Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Big CEE

Big CEE 14 avg 2013 19:28 #561

• Zex021
  • Zex021's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 174
  • Primljenih Zahvalnica: 252
Upravo se vratih iz Segedina,pazario sam lepe stvari u H&M i jedna cekam da se otvori i ovde :) sto se tice Caribika,kako je moguce da ovako nesto odbiju :dunno:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Big CEE 14 avg 2013 22:01 #562

• kabacum
  • kabacum's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Imperare sibi maximum imperium est
  • Poruka: 209
  • Primljenih Zahvalnica: 97
Pripadnik napisao/la:
Ali problem sa novim brendovima nije njihov... ne mogu oni da dovedu brendove koji nisu već tu.
Novi brendovi dolaze preko drugih firmi ili direktno poput H&M i C&A i otvaraju istovremeno na više lokacija.

Ja ne vidim najbolje na ovom planu, ali recimo od raspoloživih brendova ne znam kako i zašto se ne pojavljuju oni iz Inditex grupe obzirom da ih nema ovde (pull anad bear, stradivarijus, ...) pa recimo mango koji je zatvorio prodavnicu u centru grada... ovo bi mogla biti prilika za njih.

Sa druge strane prisustvo hm i ca je u startu dobar posao za big jer oni su isto što i zara za bazar, ako me razumete... Ne mislim da su jevreji zeznuli stvar šta više sačekali su malo i sada opet imaju keca u rukavu. Moja jedina ozbiljna zamerka je nedostatak bioskopa ne zbog samog bioskopa nego zbog efekta koji se dobija. U svakom slučaju mislim da oni imaju prostora za razvoj iako je lokacija malo... pametnim vođenjem biće to dobro.

Apsolutno se slazem sa svim sto si napisao. Ali slozices se, ipak mora da postoji neka spona (lobiranje, predstavljanje, privlacenje..) izmedju menadzmenta BIG-a i brendova (bez obzira- samostalnih ili u okviru dr firmi).. Mislim, njima je u interesu da mesto zazivi, postane prepoznatljivo u pravom smislu.

Naravno, niko ne ocekuje da sav kapacitet popune nova imena na ns-trzistu. Neka se ponavljaju i to je ok.

I ja se pitam zbog cega se inditex brendovi (bershka, pull and bear, stradivarius...) koji odlicno posluju u Beogradu ne pomeraju iz istog?
Da li je moguce da oni nemaju interes da budu zastupljeni na trzistu koje pokriva oko 600 000 stanovnika pa i mnogo vise ako obuhvatimo Backu, delove Banata i Srema koji ce pre dolaziti u NS nego u BG (jer im je blize npr).
Ne prihvatam da postoji veca potreba za 4. istom sportskom prodavnicom u gradu ili za 2. Springfildom ili 2. Terranovom ili 2. NewYorkerom... a ne za brendom koji ce otvoriti 1. prodavnicu.
Da li je nekome poznato objasnjenje?

Big CEE 15 avg 2013 00:13 #563

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1209
  • Primljenih Zahvalnica: 639
za stradivarius je u pitanju cena. iapk su tamo farke kao u ripleju nekada i skuplje. ja sam se hvatao par puta za modele koji su bili po 14 hiljada. kosulje isto skupe kao i skoro sve stvari. ali bershka i pull and bear su povoljni i imaju ponekad stvarno dobrih stvari.
mislim da njihov food court ubija to sto nemaju fun zone i bioskop. po meni nekako to ide zajedno. nema neke logike zasto :D

Big CEE 15 avg 2013 04:49 #564

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
sandman napisao/la:
za stradivarius je u pitanju cena. iapk su tamo farke kao u ripleju nekada i skuplje. ja sam se hvatao par puta za modele koji su bili po 14 hiljada. kosulje isto skupe kao i skoro sve stvari. ali bershka i pull and bear su povoljni i imaju ponekad stvarno dobrih stvari.
mislim da njihov food court ubija to sto nemaju fun zone i bioskop. po meni nekako to ide zajedno. nema neke logike zasto :D
Kad smo kod bioskopa, mislim da u Novom Sadu ima mesta za dva bioskopa (multiplex). Iz prostog razloga jer nekad trazim da gledam film u Areni i cujem da se nece prikazivati. Sigurno nisam jedini. Bilo bi lepo da u Bigu bude bioskop.

Big CEE 15 avg 2013 19:03 #565

• Zex021
  • Zex021's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 174
  • Primljenih Zahvalnica: 252
Mozes ti imati i 3 bioskopa u NSu ali ako ih drzi isti distributer onda ti je sve isto.
Evo slike kako je bilo projektovano sa bioskopom www.danos.rs/wp-content/uploads/2012/03/dis_market_novi_sad.jpg ovaj deo do desnog dela Biga
Poslednja izmena: 15 avg 2013 19:04 od Zex021.

Big CEE 15 avg 2013 20:00 #566

• kabacum
  • kabacum's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Imperare sibi maximum imperium est
  • Poruka: 209
  • Primljenih Zahvalnica: 97
sandman napisao/la:

Verovatno si pomesao Stradivarius sa nekim dr brendom jer se u njemu prodaju samo ž stvari i cene su vise nego pristupacne (zapravo srazmerne kvalitetu koji nudi). U rangu je sa ostalim inditex brendovima.
Tu jedino odskace Massimo Dutti- po ceni, ali i kvalitetu.

