Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 00:13 #7481

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3436
  • Primljenih Zahvalnica: 9203
U svakom smislu, pre svega estetskom. Koliko ja razumem, investitori se primaju na ove plastenike jer mogu da obračunaju veću kvadraturu kupcima nego pod kosinama.
Verujem da će se vremenom pokazati i praktični nedostaci ovih skalamerija.
Odvratan, odvratan trend.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 07:50 #7482

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
mrnjavi napisao/la:
U svakom smislu, pre svega estetskom. Koliko ja razumem, investitori se primaju na ove plastenike jer mogu da obračunaju veću kvadraturu kupcima nego pod kosinama.
Verujem da će se vremenom pokazati i praktični nedostaci ovih skalamerija.
Odvratan, odvratan trend.

Jel po tebi bolje nadzidak 1.60 pa nagib krova 30 stepeni kao sto pise u UTU uslovima?Pa da potkrovlje bude neprakticno i puno kosina.Ovo je mnogo,mnogo bolje resenje zbog iskoristivosti prostora,a sto se kvadrature tice ne dobija se nista puno.Ali umesto golubarnika od duplexa preko polukruznog krova dobije se pravi penthouse sto mu daje na atraktivnosti,mogucnoscu prodaje,a i cene kvadrata.Sto se tice izrade i pouzdanosti isto je kao i sa kosim,ako se dobro izvede,nema problema
Poslednja izmena: 22 mar 2018 07:52 od djaso.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 08:17 #7483

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
kako to unutra izgloeda? jel neko bio u stanu u tom buretu? jel ima kose zidove obli plafon?
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 08:24 #7484

• ravenns
  • ravenns's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 23
  • Primljenih Zahvalnica: 23
Drugar je uzeo duplex u Petrovaradinu u Okrugicevoj. Investitor - -Paragon ili Tetragon, kako li, ne secam se... Nisu loe uradili, ali je unutra pod bacvom prostranije nego kada ima kosine. Jedino je pitanje kako ce biti kada dodje leto.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 09:51 #7485

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
@djaso
Ni jedno ni drugo.
Ravan krov je idealno rešenje za višespratnicu u svakom pogledu, i praktičnom i estetskom.
Savremena rešenja hidroizolacije konačno stižu i kod nas, barem po onom što su nam rekli na Pupinovoj palati.
Čarobna reč je Polyurea.

Antonio Gramši
Zahvalnici: ranko su ns, Posmatrac, AeroDron

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 09:55 #7486

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 238
  • Primljenih Zahvalnica: 92
Moze, al' da mi Nemac implementira.

Ovi nasi - neka 'fala! ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Re:RE: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 10:05 #7487

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
mrnjavi napisao/la:
@djaso
Ni jedno ni drugo.
Ravan krov je idealno rešenje za višespratnicu u svakom pogledu, i praktičnom i estetskom.
Savremena rešenja hidroizolacije konačno stižu i kod nas, barem po onom što su nam rekli na Pupinovoj palati.
Čarobna reč je Polyurea.

Apsolutno se slazem da su ravni krovovi idealno resenje i za estetiku i za funkcionalnost stanova. Problem je uslov urbanizma da moras da radis krov sa nazitkom i da projektujes taj pakao od stana koji se zove dupleks. Ne znam zasto Novi Sad ne primeni princip beograda gde ti zadaju koeficijent izgradjenosti i parametre za visinu, pa ti radi sta hoces. Biras visinu, sirinu objekta, nacin resavanja krova...

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Re:RE: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 10:18 #7488

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Moram da kazem prvo, da se pre 15 godina znalo sta je tavanski prostor i sta su podrumi. Danas se zivi na tavanu a podruma u 99% slucajeva nema ni za parking. Bacve su samo manipulacija propisa, kako bi se od potrkovlja napravio pravi sprat.

