Dunavac napisao/la:
Beton i Neimar su jedna te ista firma,Neimar je nastao na temeljima GP Beton.Što se kvaliteta tiče,a vrlo dobro sam upućen u kvalitet radova tih preduzeća,on je veoma diskutabilan,ali je u skladu sa tim vremenom.Da,radi se o gotovim betonskim elementima,unapred napravljenih betonskih kupatila (koja su godinama bila naslagana uz put,preko puta OŠ Žarko Zrenjanin),ali je problem gotovo uvek nastajao na loše urađenim spojevima tih elemenata.O izolaciji se nije uopšte vodilo računa,kao ni o fasadama.Meni se lično,ako se uzme kvalitet i cena,trenutno čini da najkvalitetnije gradi(punom ciglom)Dijagonala na Bulevaru Evrope.Treba videti njihov objekat u fazi gradnje i sve ostale objekte u toj fazi u gradu...
„Неимар” и „Бетон” јесу били повезани, написао сам их као одвојене јер су пословали као засебна предузећа у току извођења радова, тада су се градили Лиман 3 и Лиман 4, ако се не варам. И данас, кад питаш старије људе са Лимана које предузеће им је градило зграду, рећи ће ти „Неимар” или „Бетон”. Поред њих, три куле на углу Булевара цара Лазара и Балзакове градило је ГП „Напред”, и новије зграде су радили разни приватници. Квалитет не да није дискутабилан, већ треба да буде пример другима у новоградњи, уз осавремењавање, наравно. Истина, изолација се тада ретко где радила, али станарима због тога није хладно јер тучани радијатори раде посао. Чак и након 40 и више година, када је логично да је изолација на спојевима лошија, рачуни нису толико високи. Када сам помињао разлику између „Бетонових” и „Неимарових” зграда, између осталог, мислио сам и на фасаду. „Бетон” је правио махом бетонске фасаде, негде са рељефима, мало фасадне опеке и имитацијом камена. Са друге стране, „Неимар” је користио знатно више фасадне опеке, као и рељефне елементе са каменчићима. У неким „Бетоновим” зградама приметне су и (ваљда гипсане) плоче на зидовима у ходницима. Уколико се мало боље погледа, може се познати која зграда је „Бетонова” а која „Неимарова” Сад, некоме се такав начин градње свиђа, некоме — не, исто као и за Ново насеље, у то не улазим.