Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Big CEE

Big CEE 11 nov 2013 00:14 #721

• kabacum
  • kabacum's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Imperare sibi maximum imperium est
  • Poruka: 209
  • Primljenih Zahvalnica: 97
Dukelander napisao/la:

Mogao bih da se složim, ali neću.
Mislim da je metod kuvanja žabe delotvorniji od direktne zabrane.

Ovaj metod po pitanju pusenja nije zabelezio do sada nikakav pomak kod nas, niti ce, a situacija je toliko alarmantna da kada bi Instituti za plucne bolesti i onkologiju u zemlji svakodnevno obavestavali javnost (a ne jenom godisnje ili povremeno) o broju novodijagnostikovanih tumora u cijoj etiologiji kao riziko faktor prednjaci pusenje, nikome ne bi bilo dobro. To se na zalost ne radi iz brojnih razloga. Stroga zabrana na odredjenim mestima, postovanje tih zabrana, strogo i dosledno sankcionisanje nepostovanja zabrana, kao i drasticnije poskupljenje cigareta su potencijalno najuspesnije resenje.
Poslednja izmena: 11 nov 2013 00:18 od kabacum.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Big CEE 11 nov 2013 01:09 #722

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
For Duke

Prihvatam, kao tehničku analizu. Funkcionalnost i ekonomija.
Ja govorim o ličnoj percepciji samog prostora. Bazar i Merkator doživljavam kao prijatna i zanimljiva mesta, BIG ne. Moguće je da zablentavljenom, poluhipnotisanom kupcu to nije bitno, ali ja sam alergičan na nedorečenost. Statistika je ozbiljna nauka i verujem da će njeni objekti biti srećni.
Bazar ne bih gurao u isti paket. Jednog dana, kad postanemo Amerika, biće savrseno mesto za trgovinu luksuzom.
Zahvalnici: Dunavski

Big CEE 11 nov 2013 19:54 #723

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Nije da ne razumem o čemu pričaš :)

Već sam dosta toga rekao, mogu da dodam i da je Bazar vrlo promišljena i zanimljiva arhitektura. Bazar je objekat koji se nametnuo u prostornom kontekstu ali ga nije degradirao, promenada, ugao, ritam, asimetrija - to je sve majstor Milan Mihelič. To jeste obogaćivanje prostora, susreta stare i nove ulice. Kamo sreće da su tako rešena i druga nesretna mesta nastala kasapljenjem Novog Sada.
Sve to što Bazar jeste, to Merkator nije (jer je limena kutija bačena u prostor), ali sam siguran da rasprava nije krenula u tom smeru.
Došli smo do nivoa subjektivnog, a počeli smo od nekog opšteg, estetskog.

Što se tog dela odnosa prema novom tiče, siguran sam da gomila stvari ima značaj, i duh mesta, i istorija objekta u širem urbanom i socijalnom kontekstu grada u očima pojedinca ( kao njegove lične istorije kroz istoriju mesta), pa i prosta navika na postojanje istog. Postoji otpor prema promeni, ja ga primetim i kod sebe.
BIG kao nov i prilično agresivan koncept, koji postoji sam za sebe i sam je sebi dovoljan (kakva god da je okolina) ne može da se poredi sa Bazarom, ali opet može sa Merkatorom. I kao takav koncept sigurno nije tek tako dobrodošao, ali siguran sam da će naći svoje mesto, baš kao što je Merkator našao.

Nego... složiću se da poređenje u nekom ličnom osećaju prostora ne može da se uradi, ali poređenje se nameće zbog toga što se unutra nalazi, a što je još uvek jedno te isto, na vrlo malo različite načine. U takve objekte ne ulaziš da se kulturno uzdižeš, ili da se prošetaš, nadišeš vazduha, gledaš lepu arhitekturu ili slično. Dolaziš da kupuješ. Za mene je razlog odlaženja na ovo ili ono mesto vrlo lična stvar. A trenutno su sva tri objekta povezana vrlo sličnom ponudom, tj. preklapaju se prodavnice i jesu konkurentni jedni drugima. Upravo zato je moj osećaj prema jednom, drugom ili trećem vrlo analogan. Kad odem tamo, nemam neku nameru da se zadržavam više nego što moram. Ni jedan mi ne pruža onaj osećaj koji mi pruža omiljena kafana sa ljudima koje poznajem, ili omiljeno mesto na tvrđavi, ili omiljeni deo parka. Na ta mesta idem bez misije, samo i prosto da uživam.