Big CEE 15 avg 2013 20:10 #567

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
jeste ^^
u pitanju je salsa :facepalm: sramota me sad

Big CEE 16 avg 2013 00:34 #568

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zex021 napisao/la:
Mozes ti imati i 3 bioskopa u NSu ali ako ih drzi isti distributer onda ti je sve isto.
Evo slike kako je bilo projektovano sa bioskopom www.danos.rs/wp-content/uploads/2012/03/dis_market_novi_sad.jpg ovaj deo do desnog dela Biga
Pa kontam da treba drugi distributer. Bilo bi odlicno, al jbga.

Big CEE 16 avg 2013 08:37 #569

• Duja
  • Duja's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 915
  • Primljenih Zahvalnica: 1829
sandman napisao/la:
jeste ^^
u pitanju je salsa :facepalm: sramota me sad
Džaba se vadiš, sad si se odao. Sad smo shvatili da je taj death metal avatar samo fasada... :troll:

Svaki dobar projekat može da se oskrnavi pri izvođenju.
Nijedan loš projekat ne može da se popravi pri izvođenju.
Zahvalnici: sandman

Big CEE 16 avg 2013 11:00 #570

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
:lol:

Šalu na stranu, za bioskop sam rekao pre svega zbog neke poslovne strane... bioskop sa poslovne strane donosi neko opušteno okupljanje ljudi na mestu gde mogu i da pazare a pogotovo je važan zbog toga što uklanja onaj "ciljani odlazak u šoping" efekat.

Big CEE 16 avg 2013 11:17 #571

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Džaba se vadiš, sad si se odao. Sad smo shvatili da je taj death metal avatar samo fasada... :troll:
ja ko onaj mujo sto isao u lov na medveda, a ovaj mu da opciju seks ili da ga pojede i mujo uvek bira da ostane ziv :naughty:

Big CEE 23 avg 2013 11:36 #572

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
aaaa postali su ažurni

sprat srednjeg dela BIG-a
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Nixivoje, Yokai

Big CEE 23 avg 2013 12:47 #573

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Danas sam prolazio pored BIG CEE. Ono je tuzno koliko je prazan parking
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Big CEE 23 avg 2013 16:43 #574

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Otis Driftwood napisao/la:
Danas sam prolazio pored BIG CEE. Ono je tuzno koliko je prazan parking
Ja sam juce prosao pred Biga ... Parking je bio popunjen do pola skoro, bas sam bio odusevljen, pogotovo jer nije zavrsen :blink:
Poslednja izmena: 23 avg 2013 16:44 od Yokai.

Big CEE 23 avg 2013 16:59 #575

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Uvek je solidno popunjen. Naročito posle podne i uveče. A, pre podne je promaja u celom gradu, a samim tim i u BIG-u.

Big CEE 23 avg 2013 17:32 #576

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
bice bar 5 spportskih prodavnica na jednom mestu :huh: po meni glupavo, veoma glupavo. ali ko sam ja da se pitam :dunno:

Big CEE 23 avg 2013 18:21 #577

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
sandman
nisam trgovac niti stručnjak za marketing ali to se radi u svetu i to (grupisanje prodavnica istog profila) je veoma dobro.
To privlači ljude. Evo zamisli da hoćeš da kupiš trenerku. Odeš u sportski deo BIG-a i od radnje do radnje.
Tako je i u ugostiteljstvu. Usamljen kafić i u njemu nema nikog a u Lazi gde ih je brdo svi su puni.
Ja kad kupujem nešto za komp idem pravo u Danila Kiša i obiđem sve četri prodavnice i najčešće tu završim posao.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Big CEE 23 avg 2013 19:58 #578

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:
sandman
nisam trgovac niti stručnjak za marketing ali to se radi u svetu i to (grupisanje prodavnica istog profila) je veoma dobro.
To privlači ljude. Evo zamisli da hoćeš da kupiš trenerku. Odeš u sportski deo BIG-a i od radnje do radnje.
Tako je i u ugostiteljstvu. Usamljen kafić i u njemu nema nikog a u Lazi gde ih je brdo svi su puni.
Ja kad kupujem nešto za komp idem pravo u Danila Kiša i obiđem sve četri prodavnice i najčešće tu završim posao.
Slazem se sa ovom konstatacijom.

Inace, u Danila Kisa je obicno najbolji Emmi :) Uglavnom i ja tu uzimam sve.

Big CEE 23 avg 2013 20:09 #579

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
SSJ5 napisao/la:
ranko su ns napisao/la:
sandman
Slazem se sa ovom konstatacijom.

Inace, u Danila Kisa je obicno najbolji Emmi :) Uglavnom i ja tu uzimam sve.

Bio, sada vise nije. Neke komponente su skuplje u odnosu na neko drugo mesto
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Big CEE 24 avg 2013 15:00 #580

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
pa to jeste dobro, ako je ponuda drugacija, ali je ovde u prodavnicama sve isto. i cene su iste. 80% artikala su isti. zato sam i rekao da nema poente, opet navodim, samo meni :dunno: hvala za pojasnjenje i slazem se da ima smisla.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru