Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jun 2014 08:42 #2601

• bole
  • bole's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 82
  • Primljenih Zahvalnica: 53
djaso napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
kasko napisao/la:
Dijagonala ce poceti drugu lamelu kad prodaju sve iz prve i procene da ce moci da prodaju i drugu. Stanov na prodaju je bilo i nakon zavrsetka izgradnje.
Cudno mi da nisu jos uspeli. TG Komerc je prodao sve stanove iz prve lamele. Veliku vecinu su prodali jos u toku gradnje
Jesu par komada.Al kad je stavio parkete i fasadu,sve se razgrabilo!Znam pouzdano.To je zato sto su ljudi nepoverljivi dok se ne vidi da ce to sigurno biti zavrseno,e onda krece masovna kupovina ako prepoznaju nesto sto je dobro,kvalitetno i sigurno!Investiranje u nekretnine uvek je predstavljalo sigurnost,jer ne moze da padne cena dok god drzava i grad uzimaju ovakav harač za raznorazne komunalije,takse,prikljucke...Recimo u nekim normalnim zemljama na cenu m2 utice i vreme zarobljenog kapitala.Mnogi se pitaju zasto nemamo stranih investitora.To je zato sto svi oni racunaju to da ce zarobiti par stotina hiljada evra za lokaciju i cekati godinu,dve dana za papire pa im se ne isplati..Pitajte nekoga iz gradske vlasti gde su Holidej in,Lidl,Ikea,koji su tako gromoglasno najavljivani.Zato sto niko nema odgovornosti,platu primaju pa primaju i sto bi se neko mucio za dobrobit svih,kad je njima lepo?!Neka me demantuje neko ako grešim!

U pravu si. Nemci za stanove kazu da su oni betonsko zlato. :)
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jun 2014 09:58 #2602

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Djaso slazem se u vecini samo ipak nije potpuno tacno.
Ko je kupio stan po 1300eur pre par godina na Bulevaru Evrope danas ne moze da ga proda za te pare.
Holdej In je dva sprata iznad dozvoljene izgradnje i tamo je i ostao krivicom investitora (i korumpiranih slojeva u gradskoj upravi koji su mu dozvoli da to uradi). Lokacija za Lidl je u budzetu za ovu godinu a IKEA nema velike veze sa gradom vec drzavom i njenim propusima mada da im neki grad da besplatnu lokaciju mozda bi islo brze ali bar NS to izgleda nije u mogucnosti.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jun 2014 12:20 #2603

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1147
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
kasko napisao/la:
Djaso slazem se u vecini samo ipak nije potpuno tacno.
Ko je kupio stan po 1300eur pre par godina na Bulevaru Evrope danas ne moze da ga proda za te pare.
Holdej In je dva sprata iznad dozvoljene izgradnje i tamo je i ostao krivicom investitora (i korumpiranih slojeva u gradskoj upravi koji su mu dozvoli da to uradi). Lokacija za Lidl je u budzetu za ovu godinu a IKEA nema velike veze sa gradom vec drzavom i njenim propusima mada da im neki grad da besplatnu lokaciju mozda bi islo brze ali bar NS to izgleda nije u mogucnosti.
E vidis Holidej in nije iznad previdjene spratnosti,jer se plan detaljne regulacije menjao u toku gradnje iako je imao gradjevinsku za p+6+pk,on je dobio p+8+pk1+pk2.I na osnovu toga je dobio naknadnu gradjevinsku.Nije uopste to u pitanju vec zemljiste koje je po nekim pravilima moralo ici ponovo na licitaciju nakon 3 godine od prvobitne kupovine u slucaju da nije zapoceta gradnja.Vi plan detaljne regulacije mozete legalno promeniti podnosenjem inicijative ja mislim zig-u koji onda svoje misljenje daje urbanizmu,a urbanizam onda resava problem.Zasto nisu obustavili radove kad su videli da je premasio spratnost ako je premasio?Zasto su ga pustili da zavrsi,pa onda krenuli sa zajebancijama?Sto radnicki se ne zavrsava,nego se ceka da neko padne odozgo,a znam da je bilo nekoliko interesenata za ovih 14 godina?! :rock:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jun 2014 12:23 #2604