Istina je, radije ću otići u Bazar i Merkator nego u BIG jer do njih mogu peške, ali već i tu osetim razliku, jer sam u Bazar pozvan da dođem peške, a Merkator već poziva da se dođe autom. Takođe, činjenica da treba da pređeš 200 metara ispod jednobrazne nadstrešnice u BIG-u ne pomaže osećaju dobrodošlice.

I pored svega toga, mislim da su te i takve prodavnice, na pravom mestu u BIG-u. Tvoja rečenica o trgovini luksuzom pogađa u sredu. Centar grada i jeste za neke drugačije sadržaje od velikih konfekcijskih lanaca.

Edit: imam 1389 zahvalnica, trenutno bijem Kosovski boj!
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 11 nov 2013 19:57 od Dukelander.
Zahvalnici: Nicisy1, Buck, mrnjavi, TurboMaximus

Big CEE 11 nov 2013 20:12 #724

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
:lol:
Dosta srbovanja!
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Big CEE 11 nov 2013 22:35 #725

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
:lol: :okay:
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Big CEE 11 nov 2013 23:16 #726

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Sta se desilo 1390. godine? :P
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Big CEE 12 nov 2013 08:42 #727

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Ako nastavi ovako da izveštava, Duke će ubrzo voditi i Balkanske ratove. :)

Big CEE 12 nov 2013 10:01 #728

• SkullRules
  • SkullRules's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 183
  • Primljenih Zahvalnica: 263
Bice bombardovan od nato-a :troll: :D
Вера у себе је прва тајна успеха!

Big CEE 14 nov 2013 15:41 #729

• Zex021
  • Zex021's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 174
  • Primljenih Zahvalnica: 252
Sto se ne postave table radnji na svetlecem bilbordu da tako nazovem. Onaj stub do kanala.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Big CEE 14 nov 2013 16:37 #730

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Čeka se Vožd :lol:

Big CEE 16 nov 2013 23:24 #731

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ovo mi je mnogo drago. BIG večeras

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Nixivoje, Yokai, SkullRules

Big CEE 16 nov 2013 23:44 #732

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Kad ljudi nemaju para za izlaske red je da i prosetaju prvim pesackim kruznim tokom u gradu :D
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: kimi

Big CEE 20 dec 2013 23:18 #733

• Zex021
  • Zex021's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Otvaranje H&M 27.02.2014 u 11h
Zahvalnici: Cookie, Novajlija

Big CEE 21 dec 2013 01:22 #734

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Opa, ranije nego što smo očekivali.

Izvor?

Big CEE 21 dec 2013 02:40 #735

• Zex021
  • Zex021's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Izvor nalepljen na samom H&Mu :yes: Pise ono coming spring 2014 i pre par dana su ja mislim nalepili pored na kojoj pise opening 27.02.2014 11h :)
Poslednja izmena: 21 dec 2013 02:43 od Zex021.

Big CEE 21 dec 2013 09:59 #736

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Četvrtak, naravno. :)
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Big CEE 21 dec 2013 11:02 #737

• kabacum
  • kabacum's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Imperare sibi maximum imperium est
  • Poruka: 209
  • Primljenih Zahvalnica: 97
A za dame i decicu, 20. januar - otvaranje prodavnice Mango.
Poslednja izmena: 13 feb 2014 15:47 od kabacum.

Big CEE 21 dec 2013 12:03 #738

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Ljudi bez uvrede ali tako smesno delujete sa tim HMom .. jbt ko da ce to biti radnja gde ce se stvari deliti za DZ pa da moramo biti toliko odusevljeni.
Ponekad pomislim da se ljudi ovde(msm na drzavu) vise raduju necemu nego sami ti koji ce od toga imati $ korist.

Big CEE 21 dec 2013 13:40 #739

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Nek' se raduju ljudi, još samo da bude para pa da imamo šta da trošimo :D
U međuvremenu se otvorilo još par prodavnica, sad izgleda dosta popunjenije.

Big CEE 21 dec 2013 14:05 #740

• Otis Driftwood
  • Van mreže
  • Investitor
Treba postojati konkurencija u ovoj drzavi, pa makar poceli od odece jer to je vazan faktor da cene budu nize.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru