Mislim da ovo ne bi baš bilo moguće iz 2 razloga:
1. OŠ Jovan Dučić pohađaju deca iz Petrovaradin i Novog Sada, a stajalište kod škole jednostavno ne bi moglo da se ukine.
2. Ljudi bi morali nekako da dolaze do tvrđave iz Petrovaradina, a da to ne znači da moraju da idu preko Keja Skojevaca ili pored Balkan Ekspresa, jer bi se gužve znatno povećale.
Ono što ja vidim kao potencijalna rešenja:
- Probiti izlaz sa Reljkovićeve u Pavla Jurišića Šturma, sa stajalištima kao na slici. Time bi posetioci tvrđave mogli da uđu na ulaz iz Gradića silaskom posle mosta ili da se provozaju i siđu kod Molinarijevog parka, te odatle se popunu peške.
Ukoliko bi se kamo sreće skroz zatvorio saobraćaj i na tvrđavi, eventualno bi mogle da se izgrade jedna ili dve podzemne garaže u blizini Beogradske kapije npr. Postoje 2 sportska terena koju kao koristi vojska, a koji su već u rupi donekle.
Time bi ljudi mogli da ostave automobile tu pre kapije, a sam gradić bi potpuno bio bez saobraćaja. Svakako bi ove garaže koristili samo posetioci tvrđave, pošto u blizini nema objekata gde ljudi radi (osim vojske koja ima svoj parking), tako da pretpostavljam da ni te garaže ne bi morale da budu ogromne.
- Ili uraditi slično kroz Patrijarha Rajačića i Čajkovskog. P. Rajačića već ima mogućnost proširenja, a Čajkovskog je jednosmerna, mada ipak uska ulica.
Naravno naplatili ulaz na tvrđavu kako bi se mogla održavati kako i dolikuje.