Istraživač napisao/la:
Koliko moraš biti siromašan pa da ukradeš klešta i dva šrafcigera sa javnog punkta za popravku. Pa brate mili korišćenje je besplatno! Svaki dan možeš da dođeš i da koristiš kao da je tvoje... Ne razumem to stvarno i neopisivo sam besan kad vidim toliki stepen idiotizma i pokvarenosti...
Nije to zbog siromaštva, već iz obesti.
EDIT:
možda i ovde imamo jedan od odgovora.
Ambasador napisao/la:
Za čega nam služi komunalna policija kad ovo ne mogu sačuvati?
Zar je teško postaviti zamku i pohvatati lopove i huligane kada je izvestan rizik krađe?
Sećam se vremena kada je hleb i mleko ostavljan ispred prodavnica do njihovog otvaranja i niko nije ni pomislio nešto da uzme.
Komunalna policija služi da pazi da se održava komunalni red. Za otuđenje imovine zadužena je "državna", odnosno kriminalistička policija, koja se ovakvim slučajem baš i neće baviti obzirom da se ovo tretira kao sitna krađa (Čl. 210 KZRS) jer vrednost otuđenog ne prelazi 5.000,00 dinara (moja procena).
Obzirom da se i ja sećam vremena kada su namirnice ostavljane ispred prodavnica, a sećam se da smo tada imali samo jednu, našu, miliciju, koja je zaista radila posao, a i zakoni su pisani za ljude, jednom rečju imali smo državu koja funkcioniše.