Mickey_NS napisao/la:
Moj prijatelj je zainteresovan za kupovinu stana u naselju Telepska Dolina. Nekakva iskustva, ili preporuke? Hvala unapred.
Ideja jako dobra realizacija ne bas...
Generalno to je lepo zamisljeno i dosta interesantan koncept, Investitor je pun entuzijazma u vezi tog projekta i dostupan je za sva pitanja..
Cena je trenutno "pristojna" u poredjenju sa ostalim cenama novogradnje ali mislim da je realno previse za objekat tog tipa, evo i zasto.
1) lokacija je prilicno "ni na nebu ni na zemlji" i trebace mislim dosta vremena dok se taj deo ne poveze u jednu urbanu i funkcionalnu celinu (sam deo oko kuca je uredjen ali prilaz dotle je katastrofa)
2) ja sam licno gledao stan od 70 m2 od cega na 2 terase otpada 6 sto je cetvorosoban stan od 64m2... gde sve izlgeda tesno i skuceno i pregradni zidovi su od gipsa sto daje osecaj kao da si u kartonskoj kutiji...
meni se jednostavno nije dopalo jer smatram da je to previse soba za tu kvadraturu.. ostale stanove nisam gledao.
3) Zajednicko dovoriste (ispred i izmedju objekata) koje ce investitor odrzavati mislim da rece 2 godine odnosno dok sve ne rasproda, posle je prepusteno stanarima.. e sad ne mogu da tvrdim ali pretpostavljam da ce tada nastati problemi, posto ce bez zakona i reda svako ogradjivati svoje ili nece odrzavati itd...
4) ne secam se sada tacno ali mislim da nema nikakvih zajednickih prostorija jer i dole je stambeni deo... sto je za koncept kuce bezveze jer prosto je nepohodno imati neku vrstu prostora za to u takvom konceptu...
5) na tom delu ulice Desanke Maksimovic (gde se ulazi u naselje trenutno) sada stoji kapija i ogradjeno je tako da deluje izdvojeno i provatno ali tu ce u narednom periodu biti probijen put kojim ce se ta ulica Desanke Maksimovic prositri prema Podunavskoj ulici a pitanje je sta ce biti i sa tom ulicom izmedju Viteske i Ilije Garasanina.. tako da kad se to uradi vise naselje nece biti tako "privatno" kao sto sada deluje da jeste.
To su samo neke od krupnih stvari koje su meni zasmetale, ali generalno i dalje mislim da je kao ideja fantasticna.. ali realizacija po meni bas i ne tako dobra,