Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Shopping centers/malls

Shopping centers/malls 12 jun 2014 19:19 #801

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
kolka je otrpilike kvadraturom ta osnova ?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Shopping centers/malls 19 jun 2014 15:54 #802

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Grad Novi Sad pregovara s Vojskom Srbije o prodaji placa na Limanu 4, gde se nalaze barake “Neimara”, kako bi tu bio izgrađen tržni centar. Pregovore su vodili gradonačelnik Miloš Vučević i bivši ministar odbrane Nebojša Rodić. Ako bude dogovora, to bi značilo da je posle deset godina počela realizacija trojnog protokola Ministarstva odbrane, Grada i Vojske o razmeni nekretnina i prodaji vojne imovine. Prema načelnom dogovoru Vučevića i Rodića, Grad ne bi Vojsci dao novac, nego određen broj stanova srazmerno tržišnoj vrednosti zemljišta i stanova.

Stanovi za vojsku. U pitanju je pet parcela koje se nalaze iza okretnice gradskih autobusa na Limanu 4. Sada je to ledina koja ničemu ne služi.
– Grad intenzivno pregovara s resornim ministarstvom o otkupu lokacije, i veoma smo motivisani jer bismo je prodali po dobroj ceni. Najvažnije u celoj stvari je to što postoji konkretan investitor koji je vrlo zainteresovan da na tom mestu gradi tržni centar – otkriva Vučević za NS reporter.
Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane insistira da lokalna samouprava to građevinsko zemljište ne plati, nego da cena transakcije bude konverzija za stanove.
– Vojska ima nerešena stambena pitanja oficira i vojnih lica. Gruba procena je da te parcele vrede oko 500.000 evra. Vojska Srbije zahteva da svaka transakcija između Grada i Ministarstva odbrane prilikom prodaje parcela ili vojnih objekata bude isključivo u srazmernoj protivvrednosti za stanove. ZIG je zasad ponudio pet stanova za tu lokaciju na Limanu 4 – kaže gradonačelnik.

Izvor: www.nsreporter.rs/aktuelno/na-licu-mesta...rk-umesto-mornarice/

Zna li neko nesto o ovome?

Inace naslov ovog clanka kaze: Procvat Limana 4. IT park umesto mornarice

?
Poslednja izmena: 19 jun 2014 16:00 od Yokai.
Zahvalnici: Novajlija

Shopping centers/malls 19 jun 2014 16:11 #803

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Ja se secam da je pre dve godine bilo reci o ovome:

Budućnost donosi parkove, crkvu i stog zgrada

Dnevnik sreda, 30. maj 2012.

Prema planovima „Urbanizma” deo grada duž Ulice Ive Andrića trebalo bi da postane stambeno-poslovna zona za uređenim parkovima. Kako je objasnila arhitektkinja ovog preduzeća Tašana Krišanović
zbog specifičnog položaja ove teritorije u odnosu na susedne, kao i planiranih saobraćajnica, urbanisti su je opredelili za, takozvani, opštegradski centar i parkovske površine.
- Teritorija između Bulevara cara Lazara, Ulice Ive Andrića i Ulice heroja Pinkija treba da bude uređeni park. Ambijent treba da formira prirodnu oazu, a ostavlja se i mogućnost pravljenja podzemne garaže- predočila je Krišanović.
Ona je objasnila da se u delu koji je nalazi na uglu ulica Ive Andrića i Heroja Pinkija planiraju poslovni ili stambeno-poslovni objekti, koji bi se gradili tako da „jedna parcela predstavlja jedan blok zgrada, sa jedinstvenom podzemnom garažom”. Zgrade namenjene stanovanju bile bi visoke do sedam spratova, dok bi poslovni objekti imali do 20 etaža. Južni deo ove celine bio bi pretvoren u park koji bi povezao okolna poručja- Telep, Limane i obalu Dunava. U planu je i izgradnja verskog objekta koji bi se uklopio u celinu parka.
Ipak, kako saznajemo, stopirana je izgradnja dela prostora duž Ulice Ive Andrića, koji je sa druge strane ograničen Ulicom Sime Matavulja, dok se ne donesu planovi detaljne regulacije. Takođe, ova zabrana, zbog istih razloga, tiče se i severnog dela kasarne Mornarice, dela odbrambenog nasipa, ali i Univerzitetskog parka. Kako su objasnili u „Urbanizmu”, formiranje magistrale koja treba da obuhvati i Ulicu Sime Matavulja i dopre do mosta na Dunavcu, promenilo je deo dosadašnjih urbanističkih planova.
- Ceo prostor, izuzev dela oivičenog Bulevarom cara Lazara, Ulicom Ive Andrića i Ulicom heroja Pinkija, realizovaće se na osnovu plana detaljne regulacije. Odbrambeni nasip može se realizovati i na osnovu urbanističkog projekta, što će zavisiti od načina na koji se ova teritorija bude nadvisila - kazala je Tašana Krišanović.
Sagovornica, pak, nije mogla da navede kad se planira realizacija plana, jer to ne zavisi od „Urbanizma” već od sredstava koje bi obezbedio Grad, odnosno investitori. A. J.

Shopping centers/malls 20 jun 2014 02:12 #804

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
sto imam osecaj da ce Matic MPC da gradi tu

Shopping centers/malls 20 jun 2014 03:35 #805

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Nixivoje napisao/la:
sto imam osecaj da ce Matic MPC da gradi tu
Nixi, jel ti znas nesto sto mi ne znamo? :)

Shopping centers/malls 20 jun 2014 16:09 #806

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
ne nego je on ranije trazio lokaciju po NS pa zato

Shopping centers/malls 21 jun 2014 03:12 #807

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zna li neko nesto o ovome? Duke?

Shopping centers/malls 21 jun 2014 09:45 #808

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Nope, ništa ne znam, nit' sam čuo bilo šta o TC-u na mestu bivše kasarne.
Znam i ja da je ranije dolazio, ali to je sve.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Yokai

Shopping centers/malls 21 jun 2014 14:41 #809

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Nope, ništa ne znam, nit' sam čuo bilo šta o TC-u na mestu bivše kasarne.
Znam i ja da je ranije dolazio, ali to je sve.
Cekaj jel to kasarna ili su barake? Sad nisam siguran koja je lokacija u pitanju.

Shopping centers/malls 21 jun 2014 21:05 #810

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
da li je u pitanju mornarica u 1300. Kaplara, ili ono gde zive crnci ona livada prema Telepu ?

Shopping centers/malls 21 jun 2014 21:59 #811

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Nixivoje napisao/la:
da li je u pitanju mornarica u 1300. Kaplara, ili ono gde zive crnci ona livada prema Telepu ?
Mornarica se spominjala za neki buduci IT Park.

Shopping centers/malls 24 jun 2014 13:20 #812

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Evo sveze vesti:
Gradiće se novi tržni centar na Limanu IV

Grad Novi Sad pregovara s Vojskom o prodaji placa na Limanu 4, gde se sada nalaze barake "Neimara", kako bi tu bio izgrađen tržni centar.

Pregovore su vodili gradonačelnik Miloš Vučević i bivši ministar odbrane Nebojša Rodić.

Ako bude dogovora, to bi značilo da je posle deset godina počela realizacija trojnog protokola Ministarstva odbrane, Grada i Vojske o razmeni nekretnina i prodaji vojne imovine. Prema načelnom dogovoru Vučevića i Rodića, Grad ne bi Vojsci dao novac, nego određen broj stanova srazmerno tržišnoj vrednosti zemljišta i stanova.

U pitanju je pet parcela koje se nalaze iza okretnice gradskih autobusa na Limanu 4. - Grad intenzivno pregovara s resornim ministarstvom o otkupu lokacije, i veoma smo motivisani jer bismo je prodali po dobroj ceni. Najvažnije u celoj stvari je to što postoji konkretan investitor koji je vrlo zainteresovan da na tom mestu gradi tržni centar - otkriva Vučević. Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane insistira da lokalna samouprava to građevinsko zemljište ne plati, nego da cena transakcije bude konverzija za stanove.

Gruba procena je da parcele vrede oko 500.000 evra.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Gradice-se-nov...ar-na-Limanu-IV.html

Shopping centers/malls 24 jun 2014 13:50 #813

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Nixivoje napisao/la:

to je ono crnačko naselje
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Shopping centers/malls 24 jun 2014 19:46 #814

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Citam komentare na 021 i sta ljudi govore ja ne verujem. Tipa "Gradite fabrike, a ne trzne centre". Kao da drzava kontrolise privatan kapital. Ljudi jos uvek izgleda zive u komunizmu.

Shopping centers/malls 24 jun 2014 21:39 #815

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Mene i dalje zanima kakav bi to tržni centar bio, i čime bi se popunio.
A druga stvar koja me zanima je kako bi taj tržni centar stajao u odnosu na budući produžetak bulevara Evrope.

Na kraju, dok ne čujemo ko planira da gradi i šta, ovo je samo priča.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Shopping centers/malls 24 jun 2014 21:56 #816

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Mene i dalje zanima kakav bi to tržni centar bio, i čime bi se popunio.
A druga stvar koja me zanima je kako bi taj tržni centar stajao u odnosu na budući produžetak bulevara Evrope.

Na kraju, dok ne čujemo ko planira da gradi i šta, ovo je samo priča.
Pa pazi, recimo u Uscu sam video puno brendova kojih nema u Bigu. A ima i drugih koji su u Srbiji, a nema ih u Novom Sadu. Kontam da bi bio nesto kao mix Merkatora i Usca. Trebao bi imati dosta zabavnih sadrzaja, jer to fali BIGu.

Lokacija je interesantna jer je blizu najvecih novosadskih IT firmi (DMS i RT-RK), a u planu je i kod mornarice IT park. Tako da ce to svakako biti interesantna lokacija i u buducnosti. Sto se tice same lokacije, nije na putu bulevara Evrope, ako mislim na pravu lokaciju.

Shopping centers/malls 24 jun 2014 23:40 #817

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Čuo sam da će Poštanska štedionica isto biti šoping centar.

Shopping centers/malls 25 jun 2014 07:40 #818

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Poštanska štedionica je još davno dobila i tu namenu "tržnog centra", samo što nije završena.
To će biti tržni centar kao što je Apolo, sa lokalima od 20-50 kvadrata i predviđam da će biti isto tako uspešan.

Što se tiče ovoga na Limanu, i dalje nisam siguran na kojoj se poziciji nalazi.
Ako je u pitanju Liman IV, tamo gde je naselje Depresija, onda je blizu budućeg mosta.
Ja sam prvobitno zamislio da je to pored studentskih domova. Neimarov plac se nalazi na bul. Despota Stefana, zar ne?

Shopping centers/malls 25 jun 2014 09:00 #819

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Duke, kontam da su opet novinari sami procenili gde će se nalaziti...
Šta se nalazi na sajtu urbanizma, PDR zapadno od ulice Ive Andrića (ja koliko vidim da je tu zamišljen tržni centar u jednom od ova tri predviđena bloka):

I isto, PDR južno od ulice Bul. Despota Stefana ( obratiti pažnju na verski objekat uz most :wallbash: ), mada mislim da je ovaj PDR pravljen davnih dana kada je bilo reči da je veliki novosadski investitor pikovao prostor Kineske četvrti za njegove lude urbanističko - arhitektonske ideje :toilet:

Zahvalnici: solimns, Dukelander, Cookie, limanac, ranko su ns, kasko, Yokai, TurboMaximus

Shopping centers/malls 25 jun 2014 09:20 #820

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Super što si izvukao PDR.
Baš me mrzelo da tražim :P

Urbanističko rešenje klasično bezidejno.
Ovaj potez ima veliki potencijal da bude atraktivan, kao i da trajno obogalji taj deo grada.
Mislim da predmetnom prostoru treba daleko viši stepen urbanističke razrade, s obzirom da je to buduće saobraćajno čvorište, ulaz u grad, i prelaz između nekoliko različitih tipova stanovanja i naselja. Moralo bi se uzeti u obzir i da je u tim naseljima dominantna stambena namena objekata, i da je baš ovo mesto ključno u oživljavanju tog kraja grada.

Iznenađen sam i da se ulica Narodnog Fronta završava tako kako se završava i sada.

Sličan komentar bih postavio i za "južni Liman", koji je kanda ostavljen za razrešavanje budućim generacijama.
BTW, ima na FTN-u puno studentskih radova na temu ovih delova grada, i odličnih ideja.
Zahvalnici: solimns, Buck, limanac, ranko su ns
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru