sergio-m napisao/la:
ovakvu madj. sec. zgradu treba pod zastitu da nekom jednog dana ne padne na pamet da tu ensto menja i dozidjuje...
Sta vredi da se zastiti, kad drzava/grad svoje nasledje ionako bagatelise, kao da ga ima barem koliko i Italija?
U Futoskoj je tacno naspram parka bio objekat pod zastitom i srusen je, a kad su investitora pitali kako i zasto se to desilo, odgovorio je nesto u fazonu da je on kucu i kupio da bi je srusio i da ne vidi sta sad ima tu neko njega da propituje. I da se njemu lepo odrapi kazna i da se natera da izgradi ponovo isti objekat, videli bi ko bi ponovo radio tako nesto. Iskreno, meni je zao sto je i dozvoljeno da se napravi ova kuca za koju vi tvrdite da je Ruzicina. Mozda ona kuca i nije bila za zastitu, ali je bila stara spratna vila i bilo bi je ok sacuvati.
Pa i ovo u Safarikovoj, kad je vec Zavod za zastitu dozvolio da se nadogradjuje, po meni je on bio taj koji je morao da uradi projekat i sve specifikacije,pa da investitor, ako vec hoce, mora da gradi po strikznem uputstvima, a ne da mi ovde razmisljamo zasto i kako je ugradjen PVC. A o onome sto je dozvoljeno u L.Teleckog da ne govorim.
Sto se tice jodne banje, meni joj je nekako bolje pristajala bela varijanta. Ali ajde da se ne zalim, kad ves rekonstruisu. Samo mi nije jasno, hoce li rekonstruisati i onaj prvi hotel do nje, ili ce ga ostaviti ovako.
I da, sjajna mi je ona Schwepsova reklama. Tu bi stvarno mogli da urade tako nesto. I ne samo tu, na mnogim slicnim problematicnim mestima , evo kako to rade po Briselu (doduse, Belgija ima jaku tradiciju stripa, ali svejedno)
abcplanet.com/brussels-cartoon-murals/ch...hotels-travel-deals/
murallocator.org/wp-content/uploads/2010...565_54c1d49347_b.jpg
i sa Rin Tin Tinom
www.pxlshots.com/images/contests/murals/...ls_4a9c636f5ccf3.jpg
Ili mural ili zeleni zid