Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Rekonstrukcija fasada i objekata

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 16 jul 2012 15:29 #561

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
U Pavla Simića je gotova.
Zanatski je OK, ali imam primedbu na nepotrebnu četvrtu nijansu.

Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Dukelander, Buck, limanac, SZPDNEVEN

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 16 jul 2012 16:12 #562

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Auu odlično :cheers: , zbog oborenih ivica meni deluje kao torta :okay:

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 16 jul 2012 16:39 #563

• SZPDNEVEN
  • SZPDNEVEN's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • СЗПД "НЕВЕН". . .
  • Poruka: 373
  • Primljenih Zahvalnica: 982
Lepo je. Zna li se šta košta uređenje jedne ovakve fasade?
H E B E H "Хајд' у коло селе, 'амо руке беле. Тијо скочи и подскочи, душо медена. Нека зачуде се, земља нек' се тресе.Кад заигра коло Невена."

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 23 jul 2012 16:04 #564

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Trifkovicev

Mozda i ne bi bilo lose da je ovako ostave, sad kako su kompletno skinuli orignalne ukrase i plastiku izgleda samo kao 'moderna' kocka. Druga fora, sa stavom, bi po meni bilo izlivanje stare fasade u natur betonu :angel: Svo ostalo petljanje mislim da je cist promasaj, a deluje da ce tako i biti :ohno:
Poslednja izmena: 23 jul 2012 16:05 od limanac.
Zahvalnici: Dukelander, Buck, Otis Driftwood, TurboMaximus

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 23 jul 2012 18:13 #565

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Ovo je nesto što su iskusni NS bilderi propustili, a to je ovaj veliki fail
Demit fasada – kako ne treba raditi

www.gradnja.rs/demit-fasada-resenje-za-sve-probleme/
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 23 jul 2012 18:27 #566

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
To je sve veci trend, a i bice kad zazive energetski pasosi (ili kako su ih nazvali)... Uradjeno je vec desetak zgrada po Limanima.

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 23 jul 2012 19:22 #567

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Meni je vise to za nalicje grada
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 23 jul 2012 23:22 #568

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ovo konkretno jeste jer je tako van konteksta i ko prototip izgleda, ali odradjuju se komplet fasade, na to sam mislio. Ja volim beton i blokove pa mi nije drago sto fasade gube tu teksturu, ali energetski je sigurno efikasnije.

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 24 jul 2012 09:20 #569

• Dunavski
  • Dunavski's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 75
  • Primljenih Zahvalnica: 457
Primetivši ovaj slučaj koji je prezentovao Limanac ne mogu da se otmem utisku jedne nenametljive bahatosti koja može da preraste bojim se u pravu arhitektonsku „orgiju“ nadležnih za rešavanje problema energetski efikasnih zgrada (ako je ovo na slici to).

Naime, ovde se problem postavlja pojednostavljeno na način da DIREKTNO rešava jedan a stvara drugi, prepustivši izmedju ostalog i da POJEDINAC „rešava“ sve samostalno a ne grad u sistemski organizovanom poduhvatu.

Naravno, kod nas je ustaljena praksa vizuelnog, ekonomskog ali i logičkog „silovanja“ kao nešto što u stvari predstavlja najvažniju kariku u lancu preživljavanja ovog bednog naroda koji pognute glave ne zna više sa koje strane i koju egzistencijalnu rupu da zakrpi.

Pa tako ovaj primer predstavlja „rušenje“ sistema, uvodjenja novih preko starih, na jedan varvarski način ni ne sluteći koliko se kulturološki udaljavamo od bilo kakvog razvoja preko gubljenja svesti o istorijskom vremenu ovog grada i to direktno preko gubljenja različitih načina gradjenja i arhitektonskih stilova ali i veoma važnog načina življenja koji su oplemenjavali grad svojom raznovrsnošću. Ne. Sve ovo će jednostavno da preraste u stihijsko rešavanje JEDNOG problema produbljujući drugi.

I to je u stvari praksa kod nas i jedan kulturološki paradoks koji će da ima isti onaj efekat kao i naše NOVE TABLICE za kola u kojima su „vešti“ i „genijalni“ „dizajneri“, „stručnjaci“ i nadahnuti „političari“ izmislili znakovnu shemu koja je bila sastavljena od Latiničnog i Ćiriličnog pisma ne samo srpskog porekla uvodeći u takav znakovni haos i slova iz dalekih zapadnih civilizacija koja su uzgred i trebala da budu standard da bi ih svi mogli sa lakoćom pročitati i identifikovati.

Sada se javio čitav niz sklopova WŠ, ĆŽ, YČ i sve ono što dodatno buni u vizuelnoj identifikaciji jedne toliko jednostavne stvari koja se zove- Tablica. Dodavši na sve to i gomilu drugih grašaka ove nestandardno standardizovane sheme svedoci smo sve većih glasina da će i one morati da idu na skoro „prepravljanje“ (čitaj ponovno izdavanje NOVIH) kako bi smo se USKALDILI sa standardima sveta.

A naš identitet ostaje dotle da „visi“ na postojećim tablicama negde izmedju Istoka i Zapada pa još i izmedju Vizantije i Rimskog cartsva, transformišući se u jedno MUTOGENO BIĆE besmisla i nejasno definisanog kulturološkog identiteta koji takvu kompelksnost jednostavno NIJE SPOSOBAN DA IZNESE.

Baš onako kako će i ove fasade za energetsku efikasnost obezglaviti grad svojim monohromatičnim i agresivnim delovanjem na gradjenu sredinu a koje će sigurno poučen našom dugogodišnjom praksom, jednog dana biti podvrgnute novim efikasnijim rešenjima ispravljajući greške prethodnika stvarajući opet to tako karakteristično MUTOGENO ARHITEKTONSKO biće besmisla i nejasno definisanog kulturološkog identiteta.

Živeli
“…Man has also become an architect of the environment, but he does not command the forces as nature. His method was selective and proven; an intellectual approach in which the actions depend on the understanding…”

Jacob Bronowski

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 24 jul 2012 09:39 #570

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
I sam sam potezao ovu temu, a trenutno mi se ćuti jer mi je muka od nemoći.

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 26 jul 2012 13:28 #571

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Sad sam prošao pored Jodne banje i 3 drveta sa leve strane na isečena do pola
Zahvalnici: limanac

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 27 avg 2012 12:26 #572

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Postavili skele na Radnickom domu na Bulevaru M.Pupina, zna li neko detalje? PVC u najavi, nadogradnja...? :ohno:

EDIT: Javili mi da sad lupaju malter
Poslednja izmena: 27 avg 2012 12:32 od limanac.

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 27 avg 2012 12:47 #573

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Zbog cega lupaju malter?

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 27 avg 2012 12:53 #574

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Baš čudno, zgrada je u odličnom stanju.

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 27 avg 2012 13:09 #575

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Pa da, jako cudno, zato i tipujem da je u pitanju neko PVC ugradjivanje i gluposti dok jos mrdaju :gaah: U gradu ima toliko zgrada koje vape za rekonstrukcijom, ova se bas dobro drzala i imala finu patinu...

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 27 avg 2012 20:03 #576

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Renovira se fasada Radničkog Univerzitetea u Radničkoj ulici, imam sliku samo moram da je nadjem :D

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 03 sep 2012 12:54 #577

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Evo ga i Radnicki, sve sastrugano sa jedne strane:

EDIT: Cini mi se da je ovde vec stavljen novi drveni ram, znaci izbegli smo PVC :banana:
Poslednja izmena: 03 sep 2012 13:33 od limanac.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, TurboMaximus

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 10 sep 2012 17:03 #578

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Obnavlja se fasada na Trgu Republike 5

Malo sam skeptičan zbog Ceresit oznaka

Zahvalnici: limanac

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 13 sep 2012 16:07 #579

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
fasada VMC u Gradiću se renovira

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Nicisy1, Cookie, limanac, Pripadnik, TurboMaximus, DannyT

Odg: Rekonstrukcija fasada i objekata 15 sep 2012 10:00 #580

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Rekonstruisan Eđšeg - novi kulturni centar

www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/rek...i-centar_342050.html
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru