Odlično zapažanje.
Nisam bih hteo naširoko, a ovde je dosta toga pametnog rečeno.
Još samo bih dodao da ako se desi pad cena zahvatit će samo okolne delove Novog Sada, mada bih tu svrstao iiz raznih razloga i Podbaru, dok se u centru može desiti upravo suprotno. Svi će sve više navigirati prema njemu. Nažalost
IC napisao/la:
Nekretnina je jako širok pojam a grad još širi, nisam siguran da se tek tako olako mogu generalizovati i predviđati kolebanja na tržištu. Mislim da će se u Srbiji isplatiti ulagati u nekretine u svega par gradova, ili samo dva, gde naš grad svakako ulazi u obzir. Čak i na teritoriji Novog Sada treba biti obazriv, nisam mišljenja da će svi stanovi imati sudbinu tražene robe (lokacijski, površinski i kvalitativno), o tome smo takođe već više puta diskutovali. Neko je spomenu kvadrat 1100 eura za tri godine, sumnjam u takvu sliku tržišta, pre svega jer cena rada i usluga (prosečna plata) raste iz godinu u godinu, cene robe raste (imate gomilu primera). Svakako možemo pričati o tome da se neće ovaj trend nastaviti (to ja isto mislim), ali ako kvadrat u širem centru bude 2000 eura 2025. to ne znači nužno da se povećala vrednost stambenog prostora već da je cena donekle pratila porast svega (placeva, materijala, usluga, komunalija, dokumentacije i ostalog). U svakom slučaju za grad kao što je NS i neka predviđanja bliske buduđnosti (Univerzitetski centar, IT centar, glavni grad pokrajne, otvaranje fabrika u okruženju, cena života i transport u odnosu na Bg) kao i činjenicu da se nekretnina bira pažljivo mislim da je dosta siguran ulog kupiti stambeni ili još bolje poslovni prostor u našem gradu...