kasko napisao/la:
Izvinjavam se, a uz drugačiji stav ćemo biti jednog dana Nemačka ili Čikago, Nicisy? Znači samo taj stav je problem i to je to? Idi molim te. Izađi na ulicu, pogledaj koliko je nekulture, neispravnih vozila, neosvetljenih biciklista, kerećih izmeta, nervoze, agresije i bezobrazluka...
Treba pevati od sreće što ćemo, narod kakav jesmo, sa političarima kakve imamo uopšte dobiti novu zelenu površinu u gradu. Sa tendencijama kakve imamo u gradu mogli su površinu da prebace u građevinsko zemljište i izgrade "Bistrica palatu".
Nikad mi nećemo biti ni bogata Nemačka ni Amerika a ovde se, da izvineš, preseravamo o fasadama od kojih ima 99% gorih i o tome da li je trebao da se sagradi Central park do kanala i odabir flore i faune.
Ne znam koliko mi kao pojedinci možemo da utičemo na to kakvi možemo jednog dana da budemo kao narod ali svakako nam ne može večno biti izgovor za sve da smo jadni, siromašni, da imamo loš standard da ne zaslužujemo bolje i da kao posledicu toga treba da se zadovoljimo sa bilo čim. Ili ono da je bolje bilo šta drugo nego ruglo koje je bilo, pa grad je tu istu neodržavanu površinu kao i mnoge druge mogao veoma lako i za male pare da poravna, zaseje travu i tri puta godiše pokosi.
Samo zato što nismo bogata Nemačka ili Amerika ne treba da brinemo o svim tim stvarima? Evo recimo imaš pejzažne arhitekte ovde kod nas koji im je jedini posao upravo samo flora i fauna, cela nauka oko toga.
A ovo za Bistrica palace to će verovatno da ide u onaj kvadrat pored