Pitanje u vezi ravnih krovova i evo direktno Palate Pupin: koliko traje garancija investitora na ravan krov? Sta se desava u slucaju velicikih smetova, tj. snegova, sta u slucaju ledenih kisa koje se se smrznu i ostaju danima, a nekada i nedeljama (bilo je dosta takvih zima) na trotoarima, pa u ovom slucaju i krovu? Sta je najveci rizik kod duzeg zadrzavanja snega i ledjenja?

Kako mi par arhitekta jednom reklo, sve je to lepo i sjajno... ako zivis u Spaniji. U Alpima se grade krovovi sa alpskim kosinama, kod nas srednjim, a u Grckoj i UAE moze sta hoces...
Poslednja izmena: 22 mar 2018 10:21 od kasko.

Re:RE: Re:RE: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 10:27 #7489

• VladaNS
  • VladaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 441
  • Primljenih Zahvalnica: 605
kasko napisao/la:
Moram da kazem prvo, da se pre 15 godina znalo sta je tavanski prostor i sta su podrumi. Danas se zivi na tavanu a podruma u 99% slucajeva nema ni za parking. Bacve su samo manipulacija propisa, kako bi se od potrkovlja napravio pravi sprat.

Pitanje u vezi ravnih krovova i evo direktno Palate Pupin: koliko traje garancija investitora na ravan krov? Sta se desava u slucaju velicikih smetova, tj. snegova, sta u slucaju ledenih kisa koje se se smrznu i ostaju danima, a nekada i nedeljama (bilo je dosta takvih zima) na trotoarima, pa u ovom slucaju i krovu? Sta je najveci rizik kod duzeg zadrzavanja snega i ledjenja?

Kako mi par arhitekta jednom reklo, sve je to lepo i sjajno... ako zivis u Spaniji. U Alpima se grade krovovi sa alpskim kosinama, kod nas srednjim, a u Grckoj i UAE moze sta hoces...
Garancija na krov je 5 godina, ali u slucaju pupina, sika daje korporativnu garanciju 20godina. Takodje se rade grejaci na ravnim povrsinama krova i nema mogucnost zadrzavanja snega ili leda.

Zahvalnici: kasko

Re:RE: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 10:31 #7490

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Zašto? Pa zato što se nisu makli iz one zgrade gde sede, a kamoli otišli do Beograda, ili neke evrope da vide šta su novi trendovi, materijali. Ako ustanu iz stolice, uleteće im neki kadar i'stranke i zauzeti mesto. 21.vek a mi pravimo crepom pokrivene krovove i golubarnike na vrh zgrada, zabranjuju se terase na potkrovljima, zabranjuje se vertikalni prozor na tom dupleksu. Umesto da taj krov zgrade bude najskuplji stan u zgradi, da ima ogromnu terasu, mi pravimo nešto što se najteže proda, a košta u izvođenju isto ili čak i više.VladaNS napisao/la:
mrnjavi napisao/la:
@djaso
Ni jedno ni drugo.
Čarobna reč je Polyurea.

Apsolutno se slazem da su ravni krovovi idealno resenje i za estetiku i za funkcionalnost stanova. Problem je uslov urbanizma da moras da radis krov sa nazitkom i da projektujes taj pakao od stana koji se zove dupleks. Ne znam zasto Novi Sad ne primeni princip beograda gde ti zadaju koeficijent izgradjenosti i parametre za visinu, pa ti radi sta hoces. Biras visinu, sirinu objekta, nacin resavanja krova...

Zahvalnici: Buck

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 12:39 #7491

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ipon Gradnja iza Šeratona priprema za gradnju. Biće baš aktivan ovaj deo BE ove i sledeće godine.
Zahvalnici: Duja, das ivon, Novajlija, sasar, Blavak, Posmatrac, Light, valjan, AeroDron

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 12:50 #7492

• Talični Tom
  • Talični Tom's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 93
ravenns napisao/la:
Drugar je uzeo duplex u Petrovaradinu u Okrugicevoj. Investitor - -Paragon ili Tetragon, kako li, ne secam se... Nisu loe uradili, ali je unutra pod bacvom prostranije nego kada ima kosine. Jedino je pitanje kako ce biti kada dodje leto.

Nađoh jednu fotku te "bačve" iznutra baš što se tiče ovog inverstitora i ovih zgrada u Petrovaradinu.

Zahvalnici: Dukelander, limanac, kasko, mrnjavi, Duja, Novajlija, sasar, Blavak, Posmatrac, Light, valjan, AeroDron

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 12:54 #7493

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Kosine, kosa vrata, koso postavljeno svetlo, parket... dobijam napad epilepsije.
Zahvalnici: sergio-m

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 13:12 #7494

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Živeo sam u potkrovlju sa kosim krovom i mrzeo sam ga ali sam znao kada treba da spustim glavu da se ne bih udario, mislim da bi mi sa ovim bačvama bilo mnogo teže da procenim kad ću se povrediti.
Poslednja izmena: 22 mar 2018 13:13 od Novajlija.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 13:13 #7495

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 238
  • Primljenih Zahvalnica: 92
Blagi uzas.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zahvalnici: sergio-m

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 14:39 #7496

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Hvala Talični, ovo je još gore nego od spolja!

Antonio Gramši

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 14:48 #7497

• Talični Tom
  • Talični Tom's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 93
Novajlija napisao/la:
Živeo sam u potkrovlju sa kosim krovom i mrzeo sam ga ali sam znao kada treba da spustim glavu da se ne bih udario, mislim da bi mi sa ovim bačvama bilo mnogo teže da procenim kad ću se povrediti.

Ja živim u potkrovlju sa kosim krovom i da budem iskren uživam u tom stanu.Ispod kosine je ugaona garnitura koju sam dugo birao,merio debljinu naslona,same garniture da bi se uklopila
u ambijent i kosine o kojima govorimo.Upoređujući moju kosinu u dnevnom boravku i ovu iz "bačve" ne vidim neku razliku što se tiče veće iskorišćenosti prostora,naprotiv.Rekao bih da je
ova "moja" kosina kud i kamo lepša,a iskorišćenost prostora,priča o komociji u takvim prostorima usled bačvastog oblika ne primećujem da ima neko utemeljenje.
Moguće da sam subjektivan,ali na osnovu mog stana i ove fotografije stičem takav utisak.

Citirao sam tvoj post jer bih i ja imao isti osećaj što se tiče kosina u potkrovlju.
Poslednja izmena: 22 mar 2018 14:53 od Talični Tom.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 15:03 #7498

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1421
  • Primljenih Zahvalnica: 3042
Hajde manite me travnih krovova. Živim u zgradi kja je uradjena sa ravnim krovom, na drugom sam spratu, a svaki mesec dajem po 1000 din za sanaciju tog krova. Juče su tražili da svaki stan da još po dodatnih 500 evra. Ne interesuje me da poprave pa da posle par godina mi ponovo traže pare...
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 16:40 #7499

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Na mreži
  • Administrator
  • Poruka: 4976
  • Primljenih Zahvalnica: 8420
Jel' stara zgrada Neusatz?
Ako jeste, verovatno je u pitanju bitumenska izolacija, koja je nekad bila pokrivena agregatom.
I kad je prvi put curnulo, skinuli su agregat da bi našli kuda. Onda je Sunce odradilo svoje i pošto materijal nije foto-stabilan krenuli ste da dobijate rupe svako malo.

Danas postoje mnogo bolji materijali, samo je pitanje da li je skupština stanara spremna da izdvoji te novce.

Što se tiče ovih bačvica, meni ne smetaju takvi krovovi.
U suštini najviše bi mi išlo na živce to što parabola nije pravilna i što krivuda i lomi se.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 mar 2018 18:14 #7500

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8649
  • Primljenih Zahvalnica: 37324
Dukelander napisao/la:
Danas postoje mnogo bolji materijali, samo je pitanje da li je skupština stanara spremna da izdvoji te novce.

Sudeći po Neusatzovom postu, a i ličnim saznanjima, nikada nisu spremni da izdvoje ni za jednu sijalicu, a ne za nešto tako veliko.Navike su čudna stvar, gotovo su nepromenljive.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru