Danas je pocelo krcenje terena na parceli rasadnika zelenila za potrebe izgradnje saobracajne infrastrukture potrebne Lidlu.
Radni naziv radova je "Izgradnja saobracajnih povrsina sa pratecom infrastrukturom oko prostora za poslovanje u severozapadnom delu grada uz Futoski put (za potrebe izmestanja rasadnika) u Novom Sadu - prva faza"
Ja licno nisam razumela objasnjenje iz medija sta se tacno radi od sabracajnica i sta sa cimpovezuje sa onim 181 milionom dinara koje je grad izdvojio u te svrhe.
Onda sam zarovila javne nabavke i nasla izradu tehnicke dokumentacije za to jos 2018. Nakon citanja iste mi tek nije bilo jasno sta se tacno radi jer graficki prikaz u istom cak i te 2018te nije odgovarao stvarnoj parcelizaciji i nameni povrsina.
Reci sefa gradilista od jutros su sledece:
"Spajace se kruzni tok u produzetku Ducica sa objektom Lidla. Uz saobraćajnicu se radi dvostrani parking i biciklisticke staze.
Prema Somborskoj rampi se radi atmosferska kanalizacija sa 2 sahta, pa ce se postojeci kanal zatrpati i zabetonirati(?)."
Pa sad, kako tacno izgleda resenje saobracaja za Lidl, ko razume shvatice. Ja ne umem.
PS. U toku je gradjanska inicijativa da se spasavaju sadnice u rasadniku kojih ima na desetine. Radnici nemaju nalog da ih paze, a zelenilo po tom pitanju nije uradilo nista.