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1147
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Izvinite ako mozda upotrebljavam neadekvatne izraze,ali strasno me nerviraju inertnosti svih novosadskih gradskih vlasti u poslednjih XY godina.Mora se vec jednom pokrenuti pitanje odgovornosti.Evo Ateks krenuo da zavrsava Postansku Stedionicu i pojavi se neka tamo restitucija.Sto ste ga pustili da radi,ako ste znali za taj problem?Kakve veze ima investitor sa tim?Postali smo ko Crna Gora sredinom 2000 ih za vreme gradjevinskog buma.Radi čoče,pusti gradjevinsku i kad se zarobis da nemas kud onda kreću reketiranja

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jun 2014 16:57 #2605

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
kasko napisao/la:
Čoveče a ja se stalno pitam ko kupuje te silne stanove jer ne znam nikoga ko je kupio stan u poslednje tri godine.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Znam da dosta ljudi iz Bosne (i Crne Gore) uzima stanove ovde. Tako mi rece drugar iz Veternika.
Poslednja izmena: 18 jun 2014 16:58 od Yokai.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jun 2014 17:25 #2606

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4957
  • Primljenih Zahvalnica: 8350
Roditelji iz manjih sredina kupuju deci stanove, doseljavaju se čak i stariji ljudi iz Vojvodine (znam nekoliko primera).
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Vodovod i kanalizacija 18 jun 2014 19:54 #2607

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Nemojmo zaboraviti da je dosta ljudi iz RS uzelo i državljanstvo Srbije, a koliko sam čuo od prijtelja koji radi u našoj ambasadi u Sarajevu, najviše ih je naravno pikovalo Novi Sad. Tako da kontam da kupaca ima i da će biti...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 jun 2014 15:19 #2608

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Danila Kiša

Zahvalnici: limanac, Yokai, Novajlija, bole

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 jun 2014 16:22 #2609

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Somborski bulevar

A ovo stoji vec mesecima

Zahvalnici: Dukelander, Buck, limanac, Yokai, mrnjavi, Mikica86, das ivon, SkullRules

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 jun 2014 17:13 #2610

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Jedna novost, tehnogradnja ima nov sajt, fino deluje, a adresa je ostala ista tehnogradnja-ns.rs.

SSJ5 mozda su procitali tvoje kritike na racun njihovog sajta :D u svakom slucaju fino izgleda sad

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 jun 2014 18:30 #2611

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
novajlija napisao/la:
Jedna novost, tehnogradnja ima nov sajt, fino deluje, a adresa je ostala ista tehnogradnja-ns.rs.

SSJ5 mozda su procitali tvoje kritike na racun njihovog sajta :D u svakom slucaju fino izgleda sad
Ih, ako je moja kritika urodila plodom ... :) Sajt sad stvarno izgleda dosta bolje.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 21 jun 2014 13:00 #2612

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Miše Dimitrijevića

Đorđa Rajkovića

Bele Njive

Gundulićeva

Kralja Petra

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, ranko su ns, Yokai, mrnjavi, Mikica86, TurboMaximus, Novajlija, SkullRules, bole

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 00:34 #2613

• bole
  • bole's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
djaso napisao/la:
Izvinite ako mozda upotrebljavam neadekvatne izraze,ali strasno me nerviraju inertnosti svih novosadskih gradskih vlasti u poslednjih XY godina.Mora se vec jednom pokrenuti pitanje odgovornosti.Evo Ateks krenuo da zavrsava Postansku Stedionicu i pojavi se neka tamo restitucija.Sto ste ga pustili da radi,ako ste znali za taj problem?Kakve veze ima investitor sa tim?Postali smo ko Crna Gora sredinom 2000 ih za vreme gradjevinskog buma.Radi čoče,pusti gradjevinsku i kad se zarobis da nemas kud onda kreću reketiranja

Kada smo vec kod restitucije cujem da City Gradnja ima istih problema na uglu L. Kostica i A. Cesarca. Imate li nekih info? To je odlicna lokacija i jako bitna jer je vellika i vidljiva sa bulevara.. Cujem da su ovi pored iz NS Inzenjeringa prodali skoro sve stanove, a ovo sto je ostalo prodaju po 1400. Mada je zgrada stvarno vrh sa tim izolacijama, top. pumpama itd.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 00:42 #2614

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
bole napisao/la:
djaso napisao/la:

Kada smo vec kod restitucije cujem da City Gradnja ima istih problema na uglu L. Kostica i A. Cesarca. Imate li nekih info? To je odlicna lokacija i jako bitna jer je vellika i vidljiva sa bulevara.. Cujem da su ovi pored iz NS Inzenjeringa prodali skoro sve stanove, a ovo sto je ostalo prodaju po 1400. Mada je zgrada stvarno vrh sa tim izolacijama, top. pumpama itd.

