ChobbyNS napisao/la:
Pa kako neće nestati kad dobiješ toliko hrane za 200 dinara, čudo da je i toliko radilo.
Nisam napisao da je bilo 200 dinara već 250-300. Za to vreme je to bila velika razlika u tih 50-100 dinara koje ispustio iz tvoje računice.
Pisao sam o vremenu kada je se tu nalazila velika sala, pre nego što je pretvorena u butike.
A u to vreme je evro bio 80-82 dinara, litra bezolovnog 95-99 dinara. Kilo mesa bilo tri, četiri puta jeftinije nego danas. Da sa kolegom popiješ po pivo u Zmaj Jovinoj ceh je bio 110-120 dinara za obojicu. Produžena sa mlekom i flašica kisele 80-100 dinara.
Tako da 250-300 dinara za dnevni meni nije baš bilo ban badava pa da oni mogu propasti. Dnevni meni je nešto što oni spreme za stotinjak i više ljudi odjednom, kao u vojsci. Nisam govorio o redovnom meniju sa kojeg naručuješ klopu po želji. To je bilo skuplje.
Za dnevni meni spreme četiri glavna jela tipa bečka šnicla, natur šnicla, pasulj sa rebarcima, ćufte u paradajz sosu pa biraš šta ćeš. Teleća čorba je ista za bilo koje jelo da uzmeš, kuvala se u kazanu na veliko, hleb kao hleb, salata kupus ili paradajz, krastavci, kako kad. Kolač baklava, krempita, šampita, pita sa jabukama, višnjama. I to se spremalo na veliko. Čim se nešto sprema na angro i cene su manje, ali i pored takvih cena sa takvom vrstom spremanja klope ima mesta za zaradu. Posle popiješ kafu, neko pivo, neko naruči sok a to se posebno plaćalo, nije ulazilo u dnevni meni. Eto i na piću zarade. Uz dnevni meni za džabe je išao samo bokal vode.
Nije isto ako si tada u džepu imao hiljadu dinara i ako danas u džepu imaš hiljadu dinara.
No, da ne zagušujemo topik pričom koja nije vezana za temu. Ono je samo bio moj osvrt na hotel Vojvodina kada je već spomenuta za moguću restauraciju zgrade, fasade. Malo nostalgije.