubitka kartice bio sam u kontaktu sa Parking servisom i NSBike zaposlenima prosle nedelje, mogu da kazem da deluje sve kao najgrdji 'drzavni posao' :whistle: :silly: Radnica koja mi je trebala, a jedina koja je u kontaktu sa gradjanima u TONSu, od cetiri puta sva cetiri nije bila na radnom mestu (jednom i sat vremena pre kraja radnog vremena, yeah right vratice se), da bih poslednji put otisao u Jevrejsku gde je 'bas izasla' i cekao nekih 15-20min da dodje... Bilo je i dva dana gluvih telefona izmedju :D Uglavnom, doslo mi je da napisem mail cisto da znaju kako se sve otaljava i kako bi usluga morala biti poslovnija, ali ne i ne znaju vec, zavrsilo bi kao cirkularna sprdnja u firmi ocigledno ogrezloj u nepotizmu :facepalm: Sve ih treba privatizovati!
Poslednja izmena: 24 sep 2014 19:43 od limanac.
Zahvalnici: Dukelander, Buck, ranko su ns, Yokai, Dunavski, Blavak

"NS bike" i biciklizam u gradu 25 sep 2014 14:42 #233

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Zahvalnici: kasko, Novajlija, Blavak

"NS bike" i biciklizam u gradu 26 sep 2014 16:31 #234

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Nova-stanica-z...cikle-na-Limanu.html

Jbt ne verujem, svečano otvaranje sa sve balonima i trakama .... :troll:

Kakav gradonačelnik, skidam kapu :master:
Poslednja izmena: 26 sep 2014 16:33 od Otis Driftwood.
Zahvalnici: Blavak, Bogdus

"NS bike" i biciklizam u gradu 26 sep 2014 16:35 #235

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Haha, da da, bas i ja sad video :woohoo:

"NS bike" i biciklizam u gradu 27 okt 2014 18:31 #236

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Iznajmljivanje bicikala u Novom Sadu do 1. novembra

Sezona iznajmljivanja gradskih bicikala "NS bike" završiće se 1. novembra.

U toku sezone koja je počela sredinom aprila, registrovalo se oko 700 novih korisnika, a ukupan broj korisnika iznosi 3.300.

Pored osam postojećih stanica, proširena je biciklistička mreža i napravljene su još dve automatizovane stanice za iznajmljivanje bicikala - kod zgrade NIS-a (ugao Podgoričke ulice i Ulice Narodnog fronta) i u Petrovaradinu (u Preradovićevoj ulici, kod pošte).

Iz "Parking servisa" mole korisnike da iznajmljene bicikle do 31. oktobra do 19
časova vrate na neku od sledećih lokacija: Štrand, Spens, Železnička stanica, Srpsko narodno pozorište, Kampus Novosadskog univerziteta, Detelinara (kod "ABC centra"), Novo naselje (Bulevar Jovana Dučića, kod bivšeg "Rodića"), Liman 3 (Dom zdravlja), Petrovaradin (Preradovićeva ulica, kod pošte), Liman 3 (NIS).
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Iznajmljivanje...u-do-1-novembra.html
Poslednja izmena: 27 okt 2014 18:31 od limanac.

"NS bike" i biciklizam u gradu 27 okt 2014 18:38 #237

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Koji je razlog da je iznajmliivanje sezonsko a ne 365 dana kao u Becu?

"NS bike" i biciklizam u gradu 27 okt 2014 18:41 #238

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Novosadjani :mrgreen:

"NS bike" i biciklizam u gradu 27 okt 2014 18:44 #239

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ajde neka je i tako ali opet zasto sklanjati biciklove. Neka stoje pa hoce nek se voza
Zahvalnici: Blavak

"NS bike" i biciklizam u gradu 03 nov 2014 21:32 #240

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Jel neko cuo jos za ovo? :suicide: :wallbash: Gde mi zivimo...

U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru