Aaaaa pa ja sam zaboravio na ovu temu... ništa se ne zeleni pa nisam ni ulazio u ovaj podforum.
Već pripremam nešto drugo a nisam ni ovo završio
auu pa ajde prvo ćemo Beč da završimo.
Dakle, kao što rekoh poseban osećaj je posetiti ovaj grad pred božić. I inače imam zaista lepo mišljenje o Beču ali u ovom periodu a i nakon ovih poslednjih odlazaka to mišljenje je sve bolje i bolje (ako izuzmemo fudbal
).
Uvek nekako pokušavamo, na tim putovanjima i obilascima, da osim standardnih turističkih ruta malo i "siđemo" s puta i osetimo, "udahnemo" što je više moguće izvorni, lokalni "wibe". U Beču je to užasno teško, jer sve je "turistička ruta" ali nekako uvek se "utopimo" ili u nekoj lokalnoj kafani ili restoranu ili nekim turistima manje zanimljivim uglovima.
Mnogi će prepoznati rutu kretanja a ja ću pokušati da pišem samo tamo gde mislim da je zanimljivo, jer mnogo je priča o Beču ispričano... U međuvremenu ili na kraju, ostaviću moj subjekivni osećaj ili doživljaj ovog grada.
Da završim prvo sa pričom oko novogodišnjih ukrasa... primetićete, na fotografijama, ukrase ali ako bolje pogledate videćete da su isti kao i neki naši ali... uvek to ali, u Beču je to toliko sa ukusom urađeno pa ovi naši deluju nedorečeno.
Najverovatnije se radi o tome da kod nas jedna osoba odlučuje o tome a tamo to radi ozbiljan tim ljudi. Efekti su vidljivi na prvi pogled.
ova nije moja ali je dobra, pošto su moje noćne užas čisto da steknete utisak...