Homer napisao/la:
Klon napisao/la:
City gradnja u radničkoj 2420e po m2
Pronix u Tolstojevoj 1950e po m2
Mijatović u Jerneja Kopitara 1590e po m2
U prevodu stan od 44m2 od 70.000 do 107000e ..Da li je realno narode???
Takav stan se izdaje za oko 250 do 300e... isplatljivost nekretnine za 38 god!!!!! ...
Стан од 44м2 у Радничкој преко пута суда моћи ће да се изда сигурно за 400-500е, што значи да је рок отплате 17-18 година.
Voleo bih da si u pravu ali mene je uvek interesovalo jedno. Razumem da stan od 150-200 eura moze uvek da se izda, to je cifra koja se mora platiti da bi se zivelo u gradu kao sto je NS, u toj cifri je i namestaj, tehnika, 4 zida i bla bla bla. To iznajmljuju ljudi manjih primanja ili studentarija ili osobe koje su na putu da ustede za ucesce i uzmu stan na kredu, mozda i za kes. Ali kazi mi koja je to struktura ljudi koja ima da da 500 eura mesecno + jedno 100 za troskove. Znaci 72.000 din mesecno treba da baci bukvalno tj. stavi 500 eura gazdi u dzep a sebi nije uspeo da obezbedi krov nad glavom. Odmah da ti kazem da pratim sve lux stanove po oglasima, znam gars u Pupinovoj palati koji se mesecima izdavao za 300, ne 500 nego 300, dvosoban u City gradnji kod Paba koji je duuugo bio na oglasima... Sigurno da ima imucnih porodicnih ljudi inostranih radnika koji nemaju svoj stan a imaju velika primanja, znam za takve, oni opet nece uzeti mali stan od 44 m2 nego veci. Zelim da kazem da je bolje uzeti 3 garsonjere u starogradnji i njih izdati za 150-170 eura (svaka oko 37000 eura) nego 1 stan od 44-45m2 (112000eura) mislim da u prvom slucaju imas sigurnih 500 eura povrata u ovom drugom nisam bas tako siguran. Naravno ovde se oprema jedan stan tamo tri i tako dalje sve sto prati problematiku izdavanja... Ta zgrada u Radnickoj je meni vise destinacija za zivot ko voli (ja volim) eventualno sekundarnu prodaju da neko okrene lovu kada se zavrsi zgrada i rent na dan nikako mesec... al to je samo moje misljenje...