Btw kad smo vec kod ovog zadnjeg.. moj brat ima stan u Pesti u jednoj novoj zgradi ,stan je kupljen u izgradnji, meni se licno jako svidja ,i spolja i iznutra ,msm na sam ulaz ,spratni prostor i sam stan.
S obzirom da barem ovde u NS nisam imao prilike da boravim kod nekog u novim stanovima ,mozda ima ovde nekog ko zivi u takvim ili je nekad bio kod nekog takvog ,pa me zanima dal` ovakvih stvar ima i kod nas?
Elem .. kod buraza ,lift u zgradi se nalazi u cosku da tako kazem a ne u sred objekta ,sto mi je u startu bilo zanimljivo i mnogo drugacije ,dakle lift je u cosku a u ubliku L ,se prostiru stanovi i to cak 6 stana po spratu.
Zatim , stepeniste je skroz odvojeno ,tj imas vrata koja vode do stepenista i tako na svakom spratu sve do prizemlja.
Takodje na prizemlju imas ta vrata, vrata za biciklanu i za paz ovo.. za smece.
Dakle kad bacas smece ne ides napolje nego sve u okviru zgrade ,imas plasticne kontejnere gde je obelezeno koji otpad bacas u koji, dok Cistoca iste sa vanjske strane zgrade ne ispraznjuje nego zamenjuje kontejnere.
Vrata od ulaza se otvaraju senzorski sa vanjske strane , i takodje mi je lepo sto nije kao kod nas da u postanskom sanducetu nadjes jedno 150 raznih reklama ,nego imas talak gde su postavljene reklamne novine kao kad odes u trafiku,pa svako uzme ono sto zeli ,ako zeli.