timek28 napisao/la:
sergio-m napisao/la:
zanima me samo kako ce deo oko poste do bul oslobodjenja podneti infrastrukturno ovo zasicenje stanovima stanarima automobilima i sl...ne deluje mi da su uradili kanalizaciju struju i sl za toliki broj ljudi na tako uzanom potezu..zivi bili pa videli....
Slazem se sa ovim pitanjem.
Bas sam skontao kako sa faksa dolazim mnogo brze na Detelinaru iduci Bulevarom Cara Lazara i Bulevarom Evrope, nego Bulevarom Oslobodjenja i Kralja Petra 1, iako je prvi put sustinski veca razdaljina. Bulevar Oslobodjenja je apsolutno saturiran. I niko nema ideju kako to da resi, stavise nastavljaju da se grade zgrade oko bulevara. Bukvalno mu fale jos 2 trake ili jos jedan nivo kolovoza. Da ne pricamo o podzemnim prolazima, pasarelama i parking prostoru.
Ali s obzirom da ni rupe na tom bulevaru ne mogu da pokrpe...
Kanalizacija, vodovod i toplovod su rađeni i rade se. Deo je i sada rađen ( Železnička, Sremska, Vojvođanskih brigada, V. Stajića...), odnosno proširuju se kapaciteti. Saobraćaj je, uključujući i u mirovanju, u kolapsu. Na tom polju nije ništa urađeno. Hitno je potrebno doneti npr. uredbu kojom bi se na pomenutim lokacijama (MZ I vojvođanska brigada) parkiranje ograničilo samo na stanare. Čak ni za njih nema dovoljno mesta, ali bi takva uredba koliko toliko donela poboljšanje.