Nesto zanimljivo sam nasao na dnevnikovom sajtu ( ne znam kako vi ubacujete tekst sa interneta pa sam ja iskopirao
)
Време за бојкот доплатних карата
Ажурирано пре 2 часа 6 минута
Законом о облигацијама „Паркинг сервис” има право само на прописани износ накнаде паркирања за сат времена, са законском затезном каматом за следећих сат паркирања који није плаћен, а до доспелости исплате, каже се у сапштењу Удружења за заштиту потрошача „Просперитет”.
Не може се одлуком Скупштине града или „Паркинг сервиса„ о висини доплатне карте која је десетоструко већа од цене паркирања, поменути закон ставити ван снаге. Доплатна карта нема карактер прекршаја и не слива се у буџет државе, већ на рачун овог предузећа, наставља се у саопштењу.
Из “Просперитета” кажу да доплатна карта претставља казну, а да „Паркинг сервис„ нема право да кажњава, него то могу само државни органи.
Прошле године Скупштина града Београда укинула је доплатну карту за паркирање, а како се код нас и даље крше законски прописи, ово удружење позива градску власт да измени спорне одлуке и усагласи је са Уставом и Законом. Док то не учине, „Просперитет” позива “Паркинг сервис” да прекине утужења, а грађане да не плаћају доплатне карте за паркирање.
Директор „Паркинг сервиса” Иван Ферко није био слободан за никакав коментар јер се када смо га конактирали налазио на путу.
А. Л.