Буне се због увођења линије 13
НОВИ САД - Становници Грбавице добиће нову линију број 13, која ће повезивати ово насеље са Детелинаром и студентским градом и то на захтев Месне заједнице. Међутим, поједини се буне, јер тврде да у њиховој улици нема услова да се уведе линија, и да има већ довољно аутобуса у оближњим улицама.
Део житеља улице Мише Димитријевића мирно је протествовала незадовољни што ће аутобуси пролазити њиховом улицом. Они тврде да их о новој линији Месна заједница није обавестила, него да су једно јутро осванула исцртана стајалишта.
Они се буне јер сматрају да ова улица није довољно широка да би њоме пролазили аутобуси. Кажу да аутобуска стајалишта блокирају паркинг места, а тврде и да ће због увођења ове линије и комунална бука бити несносна. Поред тога, кажу да у околини има неколико аутобуских линија до чијих стајалишта нема више од 50 метара.
Ипак, други део житеља улице Мише Димитријевића подржава увођење новог аутобуса. Они истичу да има потреба за новом линијом пре свега због старијих суграђана и студената.
Аутобуска стајалишта су уствари означена места на коловозу, без надстрешнице за путнике. Намеће се питање, људи склонити од невремена на овако уређеним стајалиштима? Без настрешнице и места где би старији могли да седну. Поједине станице налазе се дословно на паркингу. Има ли Грбавица инфраструктуру за аутобуску трасу?
Председник Месне заједнице Срђан Ракичевић каже да су то питања ГСП.
"Ја сам разговарао са њима рекли су да ће бити постављени стајалишни стубови за почетак. Речено је да ће у прво време овуда пролазити мини бус са 16 места, па ако се покаже да има потребе, биће уведен и редовни аутобус са 30 седишта", вели Ракичевић.
Линија 13 најављена је као веза Детелинаре и Новог насеља са Лиманом, иако ове делове већ повезују линије 7, 9 и 11.
Odlicno. Ja sam mislio da ce ici veliki autobusi, ali ovo sa minibusevima vec zvuci bolje