City po nekim najavam krece u septembru. Sto se tice L. Kostica slazem se da je zgrada vrh, ali kada vidim one dve pored nje stomak mi se prevrne.
Da li ima sanse da se ova leva u neko dogledno vreme srusi? Ova sa desne strane je novijeg tatuma i ona sigurno ostaje (nazalost svih nas).

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 13:57 #2615

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
vicakur napisao/la:
bole napisao/la:
djaso napisao/la:

City po nekim najavam krece u septembru. Sto se tice L. Kostica slazem se da je zgrada vrh, ali kada vidim one dve pored nje stomak mi se prevrne.
Da li ima sanse da se ova leva u neko dogledno vreme srusi? Ova sa desne strane je novijeg tatuma i ona sigurno ostaje (nazalost svih nas).

Sta ti je tacno vrh kod ove zgrade? Da li je iko video ovaj deo koji ostaje takav kakav jeste?

Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 14:43 #2616

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
^^
Baš je dobra fenestracija, vidi se da je studiozno urađena...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 14:58 #2617

• bole
  • bole's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Bio sam na zgradi pa znam o cemu pricam. Savetujem i Vama da odete pa da vidite da nije sve u sminkanju vec su neke druge stvari mnogo bitnije.
Sto se tice fenestracije ili rasporeda prozora to na ovoj zabatnoj fasadi nije bitno jer je samo privremeno resenje kako bi hodnici dobili prirodnu svetlost do izgradnje susedne zgrade u punoj visini. To sto ce to biti mozda nikada nije greska ovoga investitora vec planiranja ovih iz gradskih struktura. Kao sto sam vec rekao to je zabatna fasada i ona jednog dana treba da se prekrije zabatom susedne zgrade i u vecini slucajeva u Ns ona se samo izmalterise, a u nekim slucajevima ne urade ni to. Takvi zli komentari bez nekog posebnog osnova ce poterati ostale ucesnike ovoga foruma pa bi dobro bilo da se uzdrzavate od tog bar dok ne proverite neke cinjenice. :(

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 15:10 #2618

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
bole napisao/la:
Bio sam na zgradi pa znam o cemu pricam. Savetujem i Vama da odete pa da vidite da nije sve u sminkanju vec su neke druge stvari mnogo bitnije.
Sto se tice fenestracije ili rasporeda prozora to na ovoj zabatnoj fasadi nije bitno jer je samo privremeno resenje kako bi hodnici dobili prirodnu svetlost do izgradnje susedne zgrade u punoj visini. To sto ce to biti mozda nikada nije greska ovoga investitora vec planiranja ovih iz gradskih struktura. Kao sto sam vec rekao to je zabatna fasada i ona jednog dana treba da se prekrije zabatom susedne zgrade i u vecini slucajeva u Ns ona se samo izmalterise, a u nekim slucajevima ne urade ni to. Takvi zli komentari bez nekog posebnog osnova ce poterati ostale ucesnike ovoga foruma pa bi dobro bilo da se uzdrzavate od tog bar dok ne proverite neke cinjenice. :(

Kada jednog dana da se prekrije zabatom susedne zgrade kada je pored nje stambeni objekat koji je sigurno uradjen 90ih? Izgradnju susedne zgrade u punoj visini neces videti par decenija.
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Poslednja izmena: 22 jun 2014 15:34 od Otis Driftwood.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 15:53 #2619

• bole
  • bole's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
Otis Driftwood napisao/la:
bole napisao/la:

Kada jednog dana da se prekrije zabatom susedne zgrade kada je pored nje stambeni objekat koji je sigurno uradjen 90ih? Izgradnju susedne zgrade u punoj visini neces videti par decenija.

I sam sam rekao da ce to mozda biti nikada, ali opet ponavljam nisu ovi iz nove zgrade krivi za to. Sto se tice ostalog ukusi su razliciti pa bi trebalo prepustiti buducim korisnicima da ocene sam kvalitet zgrade.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 jun 2014 17:35 #2620

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
bole napisao/la:
Prijatelju, ne znam da li znaš za izreku "gde su mladi, tu i šala vrca"? Tako da, samo opušteno...
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru