Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Hvala za info.
Iskreno nisam ni znao da je tu postojao stan
Edit: pa da....
Meni je bilo čudno da se spominje rekonstrukcija stana u potkrovlju jer znam da u toj zgradi takvih stanova nema. Da bih bio siguran, sinoć sam pogledao satelitski snimak zgrade i na krovu nema ni jedan jedini krovni prozor, što je malo čudno za stan u potkrovlju da ih nema.
Zgrada ide u ćirilično П i krov je skinut kompletan. Mislim, ti kada rekonstruišeš stan u potkrovlju nema potrebe da uopšte skidaš krov a ako to i radiš skidaš ga samo na tom stanu i to u svrhu zamene crepa, eventualnog podaščavanja i postavljanja izolacije. Ovde je skinuto sve, i grede su skinute porušeni spoljni zidovi tavana.
Odmah mi je bilo u glavi da se radi nadogradnja zgrade, da stana u potkrovlju nikada nije ni bilo, da je izmišljen samo radi dobijanja dozvole i da je umešan neko od nadležnih.
I evo danas članak na Radio 021.
Za radove na krovu ne znaju ni stanari zgrade, ni vlasnici lokala u prizemlju. Za radove ovakvog obima moralo bi se tražiti potpis svih ili barem 50% + 1 vlasnika nekretnina na tom kućnom broju.
Očigledno je, na osnovu članka, izvođač radova to i tražio nekada, ali nije dobio pa je sada na prepad krenuo da radi šta već radi. Investitor je jedan od stanara. Izgleda mi kao da je došao do matematike da bi zgradu mogao da nadgradi i prodajom gomile stanova dobro zaradi, ali su ostali bili protiv toga. Posle višegodišnje neuspešne borbe za pridobijanje komšija na taj poduhvat, rešio je da ih zaobiđe i dozvolu nabavi na drugačiji način. Komšije nije obavestio da je istu dobio zaobišavši njih, znajući da će mu praviti problema, pa je na prepad krenuo da izvodi radove. Videćemo jel baš tako.
Biće to još jedna skrnava nadogradnja starih objekata u gradu. Kao npr. zgrada na uglu Pap Pavla sa Šafarikovom, zgrada na uglu Dunavske sa Ive Lole Ribara, zgrada na uglu Futoške sa Bulevarom, . . .
www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/276643/F...-je-dignut-krov.html